FIM HARD ENDURO 2022 – ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ M.LETTENBICHLER ΣΤΟ HIXPANIA

Ο Γερμανός Manuel Lettenbichler στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Hard Enduro για το 2022 μετά από μια νικηφόρα διαδρομή στο 24MX Hixpania Hard Enduro. Με το αποτέλεσμα του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hard Enduro της FIM να εξαρτάται από το αποτέλεσμα του όγδοου και τελευταίου γύρου της σεζόν, ο Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing εξασφάλισε μια νίκη από την αρχή μέχρι το τέλος στον τελικό του ACERBIS Lost Roads για να κατακτήσει τον τίτλο.

Ο Manuel Lettenbichler στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής της FIM Hard Enduro για το 2022
Ο Lettenbichler κέρδισε τον τελικό του ACERBIS Lost Roads στο 24MX Hixpania Hard Enduro
Ο Mario Roman και ο Alfredo Gomez τερμάτισαν δεύτεροι και τρίτοι στην Ισπανία
Ο Matthew Green γίνεται ο πρώτος Πρωταθλητής Παγκοσμίου Κυπέλλου Εφήβων της FIM Hard Enduro

Ο Mario Roman της Sherco Factory Racing κυνήγησε τον Γερμανό μέχρι το τέλος για να ολοκληρώσει μια πολύ σκληρή σεζόν ως δεύτερος. Τερματίζοντας πέμπτος πίσω από τον Trystan Hart (KTM), ο Graham Jarvis της Jarvis Racing Team ολοκλήρωσε το συνολικό βάθρο του πρωταθλήματος. Η ιστορία γράφτηκε με τον Matthew Green (Rigo Racing) από τη Νότια Αφρική, ο οποίος έβαλε το όνομά του στα βιβλία των ρεκόρ ως ο πρώτος πρωταθλητής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Junior του FIM Hard Enduro Junior.


Με το αποτέλεσμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hard Enduro της FIM 2022 να κρίνεται την τελευταία ημέρα της σεζόν στο 24MX Hixpania Hard Enduro στο Aguilar de Campoo της Ισπανίας, ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος πριν από τον αγώνα του ACERBIS Lost Roads. Ο Manuel Lettenbichler είχε ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων έναντι του Mario Roman στην καταδίωξη του τίτλου, διασφαλίζοντας ότι ήταν ακόμα ανοιχτό και για τους δύο αναβάτες. Έχοντας προκριθεί ταχύτερα στους αγώνες της Παρασκευής και του Σαββάτου, ο Manuel είχε το πλεονέκτημα να ξεκινήσει πρώτος και ήθελε να κάνει το περισσότερο. Αμέσως πήρε το προβάδισμα, άρχισε να βάζει όσο μεγαλύτερη απόσταση μπορούσε από τον αντίπαλο Roman στον πρώτο γύρο. Με τον Roman πάνω στο Sherco να ξεκινά ένατος, είχε δουλειά να κάνει για να πιάσει τον “Mani”, αλλά ο Ισπανός ήταν πολύ αποφασισμένος.

Ένας δυνατός εναρκτήριος γύρος είδε τον Mario να χαράζει το δρόμο του μέσα στην κυκλοφορία και πολύ σύντομα βρέθηκε στον τροχό του Alfredo Gomez της AG Racing Team 89 και του Trystan Hart του FMF KTM Factory Racing στη δεύτερη και τρίτη θέση. Χρειαζόταν λίγο περισσότερο χρόνο για να περάσει τον Hart και μετά τον Gomez, κι έτσι ο Mario έφτασε στη δεύτερη θέση.

Με τον Manuel να κρατά προβάδισμα τριών λεπτών έναντι του Mario, η καταδίωξη συνεχίστηκε. Επιτιθέμενος, ο Ισπανός πάλεψε για να περάσει τον Γερμανό, αλλά ο Manuel κατάφερε να ελέγξει τη διαφορά. Μπαίνοντας στον τελευταίο λόφο Hixpania μπροστά, ο τίτλος ήταν στα χέρια του Lettenbichler. Πλοηγώντας τις απίστευτα απότομες αναβάσεις, ο Γερμανός παρέμεινε χωρίς λάθη για να περάσει τη γραμμή τερματισμού ως νικητής του αγώνα και ως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της FIM Hard Enduro για το 2022. Αναγκασμένος να παραδεχτεί την ήττα, ο Roman τερμάτισε λίγο λιγότερο από πέντε λεπτά πίσω από τον Lettenbichler στη δεύτερη θέση για να ολοκληρώσει τη σεζόν του 2022 ως δεύτερος. Ο Gomez τερμάτισε πίσω από τον Roman για την τρίτη θέση στο φετινό 24MX Hixpania Hard Enduro.

Με μια δυνατή επίθεση στα τελευταία στάδια του αγώνα, ο Hart πέρασε από τον Jarvis για να διεκδικήσει την τέταρτη θέση. Τερματίζοντας πέμπτος, ο Jarvis εδραίωσε τη θέση του στην τρίτη θέση συνολικά στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος.

