FIM HARD ENDURO 2022 – O T.HART ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ RED BULL TENNESSEE KNOCK OUT

Ο Trystan Hart κέρδισε στον έκτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro στο Red Bull TKO. Δίνοντας στους Αμερικάνους θεατές έναν νικητή από την Βόρεια Αμερική, ο Hart ήταν απλά ασταμάτητος στο Trials Training Center στο Sequatchie του Tennessee των Η.Π.Α., κερδίζοντας όλους τους αγώνες της διοργάνωσης, πριν κλείσει τα πράγματα για να εξασφαλίσει μια νίκη στον τελικό, στο ντεμπούτο του στο FIM Hard Enduro.

Ο Manuel Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing πρόσφερε στον Hart την πιο κοντινή πρόκληση, αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Καναδό για να τον κερδίσει. Με τον Lettenbichler να τερματίζει δεύτερος, ο Mario Roman της Sherco Factory Racing ολοκλήρωσε το βάθρο στην τρίτη θέση.

Ο Trystan Hart εξασφαλίζει αξέχαστη νίκη στο Red Bull TKO
Η νίκη σηματοδοτεί την πρώτη νίκη του Καναδού στο FIM Hard Enduro
Το βάθρο συμπληρώνουν οι Manuel Lettenbichler και Mario Roman
Ο Roman έχει ένα μικρό προβάδισμα πρωταθλήματος ενός βαθμού έναντι του Lettenbichler

Μετά τον ενθουσιασμό της πέμπτης θέσης στο κοντινό Nashville για το Nashville Pro Straight Rhythm, που κέρδισε ο Alfredo Gomez της AG Racing 89, οι καλύτεροι αναβάτες Hard Enduro στον κόσμο ξεκίνησαν για τον έκτο γύρο στο Trials Training Center για το Red Bull TKO. Σε μια σειρά προκριματικών αγώνων τύπου νοκ-άουτ, οι ταχύτεροι αναβάτες προχώρησαν σε έναν τελευταίο αγώνα διάρκειας 30 λεπτών και ενός γύρου. Ανυπομονώντας να βασιστεί στα αποτελέσματα της τρίτης και τέταρτης θέσης από τον τρίτο και τον πέμπτο γύρο αντίστοιχα, ο Hart ανυπομονούσε για το Red Bull TKO. Ο πρωινός προκριματικός για τον καθορισμό των θέσεων εκκίνησης για τον πρώτο από τους δύο αγώνες νοκ άουτ θα έδινε γρήγορα τον ρυθμό για την υπόλοιπη ημέρα. Κάνοντας έναν εξαιρετικά γρήγορο-καυτό γύρο, ο Hart έριξε μια προειδοποιητική βολή στους αντιπάλους του ότι ήταν έτοιμος για τον αγώνα.

Στον εναρκτήριο αγώνα νοκ άουτ, ο Hart ξεπέρασε άνετα τα χρονικά περιθώρια κατά ένα λεπτό από τον Taddy Blazusiak της GASGAS Factory Racing της δεύτερης θέσης. Η ομάδα της Βουλγαρίας με την υποστήριξη της ECONT Teodor Kabakchiev ήταν πολύ πίσω στην τρίτη θέση, ενώ ο Lettenbichler τερμάτισε πάνω από δύο λεπτά πίσω από τον Hart στην τέταρτη.

Με την πλειονότητα των κορυφαίων αναβατών να περνούν αλώβητοι τον πρώτο αγώνα Knockout, η πίεση αυξήθηκε για τον αγώνα Knockout 2 με μόνο τους 20 κορυφαίους αναβάτες να διεκδικούν μια θέση στον τελικό «ο νικητής τα παίρνει όλα». Ο Hart τερμάτισε και πάλι στην κορυφή των χρονικών φύλλων, αυτή τη φορά τερματίζοντας πάνω από ένα λεπτό και 35 δευτερόλεπτα μακριά από τον Roman στη δεύτερη θέση, με τον Καμπάκτσιεφ ένα ακόμη λεπτό και 21 δευτερόλεπτα πίσω στην τρίτη θέση. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον τελικό των 30 λεπτών και ενός γύρου για να δουν αν ο Hart θα μπορούσε να επικρατήσει στο έδαφος της Βόρειας Αμερικής και να εξασφαλίσει την νίκη στο ντεμπούτο του στο FIM Hard Enduro. Παρακινούμενος από τους θεατές, δεν απογοήτευσε.

