WMX 2022 – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η N.VAN DE VEN

Μαζί με τον τελευταίο γύρο του Παγκοσμιου Πρωταθλήματος MXGP στην Τουρκία ολοκληρώθηκε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Γυναικών WMX με την Ολλανδή Nancy Van De Ven να κατακτά τον τίτλο για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Το πρωτάθλημα είχε αρκετές ανατροπές με μεγαλύτερη τον τραυματισμό της περσινής πρωταθλήτριας Courtney Dungan στα μέσα της σεζόν που επέστρεψε κερδίζοντας τους δύο τελευταίους αγώνες, τερματίζοντας το πρωτάθλημα στην έβδομη θέση. Η Van De Ven είχε τους πιο σταθερούς τερματισμούς και παρότι κατάφερε να κερδίσει μόνον έναν από τους πέντε αγώνες, έφτασε στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος στην Τουρκία, με σημαντική διαφορά από την δεύτερη θέση, γεγονός που της επέτρεψε με μια έβδομη θέση να πάρει τον τίτλο. Το πρωτάθλημα διεκδίκησε η επίσης Ολλανδή Lynn Valk η οποία και αυτή αντιμετώπισε άτυχες καταστάσεις στα μέσα της σεζόν Τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με την Larissa Pepenmeier να καταφέρνει να ανέβει στο βάθρο(2η) στον τελευταίο αγώνα, το οποίο της χάρισε την τρίτη θέση στην βαθμολογία.

Το ντεμπούτο της στην WMX κατηγορία έκανε στην Τουρκία η τρομερή Ολλανδή Lotte Van Drunen που την είχαμε γνωρίσει πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior στην Μεγαλόπολη στα 85cc. Φέτος αγωνίστηκε στην EMX125 και με επιδόσεις όπως η 10η θέση στο δεύτερο σκέλος του Lommel, εξασφάλισε μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki για την επόμενη σεζόν του WMX. Θέλοντας να “βρέξει τα πόδια της¨ στην κατηγορία γυναικών, η 15χρονη συμμετείχε στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος με το 125αράκι της καταφέρνοντας να τερματίσει στην έβδομη θέση!

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...