Ο Green κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο Εφήβων της FIM Hard Enduro

Στον αγώνα για να γίνει ο πρωταθλητής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Junior της FIM Hard Enduro του 2022, ο Matthew Green της Rigo Racing έκανε τη δουλειά. Με ένα άνετο προβάδισμα πόντων έναντι του Suff Sella (KTM), ο Νοτιοαφρικανός γνώριζε ότι δεν χρειαζόταν να κερδίσει σήμερα για να σφραγίσει τον τίτλο. Ακολούθησε τον Sella μέχρι τον τερματισμό και η ένατη θέση ήταν αρκετό για να γίνει πρωταθλητής. Στην κορυφή της κατηγορίας Junior στην Ισπανία, ο Sella ανταμείφθηκε για τις προσπάθειές του ξεπερνώντας τον Mitchell Brightmore της Rieju για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Manuel Lettenbichler (KTM): «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ! Είμαι τόσο ενθουσιασμένος με αυτό! Η πίεση ήταν σήμερα το πρωί. Ήμουν αρκετά νευρικός πριν την έναρξη. Πήρα το προβάδισμα, αλλά μετά τη λήξη της μίας ώρας ένιωθα αρκετά κουρασμένος. Ήξερα ότι ο Mario ήταν δεύτερος και μόλις δύο λεπτά πίσω μου, οπότε έπρεπε να παραμείνω συγκεντρωμένος. Μόλις έφτασα στις τελικές αναβάσεις άρχισα να ενθουσιάζομαι με τον τίτλο, γνωρίζοντας ότι ήταν τόσο κοντά. Είναι εκπληκτικό να είσαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής Hard Enduro του 2022. Ήταν μια τρελή, καλή χρονιά. Ήταν καταπληκτική η μάχη με τα παιδιά και είμαι έτοιμος να το γιορτάσω τώρα!».

Mario Roman (Sherco):” Ξεκινώντας ένατος ήξερα ότι θα ήταν μια δύσκολη μάχη για να πιάσω τον Mani, αλλά έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Πέρασα γύρω από πέντε αναβάτες αρκετά γρήγορα, αλλά χρειάστηκε λίγος χρόνος για να περάσω τον Alfredo (Gomez) και τον Trystan (Hart). Ο ρυθμός μου ήταν καλός, αλλά ο Mani απάντησε και δεν μπορούσα να τον πλησιάσω αρκετά. Είναι απογοητευτικό να χάνεις τον τίτλο. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό όλη τη χρονιά. Συγχαρητήρια στον Mani. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Sherco για την απίστευτη υποστήριξή της.”

Graham Jarvis (Husqvarna): «Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο και μια καλή μέρα σήμερα. Το να τερματίζεις τρίτος στο γενικό πρωτάθλημα είναι εξαιρετικό. Ξεκίνησα αυτή τη σεζόν με τη δική μου ομάδα και επίσης επέστρεψα από τραυματισμό. Αλλά ανεβήκαμε αμέσως στο βάθρο στο Ισραήλ και μετά κερδίσαμε τη Red Bull Romaniacs. Για έναν ηλικιωμένο, νομίζω ότι τα καταφέραμε πολύ καλά και θα επιστρέψω για περισσότερα!»

Matthew Green (KTM): «Είναι εκπληκτικό να είσαι ο πρώτος πρωταθλητής στο Junior Hard Enduro. Ήμουν νευρικός όταν μπήκα στο σήμερα, αλλά κατάφερα να παραμείνω συγκεντρωμένος, να οδηγήσω ομαλά και να ολοκληρώσω τη δουλειά. Η κατάκτηση αυτού του τίτλου ήταν ένας μεγάλος στόχος της ομάδας μου Rigo Racing και εμένα, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που τον πετύχα».

Αποτελέσματα 24MX Hixpania Hard Enduro

1. Manuel Lettenbichler (KTM) 2:39:59.624; 2. Mario Roman (Sherco) 2:44:40.569; 3. Alfredo Gomez (GASGAS) 2:52:01.206; 4. Trystan Hart (KTM) 2:56:15.121 5. Graham Jarvis (Husqvarna) 2:56:21.395; 6. Wade Young (Sherco) -1lap, 2:34:01.579; 7. Michael Walkner (GASGAS) -1lap, 2:31:34.893; 8. Suff Sella (KTM) -1lap, 2:32:49.159; 9. Matthew Green (KTM) -2laps, 2:33:40.722; 10. Francesco Moret (GASGAS) -2laps, 2:37:05.017…

Τελική Βαθμολογία Fim Hard Enduro 2022

1. Manuel Lettenbichler (KTM) 127pts; 2. Mario Roman (Sherco) 120pts; 3. Graham Jarvis (Husqvarna) 93pts; 4. Teodor Kabakchiev (KTM) 72pts; 5. Alfredo Gomez (GASGAS) 72pts; 6. Michael Walkner (GASGAS) 66pts; 7. Trystan Hart (KTM) 63pts; 8. Billy Bolt (Husqvarna) 62pts; 9. David Cyprian (KTM) 61pts; 10. Wade Young (Sherco) 56pts…

 Τελική Βαθμολογία Παγκοσμίου Κυπέλλου Hard Enduro 2022

1. Matthew Green (KTM) 77pts; 2. Suff Sella (KTM) 67pts; 3. Mitchell Brightmore (Rieju) 64pts; 4. Robert Crayston (KTM) 37pts; 5. Kacper Dudzic (GASGAS) 34pts…

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...