ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ MX JUNIOR 2022 – ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Μετά την δική μας ελληνική διοργάνωση στην Μεγαλόπολη ακολούθησε αυτή της Φινλανδίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior 2022 όπου η αμερικανική ομάδα κατάφερε να επικρατήσει συνολικά, στέφοντας παράλληλα τους παγκόσμιους πρωταθλητές Junior Ivano Van Erp(125cc), Gyan Doensen(85cc) και Lucas Leok(65cc). Δυστυχώς στον αγώνα δεν είχαμε ελληνική αποστολή.

Το βάθρο των 125cc Ivano Van Erp, Janis Martins Reisulis και Cas Valk.

125cc
Στον πρώτο αγώνα των 125cc, ο Ivano Van Erp πρωτοστάτησε αφού πήρε το Fox Holeshot μπροστά από τον Casey Cochran και τον Cas Valk. Υπήρχαν μερικοί αναβάτες που έπεσαν στην πρώτη στροφή, συμπεριλαμβανομένου και του Edgar Canet. Στον τρίτο γύρο, ο Valk και ο Janis Martins Reisulis προσπέρασαν τον Cochran. Ο Valk συνέχισε να πιέζει και βρέθηκε στον πίσω τροχό του Van Erp μέχρι το τέλος του αγώνα, αν και ο Van Erp κατάφερε να κρατήσει μακριά τον πρωταθλητή της EMX125, για να κερδίσει τον αγώνα ενώ ο Valk έμεινε δεύτερος μπροστά από τον τρίτο Janis Martins Reisulis. Στον δεύτερο αγώνα, το Fox Holeshot πήγε στον J. Reisulis καθώς προηγήθηκε μπροστά από τους Mathias Valin, Alexis Fueri, Van Erp και Valk. Καθώς ο αγώνας προχωρούσε, ο Van Erp και ο Valk πέρασαν τους Valin, Cochran και Ferruccio Zanchi. Στο τέλος, ο J. Reisulis κέρδισε τον αγώνα με 6.995 δευτερόλεπτα μπροστά από τους Van Erp και Valk.

Με μια πρώτη και μια δεύτερη θέση σήμαινε ότι ο Ivano Van Erp στέφθηκε επίσημα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Junior 125cc FIM και εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο, ενώ ο νικητής του δεύτερου αγώνα Janis Martins Reisulis εξασφάλισε το ασημένιο με τον Cas Valk να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο.

Ivano Van Erp

Παγκόσμιος Πρωταθλητής 125cc Junior, Ivano Van Erp: «Αισθάνομαι πολύ καλά αυτή τη στιγμή! Είχα ένα μεγάλο ατύχημα την Τετάρτη, οπότε δεν μπορούσα να προπονηθώ. Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν η πρώτη μου φορά μετά τη σύγκρουση και ταλαιπωρήθηκα λίγο με την αίσθηση πάνω στη μοτοσυκλέτα. Στον πρώτο αγώνα, πήρα την εκκίνηση και έλεγξα τον αγώνα μόνος μου. Στον δεύτερο αγώνα, ξεκίνησα έκτος ή έβδομος και μετά έκανα ένα μικρό λάθος στην πρώτη στροφή. Μετά πέρασα δεύτερος και ήμουν πιο γρήγορος από τον Janis [Reisulis] στο τέλος, αλλά απλά το πήρα χαλαρά, δεν πίεσα, έμεινα δεύτερος και έγινα Παγκόσμιος Πρωταθλητής».

Το βάθρο των 85cc Gyan Doensen, Vitezslav Marek και Jarne Bervoets.

85cc
Στον πρώτο αγώνα των 85cc, το Fox Holeshot πήγε στον Mano Faure, ενώ ο Gyan Doensen είχε μια αξιοπρεπή εκκίνηση καθώς ανέβηκε στη σειρά και στη δεύτερη θέση. Ο Jarné Bervoets ήταν ο κορυφαίος για πέντε γύρους μέχρι που ένα λάθος, επέτρεψε στον Doensen να προηγηθεί. Στη συνέχεια, ο Bervoets έπεσε, κάτι που επέτρεψε επίσης στον Ventislav Marek να φτάσει στην τρίτη θέση. Ο Marek έπρεπε να παλέψει πίσω από την έβδομη θέση μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα. Στον δεύτερο αγώνα, το Fox Holeshot κέρδισε ο Filippo Mantovani, αλλά ο χρόνος του στο προβάδισμα μειώθηκε καθώς ο Doensen έσπευσε να πάρει την πρώτη θέση στη δεύτερη στροφή. Ο Marek ήταν επίσης εκεί, ακολουθώντας τον Ολλανδό καθώς οι δυο τους μάχονταν σκληρά. Ο Marek πίεσε, ψάχνοντας για οποιαδήποτε ευκαιρία να περάσει, και μετά από 11 λεπτά του αγώνα, κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τον Doensen και να πάρει το προβάδισμα. Ο Marek έδειχνε να έχει τον έλεγχο μέχρι τον προτελευταίο γύρο όπου είχε μια πτώση, που έδωσε τη νίκη στον αγώνα και τον τίτλο στον Doensen. Ο Bervoets τερμάτισε τρίτος.

