ISDE 2022 – O J.GARCIA ΑΝΕΚΑΜΨΕ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ…ΑΛΜΑ ΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Αμέσως μετά τα μισά του αγώνα, το International Six Days of Enduro 2022 πέρασε στην τέταρτη του ημέρα όπου ήταν μια ημέρα φθοράς για πολλές ομάδες. Όχι όμως για τους Βρετανούς που κατάφεραν να κρατηθούν στην πρώτη θέση ακόμα μια ημέρα. Με την ανάκαμψη και νίκη του Josep Garcia αλλά και τα προβλήματα των Ιταλών με τον τραυματισμό(σπασμένο χέρι μετά από πρόσκρουση σε δέντρο) του Samuele Bernardini, οι Ισπανοί ανέβηκαν στην δεύτερη θέση.

Με τρεις αναβάτες(Nathan Watson, Steve Holcombe, Jammie McCanney) στην πρώτη δεκάδα της Γενικής κάθε ημέρα, η Αγγλία μεγάλωσε το προβάδισμα της στην World Trophy και φαίνεται ακλόνητη στην πρώτη θέση με μια ημέρα στα βουνά να απομένει. Όλες οι ομάδες είχαν ατυχίες μέχρι και σήμερα, κι αν οι Βρετανοί αντέξουν ακόμα μια ημέρα, το τρόπαιο θα είναι πανάξια δικό τους. Όμως στο ISDE τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα και καλύτερη απόδειξη δεν θα μπορούσε να είναι από την εγκατάλειψη μετά από άσχημη πτώση της πρωτοπόρου των γυναικών Brandy Richards που διέλυσε την μεγάλη πρωτοπορία της Αμερικάνικής ομάδας ρίχνοντας την από την πρώτη, στην έκτη θέση. Στην κορυφή ανέβηκαν οι Βρετανίδες ενώ η μάχη της Γαλλίας με την Αυστραλία για την τρίτη θέση ανέβασε τις δύο χώρες στο βάθρο και τώρα παίζουν για την δεύτερη θέση αν και οι τρικολόρ κατάφεραν σήμερα να απομακρυνθούν από τα καγκουρό. Στην Junior World Trophy οι Ιταλοί παραμένουν να είναι μπροστά από τους Φινλανδούς που δεν τους αφήνουν να πάρουν ανάσα κρατώντας την διαφορά σταθερή. Ο Zach Pichon απέδειξε και σήμερα ότι είναι ο κορυφαίος στην Junior μπαίνοντας ξανά στην πρώτη εξάδα, κρατώντας την πέμπτη θέση στην Γενική του ατομικού.

Μεγάλη ημέρα για την ελληνική ομάδα που κατάφερε να ανεβάσει ρυθμό χωρίς να κάνει λάθη με μεγάλη ανταμοιβή την άνοδο πέντε θέσεων, σκαρφαλώνοντας από την 18η θέση στην 13η. Σε αυτό βοήθησαν οι εγκαταλείψεις σήμερα αναβατών της Αυστρίας, της Νεας Ζηλανδίας, της Πολωνίας, της Βενεζουέλας και της Αυστραλίας. Στην συνολική Γενική ατομική κατάταξη του αγώνα(JWT & WT) ο Παναγιώτης Κακολύρης βρίσκεται την 104η θέση ο Κίμων Καράμπελας στην 105η, ο Δημήτρης Βαρσάμης στην 107η και ο Γιάννης Χασάπης στην 132η. Άνοδος και σήμερα για το ελληνικό Club, ανεβαίνοντας από την 90η θέση στην 82η με τους Αποστόλη Ζβιντερίκο, Παναγιώτη Ζαφειρίου και Γιώργο Πισιμάνη να καταλαμβάνουν στην συνολική Γενική ατομική κατάταξη του αγώνα(CLUB) τις 186η, 233η και 314η θέσεις αντίστοιχα.

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...