AMA MX 2022 – ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟ IRONMAN ΜΕ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΝ C.SEXTON…ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ο J.LAWRENCE

O προτελευταίος αγώνας του ΑΜΑ Motocross 2022 στο Ironman, ανέβασε την ένταση του πρωταθλήματος σε άλλα επίπεδα, με τον Chase Sexton να παίρνει μια νίκη γοήτρου στην μεγάλη κατηγορία χωρίς όμως να αλλάξει απολύτως τίποτα στην βαθμολογία έναντι του Eli Tomac. Στα 250 ο Jett Lawrence πήρε μια νίκη χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα.

Με εκπληκτική απόδοση ο C.Sexton απάντησε με νίκη στο δεύτερο σκέλος στην αντεπίθεση του E.Tomac και πήρε τον αγώνα.

Κατηγορία 450
Το Ironman είναι μια πίστα όπου οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος πιστεύουν ότι είναι στα μέτρα τους και η επικράτηση σε αυτήν θα ήταν μια νίκη γοήτρου πριν οδηγηθούν στην Pala ΙΙ το επόμενο σαββατοκύριακο όπου στην αρχή της χρονιάς είχε φύγει νικητής ο Chase Sexton. Οπότε για τον Eli Tomac η νίκη στο Ironman ήταν ακόμα πιο επιβεβλημένη, ώστε να πάει στον τελευταίο αγώνα με περισσότερους από έναν βαθμούς προβάδισμα στην βαθμολογία. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο πρώτο σκέλος όπου ο Ken Roczen κατάφερε για ακόμα μια φορά να πάρει την πρωτοπορία με τον Tomac να μην ξεκινάει καλά και να βρίσκεται λίγο έξω από την πρώτη εξάδα ενώ ο Sexton είχε ακόμα χειρότερη εκκίνηση έξω από την πρώτη δεκάδα. Οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας όμως κατάφεραν στους πρώτους γύρους να βρεθούν μπροστά και δεν άργησαν να βρεθούν και σε μάχη προς το τέλος του σκέλους. Ένα λάθος του Tomac επέτρεψε στον Sexton να του πάρει την πρωτοπορία αλλά λίγο πριν ολοκληρωθεί το σκέλος ο Tomac απάντησε με μια δυνατή επίθεση, περνώντας μπροστά και τελικά κερδίζοντας το σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Roczen ήταν αυτός που βρέθηκε στην αρχή μπροστά, δεν αντιστάθηκε στην προσπέραση του ομόσταυλου του Sexton ενώ κράτησε όσο μπορούσε τον Tomac πίσω του δίνοντας αέρα στην πρωτοπορία του Sexton. Όμως και πάλι οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος θα έδιναν την μάχη για την πρώτη θέση, όταν τα ντουμπλαρίσματα άρχισαν να καθυστερούν τον Sexton με αποτέλεσμα ο Tomac να τον πλησιάσει και να τον απειλήσει.

Αυτή τη φορά λύγισε ο E.Tomac κάνοντας δύο μικρά, αλλά καθοριστικά λάθη.

Στον τελευταίο γύρο, με τους δύο αθλητές να οδηγούν στην κόψη του ξυραφιού, αυτός που τελικά έκανε το λάθος και έχασε την επαφή ήταν ο Tomac(1-2), με τον Sexton(2-1) να κερδίζει το σκέλος επικρατώντας στον αγώνα. Οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας ισοβάθμησαν στον αγώνα και έτσι ο Tomac είναι ακόμα στην κορυφή του πρωταθλήματος για έναν βαθμό.

Εντός έδρας ο A.Plessinger ανέβηκε στο βάθρο.

Τις δυνατές μάχες για την τρίτη θέση κέρδισε ο Aaron Plessinger(3-3) επικρατώντας των Ryan Dungey, Christian Craig και Justin Barcia ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου μέσα στην πατρίδα του. Εκπληκτική απόδοση έπιασε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Jason Anderson(6-4) ξεκινώντας από τελευταίος στο πρώτο σκέλος μετά από πτώση ενώ δεν είχε καλή εκκίνηση και στο δεύτερο σκέλος, κατάφερε όμως να τερματίσει δύο φορές μέσα στην πρώτη εξάδα για την τέταρτη θέση της ημέρας(δέχτηκε και ποινή μιας θέσης στο δεύτερο σκέλος γιατί βγήκε εκτός πίστας). Με καλές εκκινήσεις και σταθερούς αγώνες ο Craig(5-5) κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση, εκμεταλλεύτηκε όμως και το λάθος του έκτου τελικά Dungey(4-7) στο δεύτερο σκέλος που έχασε πολλές θέσεις.

Η τριάδα του αγώνα αλλά και της βαθμολογίας.

Κατηγορία 250
Σε ακόμα έναν αγώνα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jett Lawrence(1-3) έκανε μόνο αυτό που χρειαζόταν για να πάρει την νίκη και να διατηρήσει το μεγάλο του βαθμολογικό προβάδισμα. Στο πρώτο σκέλος μετά από σχετικά καλή εκκίνηση αναρριχήθηκε σταδιακά στην πρώτη θέση ενώ στο δεύτερο είχε κακή εκκίνηση και χρειάστηκε λίγο παραπάνω προσπάθεια και υπομονή για να φτάσει μέχρι την πρώτη τριάδα. Αυτά τα αποτελέσματα ήταν αρκετά για να του δώσουν ακόμα μια φετινή νίκη, επεκτείνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα.

O J.Shimoda κράτησε ζωντανές τις όποιες ελπίδες του για τον φετινό τίτλο, δεν άφησε τον JL να πάρει το πρωτάθλημα έναν αγώνα νωρίτερα.

Ο μόνος που θα μπορούσε να μειώσει το προβάδισμα του Αυστραλού ήταν ο Jo Shimoda(5-1) όμως είχε δύο αντίθετες εκκινήσεις στα δύο σκέλη, μια πολύ κακή στο πρώτο και μια πολύ καλή στο δεύτερο, κερδίζοντας το τέταρτο του φετινό σκέλος και ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ironman. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Hunter Lawrence(3-2) ανέκαμψε της κακής του εκκίνησης στο πρώτο σκέλος και με μια δεύτερη θέση στο δεύτερο, κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στον αγώνα, όμως απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την δεύτερη θέση της βαθμολογίας που εδώ και αρκετούς αγώνες έχει ανέβει ο Jo. O νικητής του προηγούμενου αγώνα RJ Hampshire(2-4) έδωσε και σε αυτόν τον αγώνα την μάχη του βάθρου όμως στην ισοβαθμία του με τον Hunter επικράτησε ο καλύτερος τερματισμός του Αυστραλού στο δεύτερο σκέλος, βάζοντας τον RJ στην τέταρτη θέση. Η εντυπωσιακή Star Yamaha κατέβηκε στον αγώνα με περισσότερους από έξι αναβάτες(!) και καλύτερος αυτών, αναδείχτηκε ο Nate Thruser(4-6) τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, καταφέρνοντας μάλιστα να οδηγήσει για αρκετούς γύρους το πρώτο σκέλος. Παρά τις καλές του εκκινήσεις ο Justin Cooper(6-5) δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την έκτη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ -ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 3/9/22 Pala II CA.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...