Γρήγορα βγήκε μπροστά και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Όλο και πιο άνετος στις βραχώδεις κοίτες των ποταμών σε κάθε γύρο, αύξανε σταθερά το προβάδισμά του. Καθορίζοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα για να κλείσει μια τέλεια μέρα, ο Hart πέρασε τη γραμμή τερματισμού ως άξιος νικητής. Προχωρώντας στη δεύτερη θέση, ο Lettenbichler απλά δεν είχε απάντηση για τον Hart στο Tennessee και έπρεπε να αρκεστεί στην δεύτερη θέση επαναλαμβάνοντας το αποτέλεσμα του στο Red Bull ΤΚΟ του 2021. Και πάλι αποδεικνύοντας ότι είναι πρότυπο συνέπειας το 2022, ο Roman κέρδισε άλλο ένα βάθρο. Επιστρέφοντας στη δράση μετά από έναν πρόσφατο τραυματισμό, ο Wade Young (Sherco) οδήγησε σε έναν σταθερό αγώνα για την τέταρτη θέση. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Kabakchiev. Μια δυνατή εμφάνιση από τον Ryder Leblond (KTM) οδήγησε τον Αμερικανό μπροστά από τον Alfredo Gomez της έκτης θέσης.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM συνεχίζει την περιοδεία του στη Βόρεια Αμερική με τον έβδομο γύρο στο Red Bull Outliers στον Καναδά στις 27-28 Αυγούστου.

Trystan Hart (KTM): «Είχα λίγη πίεση στον τελικό γιατί είχα κερδίσει κάθε γύρο και ήθελα απλώς να διατηρήσω αυτή την ορμή. Είναι εκπληκτικό να κερδίζεις. Αυτό το πρωτάθλημα είναι τόσο ανταγωνιστικό, οπότε είμαι ταπεινός που βρίσκομαι εκεί πάνω με τους καλύτερους. Ήταν μια καταπληκτική μέρα, δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά την ομάδα και τους φιλάθλους για την υποστήριξή τους. Το να με επευφημούν έτσι οι οπαδοί ήταν φοβερό!»

Manuel Lettenbichler (KTM): «Από τον πρώτο προκριματικό αγωνίστηκα τόσο άσχημα σήμερα. Έχω έναν τραυματισμό στο πόδι που αντιμετώπισα και στα κατηφορικά τμήματα εδώ ήταν πολύ δύσκολο να ελέγξω το πίσω φρένο. Απλώς προσπάθησα να διαχειριστώ κάθε αγώνα όπως ήρθε και να κάνω το καλύτερο δυνατό. Αλλά ο Trystan οδήγησε καταπληκτικά σήμερα.».

Mario Roman (Sherco): «Είμαι τόσο χαρούμενος που τερματίζω στο βάθρο εδώ. Αυτή η μορφή είναι τόσο έντονη και πρέπει να πιέζεις πολύ σκληρά σε κάθε γύρο. Το να ανέβεις στο βάθρο είναι σημαντικό για το πρωτάθλημα. Τα πράγματα είναι κοντά, αλλά πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν τώρα, οπότε πρέπει απλώς να προσπαθήσω και να συνεχίσω να παλεύω όσο καλύτερα μπορώ για αυτόν τον τίτλο».

Αποτελέσματα Knockout Race

1. Trystan Hart (KTM) 5 laps
2. Manuel Lettenbichler (KTM) 5 laps, +1:19.577
3. Mario Roman (Sherco) 5 laps, +58.055
4. Wade Young (Sherco) 5 laps, +2:55.829
5. Teodor Kabakchiev (KTM) 4 laps
6. Ryder LeBlond (KTM) 4 laps, +39.752
7. Alfredo Gomez (GASGAS) 4 laps, +26.267
8. Graham Jarvis (Husqvarna) 4 laps, +43.098
9. Cody Webb (Sherco) 4 laps, +59.056
10. David Cyprian (KTM) 4 laps, +28.429

Βαθμολογία FIM Hard Enduro 2022

1. Mario Roman (Sherco) 88pts
2. Manuel Lettenbichler (KTM) 87pts
3. Graham Jarvis (Husqvarna) 69pts
4. Teodor Kabakchiev (KTM) 63pts
5. Billy Bolt (Husqvarna) 62pts
6. Alfredo Gomez (GASGAS) 57pts
7. Michael Walkner (GASGAS) 49pts
8. David Cyprian (KTM) 47pts
9. Wade Young (Sherco) 46pts
10. Dominic Olzsowy (GASGAS) 37pts

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...