MXGP 2022 – ME T.GAJSER KAI R.FERNANDEZ ΤΟ HRC ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ

Η Honda Racing Corporation (HRC) ανακοίνωσε ότι ανανέωσε το συμβόλαιό της με τον Tim Gajser (25 ετών, Σλοβενία), ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM1 Motocross premier class MXGP (κατηγορία 450cc) για το Team HRC, την εργοστασιακή ομάδα της Honda 2, και πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με τον Rubén Fernández (23 ετών, Ισπανία). Και οι δύο αναβάτες έχουν υπογραφεί για πολλά χρόνια από το 2023.

Αφού κέρδισε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross στην κατηγορία MX2 (250cc) το 2015, ο Tim Gajser μετακόμισε στην κορυφαία κατηγορία MXGP την επόμενη χρονιά και κέρδισε το πρωτάθλημα μαζί με τον τίτλο Rookie of the Year. Αν και δεν κέρδισε τον τίτλο για τα επόμενα δύο χρόνια, ο Gajser κέρδισε διαδοχικά πρωταθλήματα το 2019 και το 2020 και διεκδικώντας τον τέταρτο τίτλο του MXGP φέτος, έχει κερδίσει συνολικά πέντε τίτλους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross.

Tim Gajser #243
“Ήταν μια εύκολη απόφαση να συνεχίσω αυτή την εκπληκτική σχέση με την ομάδα HRC. Είναι σαν μια δεύτερη οικογένεια για μένα και δεν υπάρχει άλλο μέρος όπου νιώθω ότι είναι ένα τόσο ωραίο περιβάλλον. Πάντα λέω «Happy Rider, Fast Rider» και δουλεύω με όλους στην Team HRC, από τους τεχνικούς στην Ιαπωνία, μέχρι τον μηχανικό μου, μέχρι τον φυσιοθεραπευτή μου, είναι όλα τόσο ευχάριστα και πάντα ανυπομονώ να πάω σε αγώνες. Έχω κερδίσει πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα με τη Honda, επομένως νιώθω εξαιρετικά άνετα στο CRF450R και κάνουν πάντα εξαιρετική δουλειά με την ανάπτυξη και τη βελτίωση της μηχανής, οπότε ξέρω ότι θα οδηγήσω μια μοτοσυκλέτα ικανή να κερδίσει τον τίτλο νούμερο έξι στο 2023. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους υποστηρικτές μου σε όλο τον κόσμο και ανυπομονώ να σας συναντήσω στο Team HRC τον επόμενο χρόνο”.

Ο Rubén Fernández ήταν τρίτος συνολικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motocross κατηγορίας EMX250. Αν και μετακόμισε στο MX2 το 2018, επέστρεψε στο EMX250 την επόμενη χρονιά. Αφού μετακόμισε με πλήρη απασχόληση στην MX2 το 2020, τερμάτισε ένατος εκείνη τη χρονιά. Το 2021, ο Fernández εντάχθηκε στην ομάδα MX2 Honda 114 Motorsports, αλλά από τον 17ο Γύρο μετακόμισε στην κορυφαία κατηγορία MXGP. Φέτος, ο Fernández συνέχισε την καριέρα του στην κατηγορία MXGP, καταλήγοντας όγδοος στο πρωτάθλημα, με δύο τερματισμούς στην τρίτη θέση.


Rubén Fernández #70
“Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να οδηγείς για τοTeam HRC στην κατηγορία MXGP. Η ομάδα είναι η καλύτερη στα paddock και έχοντας οδηγήσει τη Honda τα τελευταία δύο χρόνια, είμαι πολύ εξοικειωμένος με τη μοτοσυκλέτα, αλλά τώρα είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα οδηγήσω την πλήρη εργοστασιακή μηχανή του χρόνου. Είμαι επίσης ενθουσιασμένος που θα δουλέψω δίπλα στον Tim, καθώς ξέρω ότι μπορώ να μάθω πολλά από έναν αναβάτη που είναι πέντε φορές πρωταθλητής του κόσμου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν σε όλη την καριέρα μου, που με έφτασαν σε αυτό το σημείο και ανυπομονώ να δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω. Τώρα έχω τον χειμώνα για να προετοιμαστώ και να βεβαιωθώ ότι είμαι έτοιμος για το πρώτο gate-drop το 2023”.

Koji Watanabe Πρόεδρος του HRC
Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που ο Tim υπογράφει ξανά με τη Honda. Είναι μια σημαντική προσωπικότητα για την εταιρεία μας και ο τέλειος πρεσβευτής εντός και εκτός πίστας. Το επίτευγμά του να κερδίσει πέντε παγκόσμιους τίτλους είναι απίστευτο και ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να πετύχει ακόμη περισσότερους στόχους με Honda στο μέλλον. Είναι επίσης συναρπαστικό να υπάρχει ένας νέος νεαρός αναβάτης Ruben Fernandez που εντάσσεται στην ομάδα. Τα πήγε καλά τα τελευταία δύο χρόνια και αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να κάνει τη μετάβαση στο Team HRC. Είχε ήδη επιτυχία στη Honda, και τώρα ελπίζουμε ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό τα επόμενα χρόνια. Εύχομαι καλή τύχη και στους δύο αναβάτες”.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...