MXOEN 2022 – ΝΙΚΗΤΕΣ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ…ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΙΔΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Το 2022 Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών ολοκληρώθηκε στην Talavera de la Reina με τις ομάδες Γαλλίας και της Ισπανίας πρωταθλήτριες φέτος στις κατηγορίες MXoEN και WMXoEN!

Το πρωί του αγώνα ξεκίνησε με μια τελετή έναρξης με ομιλίες από τον José Ramón Garcia, Αντιπρόεδρο της FIM Europe, τον Jesús Bermúdez, τον Πρόεδρο του Motoclub Talavera και την Patricia Maskarova Infront Moto Racing’s MXoEN, η οποία έδωσε επίσης ειδική πλακέτα στον κ. Jesús Bermúdez ως ευχαριστήρια για τη διοργάνωση μιας τόσο φανταστικής εκδήλωσης. Στο τέλος της τελετής έναρξης, ο εθνικός ύμνος της Ισπανίας ακούστηκε πριν όλοι επικεντρωθούν στον αγώνα.

Κάθε ομάδα οδήγησε συνολικά δύο σκέλη, καθώς πάλεψε για τις υψηλότερες θέσεις, προκειμένου να πάρει τους λιγότερους βαθμούς, με το χειρότερο αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται. Το γενικό σύνολο προστέθηκε και η ομάδα με τους λιγότερους πόντους ανακηρύχθηκε νικήτρια! Στον πρώτο αγώνα EMX125/EMX250 το holeshot πήγε στον Valerio Lata της Ιταλίας, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος αναβάτης για τους πρώτους τρεις γύρους του αγώνα. Ο Jan Pancar της ομάδας της Σλοβενίας προηγήθηκε για λίγο πριν τον περάσει ο Quentin-Marc Prugnieres της Γαλλίας που κατέλαβε την πρώτη θέση καθώς ο Gerard Congost της Ισπανίας πέρασε στη δεύτερη. Ο Lata έπεσε πίσω στην τέταρτη θέση και τελικά δεν τερμάτισε τον αγώνα λόγω προβλήματος με την μοτοσυκλέτα του, ενώ ο Prugnieres κέρδισε μπροστά από τον Pancar που πάλεψε στη δεύτερη θέση, με τους Congost και ο Anton Nordström Graaf της Team Sweden να ολοκληρώνουν την πεντάδα.

Στον δεύτερο αγώνα, ήταν ο Congost που πήρε το holeshot μπροστά από τους Lata και Pancar, ενώ ο Prugnieres ξεκίνησε στην τέταρτη θέση. Ο Congost προηγήθηκε για έξι γύρους πριν περάσει από τον Pancar, και τέσσερις γύρους αργότερα, ο Ισπανός πέρασε επίσης τον Prugnieres, καθώς ο Lata έπεσε στην πέμπτη θέση, όπου τελικά τερμάτισε. Ο Pancar κέρδισε τον αγώνα μπροστά από τους Prugnieres, Congost και Nordström Graaf, ενώ ο Lata ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα του σκέλους.

Στον πρώτο αγώνα EMX85, η εκκίνηση πήγε στον Amaury Maindru της Ομάδας Γαλλίας με τον Filippo Mantovani της Ομάδας της Ιταλίας να ακολουθεί πολύ πίσω στη δεύτερη θέση. Ο Mano Faure της ομάδας Γαλλίας ξεκίνησε τρίτος, με τον Nicolo Alvisi από την ομάδα της Ιταλίας στην τέταρτη, ακριβώς πίσω. Έναν γύρο αργότερα, ο Alvisi πέρασε τον Faure για να περάσει στην τρίτη θέση, ενώ ο Mantovani μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα από τον Maindru, αλλά μόνο για έναν γύρο, καθώς ο Γάλλος έφτασε ξανά στο προβάδισμα στον πέμπτο γύρο και παρέμεινε πρώτος μέχρι το τέλος του ο αγώνα. Μέχρι τον έβδομο γύρο, ο Alvisi κατάφερε να περάσει γύρω από τον Mantovani για την δεύτερη, αλλά μόλις τρεις γύρους αργότερα πέρασε πίσω από τον συμπατριώτη του. Τελικά, ο Maindru ήταν ο νικητής μπροστά από τους Mantovani, Alvisi, Faure και Juan Izaguirre της Ισπανίας.