Gyan Doensen

Ένα αποτέλεσμα 1-1 σήμαινε ότι ο Gyan Doensen στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής 85cc FIM Junior Motocross του 2022 μπροστά από τον Vitezslav Marek που τερμάτισε δεύτερος και τον Jarné Bervoets που τερμάτισε τρίτος στη γενική και εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο.

Παγκόσμιος Πρωταθλητής 85cc Junior, Gyan Doensen: «Ναι, ξέρετε, είμαι άφωνος. Δούλεψα πολύ σκληρά για αυτό και φέτος έπρεπε να συμβεί, και έγινε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος! Βγήκα δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τώρα πρώτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οπότε ναι, είμαι πολύ χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου για όλη την προσπάθεια και την οικογένειά μου και φυσικά όλους τους φίλους μου».

Το βάθρο των 65cc Lucas Leok,Ricardo Bauer και Moritz Ernecker.

65cc
Στον πρώτο αγώνα των 65cc, ήταν ο Enri Lusts που πήρε το Fox Holeshot, αν και στη δεύτερη στροφή πέρασε ο Lucas Leok, ο οποίος οδήγησε και τους επτά γύρους του αγώνα. Ο Lusts έπεσε στη 12η θέση, ενώ δεύτερος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Viktor Leppälä και ο Moritz Ernecker που τερμάτισαν τρίτος. Ο δεύτερος αγώνας είδε τον Lusts να παίρνει το Fox Holeshot για άλλη μια φορά, αν και γρήγορα τον πέρασε ο Andrea Uccellini. Ο Uccellini έκανε ένα λάθος που επέτρεψε στον Eeka Laaksonen να περάσει στην πρώτη θέση, αλλά σε αυτό το σημείο οι Aston Allas και Leok πλησίαζαν επίσης. Στον τρίτο γύρο ο Allas και ο Leok μπόρεσαν να περάσουν τον πρωτοπόρο του αγώνα. Δύο στροφές αργότερα ο Allas συνετρίβη και ο Leok ήταν ο νέος αρχηγός του αγώνα. Ο νεαρός Εσθονός μπόρεσε να διευρύνει μια σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους. Εν τω μεταξύ, ο Ricardo Bauer ήταν τέταρτος και απειλούσε. Ο Αυστριακός κατάφερε να πιάσει και να περάσει τους Jorge Salvador και Pau Ruiz Caudet για να τερματίσει δεύτερος καθώς ο Leok κέρδισε ξανά τον αγώνα.

Lucas Leok

Ένα τέλειο σκορ με δύο νίκες σε δύο αγώνες σήμαινε ότι ο Lucas Leok στέφθηκε ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 65cc 2022 με τον Ricardo Bauer να εξασφαλίζει το ασημένιο μετάλλιο ενώ ο Moritz Ernecker διεκδίκησε το χάλκινο.

Νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 65cc Junior, Lucas Leok: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ήθελα πολύ να κερδίσω εδώ, δουλέψαμε σκληρά για αυτό με όλη την ομάδα. Αυτό ήταν το πρώτο μου ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε σημαίνει πολλά για μένα. Στον δεύτερο αγώνα, δυσκολεύτηκα λίγο και η πίστα δεν ήταν πια εύκολη».

Στην κατάταξη των εθνών, η ομάδα των ΗΠΑ ήταν η νικήτρια με 17 βαθμούς, ενώ δεύτερη με 25 βαθμούς ήταν η Φινλανδία, ακολουθούμενη από την τρίτη Ολλανδία με 26 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα της Νότιας Αφρικής ανακηρύχτηκε νικήτρια του Ride Green Cup επειδή έδειξε την αφοσίωσή της στη φροντίδα του περιβάλλοντος της.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων 2022 Κορυφαίες 5 ομάδες Εθνών: 1. ΗΠΑ 17 2. Φινλανδία 25 3. Ολλανδία 26 4. Γαλλία 31 5. Εσθονία 32.

Κατάταξη Εθνών

1 Η.Π.Α. 17

2 ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 25

3 ΟΛΛΑΝΔΙΑ 26

4 ΓΑΛΛΙΑ 31

5 ΕΣΘΟΝΙΑ 32

6 ΙΤΑΛΙΑ 35

7 ΛΕΤΟΝΙΑ 37

8 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 45

9 ΙΣΠΑΝΙΑ 48

10 ΤΣΕΧΙΑ 7

11 ΣΟΥΗΔΙΑ 14

12 ΒΕΛΓΙΟ 19

13 ΔΑΝΙΑ 31

14 ΑΥΣΤΡΙΑ 33

15 ΑΓΓΛΙΑ 34

16 ΠΟΛΩΝΙΑ 55

17 Ν.ΑΦΡΙΚΗ 68

18 ΟΥΓΓΑΡΙΑ 19

19 ΝΟΡΒΗΓΙΑ 27

20 ΓΕΡΜΑΝΙΑ 29

21 ΙΣΡΑΗΛ 32

22 ΣΛΟΒΕΝΙΑ 33

23 ΙΡΛΑΝΔΙΑ 41

1968 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...