MXGP 2022 – Ο T.VIALLE ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΧ2…ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ Ο T.GAJSER ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σε ένα επεισοδιακό φινάλε στην Τουρκία, ο Tom Vialle κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του στην ΜΧ2 πριν φύγει για το αμερικανικό πρωτάθλημα. Στην μεγάλη κατηγορία ο παγκόσμιος πρωταθλητής από το GP της Φινλανδίας Tim Gajser, ολοκλήρωσε με νίκη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2022.

Με νίκη ολοκλήρωσε την φετινή χρονιά ο πρωταθλητής T.Gajser.

Κατηγορία MXGP
Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς πολλοί βρήκαν την ευκαιρία για να πάρουν μια φετινή νίκη, μια και οι δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος είχαν κλειδώσει. Ανάμεσα τους ήταν και ο Maxime Renaux που διεκδηκούσε την τρίτη θέση της βαθμολογίας από τον Jorge Prado. Ο Γάλλος μπήκε καλά στον αγώνα κερδίζοντας το προκριματικό σκέλος του Σαββάτου και στο πρώτο της Κυριακής ήταν ανάμεσα στους τρεις πρώτους. Σταδιακά πέρασε τους Romain Febvre, και Jeremy Seewer κερδίζοντας και την μικρή μάχη της πρωτοπορίας με τον Mitch Evans. Στο τέλος κατάφερε να κερδίσει το σκέλος μαζεύοντας σημαντικά την απόσταση του από τον Prado(έβδομο στο σκέλος) στο πρωτάθλημα. Στο δεύτερο σκέλος όμως ενώ είχε μια μέτρια εκκίνηση και αντιμετώπισε μια πτώση που τον έστειλε πολύ πίσω βάζοντας τέλος στις ελπίδες του για την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος. Αντίθετα ο Tim Gajser έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα εδώ και τρεις αγώνες, δεν χρειαζόταν να πιέσει τα πράγματα και απλά εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονταν. Σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει θέσεις και στα δύο σκέλη μετά τα λάθη αρκετών αναβατών, έμεινε ικανοποιημένος με την τρίτη θέση στο πρώτο και πίστεψε ότι μπορεί να κερδίσει το δεύτερο αλλά έκανε ένα λάθος στο τέλος, αφήνοντας τον Febvre να πάρει το πρώτο του φετινό στο πρωτάθλημα. Με τερματισμούς 3-2 ο Gajser ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα με τον Seewer να τον ακολουθεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Με την κατάκτηση του πρώτου φετινού σκέλους, ο Febvre(8-1) ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος και στο βάθρο μετά τον τραυματισμό του στην αρχή της χρονιάς. O Renaux(1-8) έχασε με ισοβαθμία το βάθρο τερματίζοντας τέταρτος ενώ έχασε και την τρίτη θέση στην βαθμολογία η οποία κατέληξε στον Prado. Τον καλύτερο φετινό του αγώνα πραγματοποίησε ο Mattia Guadagnini(4-5) τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία και αυτή όχι ολόκληρη καθώς ξεκίνησε στην ΜΧ2, πριν τον μετακομίσει η ομάδα του στην MXGP. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Prado(7-4) που κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η KTM είχε δύσκολη χρονιά φέτος…έμεινε με έναν αναβάτη να διεκδικεί έναν τίτλο και κατάφερε να τον κερδίσει!

Κατηγορία ΜΧ2
Το πρωτάθλημα της κατηγορίας έμελλε να κριθεί στον τελευταίο αγώνα όπου ο Jago Geerts προηγούνταν με δύο βαθμούς στην βαθμολογία από τον Tom Vialle. Στο πρώτο σκέλος ο Vialle κατάφερε να πάρει καλύτερη εκκίνηση από τον Geerts και να οδηγήσει τον αγώνα την στιγμή που ο Βέλγος έπρεπε να ανακάμψει από την έκτη θέση. Τελικά ο Geets κατάφερε παρά την πτώση του να βρεθεί στην δεύτερη θέση, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει τον νικητή του σκέλους Vialle. Στο δεύτερο και οι δύο διεκδικητές του τίτλου βρέθηκαν μπροστά με τον Geerts να οδηγεί τον αγώνα και τον Vialle να τον πιέζει. Ο Γάλλος κατάφερε να τον περάσει αλλά τώρα ήταν η σειρά του Geerts να πιέσει. Μετά από σκληρές μάχες φτάσαμε στην στιγμή του αγώνα όπου στον έβδομο γύρο ο Vialle έπεσε μπροστά από τον Geerts και μην έχοντας που να πάει ο Βέλγος έπεσε και αυτός. Πιο γρήγορα κατάφερε να σηκωθεί ο Vialle κάτι που του έδωσε προβάδισμα πέντε δευτερολέπτων. Ο Geerts κατάφερε να ψαλιδίσει την διαφορά στην συνέχεια του σκέλους αλλά προς το τέλος άρχισε να κάνει λάθει χάνοντας την επαφή με τον πρωτοπόρο. Με αυτόν τον τρόπο ο Vialle κατέκτησε τον δεύτερο φετινό του τίτλο, φεύγοντας πρωταθλητής για την Αμερική όπου θα αγωνιστεί την επόμενη χρονιά. Όσο για τον Geerts, τερμάτισε ακόμα μια χρονιά στην δεύτερη θέση, και ήταν φανερά περίλυπος στο δεύτερο σκαλί του βάθρου τον νικητών, διπλά στον νικητή του αγώνα Vialle. Η τρίτη θέση της Τουρκίας πήγε στον Roan Van de Moosdijk(4-3) που επικράτησε μετά την πτώση στο δεύτερο σκέλος του ομόσταυλου του Kay de Wolf(3-6) που τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Με δύο πέμπτες θέσεις για την πέμπτη θέση του αγώνα, ολοκλήρωσε την πετυχημένη του χρονιά ο Simon Langenfelder που κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Την εξάδα του αγώνα συμπλήρωσε ο Thibault Benistant(10-4) αντιμετωπίζοντας προβλήματα.

Η ομάδα της ΚΤΜ, δεν ξέχασε τον αδικοχαμένο της αναβάτη Rene Hofer ανεβάζοντας στο βάθρο των απονομών του πρωταθλήματος το number plate του #711.

Στον αγώνα της MXGP κατηγορίας συμμετείχε και ο 16 φορές πανελλήνιος πρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής που παρά τις μηχανικές ατυχίες του στο πρώτο σκέλος(φωτογραφίες) κατάφερε να τερματίσει αξιοπρεπώς στην 16η θέση στο δεύτερο σκέλος. Κατετάχθει στην 18η θέση του αγώνα και κατέλαβε την 37η στο πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας MXGP.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...