Στον δεύτερο αγώνα, το holeshot πήγε στον Faure, καθώς οι Mantovani και Maindru έσπρωξαν τον Γάλλο από πίσω. Οι τρεις πρώτοι άνοιξαν ένα ωραίο κενό από τους υπόλοιπους, καθώς επικεντρώθηκαν στη μάχη μεταξύ τους. Μέχρι τον πέμπτο γύρο, είδαμε μια αλλαγή για το προβάδισμα καθώς ο Mantovani μπόρεσε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η τριάδα συνέχισε να μάχεται για μεγάλο μέρος του αγώνα.

Με δύο γύρους πριν, ο Mantovani έδειχνε καλά τον έλεγχο, αν και ο Maindru ήθελε να πιέσει για τη νίκη από την τρίτη θέση στον τελευταίο γύρο, αν και δεν τα κατάφερε. Στο τέλος, ο Mantovani ήταν ο νικητής πριν από τους Faure και Maindru, ενώ ο Viktor Leppälä της Team Finland και ο Enzo Badenas της Team Spain ήταν στην πρώτη πεντάδα.

MXoEN 2022
1. Γαλλία 19
2. Ιταλία 34
3. Ισπανία 34
4. Σλοβενία 63
5. Βουλγαρια 72

Στον πρώτο αγώνα WMXoEN, ήταν η Gabriela Seisdedos της Team Spain και η Daniela Guillen που κατέβηκαν στο Δυνατό ξεκίνημα, με την Seisdedos να παίρνει το holeshot. Η Lynn Valk της Ομάδας της Ολλανδίας ήταν ανάμεσα στο ζευγάρι, προτού η Guillen βρει την ευκαιρία να τα καταφέρει και να πάρει το προβάδισμα στον δεύτερο γύρο. Αφού ξεκίνησε στη μεσαία γραμμή, η Sara Andersen της ομάδας της Δανίας ανέβασε ρυθμό και στον έκτο γύρο ήταν στην τρίτη θέση πίσω από την Valk. Αλλά η Guillen είχε τον έλεγχο περίπου 12.521 δευτερόλεπτα μπροστά από την Valk που παρέμεινε δεύτερη. Στο τέλος, η Guillen κέρδισε τον αγώνα μπροστά από τις Valk, Andersen, Jamie Astudillo της Team USA και Malou Jakobsen της Ομάδας της Δανίας.

Στο δεύτερο σκέλος, ήταν η Andersen που πήρε το holeshot με τις Valk, Guillen και Seisdedos ακριβώς πίσω της. Στους δύο πρώτους γύρους, οι τρεις πρώτοι απομακρύνθηκαν καθώς η Guillen πέρασε την Valk στον τρίτο γύρο. Στον έκτο γύρο, η Andersen άρχισε να κουράζεται, κάτι που λειτούργησε προς όφελος της Guillen και μόλις τρεις γύρους αργότερα η Ισπανίδα μπόρεσε να περάσει για το προβάδισμα. Η Guillen κέρδισε τον δεύτερο αγώνα, παίρνοντας το τέλειο σκορ 1-1 για την ομάδα της Ισπανίας. Η Andersen πέρασε τη γραμμή στη δεύτερη θέση, βάζοντας την ομάδα της Δανίας στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ τρίτη ήταν η Valk για την συνολικά δεύτερη Ολλανδία που δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της αυτή τη φορά.

Η Daniela Guillen και η Gabriela Seisdedos της Ισπανίας πανηγύρισαν με την ομάδα τους και τους Ισπανούς οπαδούς τους καθώς κατάφεραν να ανακηρυχτούν Πρωταθλήτριες στο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών γυναικών το 2022!

WMXoEN 2022
1. Ισπανία 8
2. Ολλανδία 10
3. Δανία 12
4. Η.Π.Α. 19
5. Νορβηγία 21

1977 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο T.GAJSER…ΣΤΟΝ 7Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ!

Το γαλλικό κοινό περίμενε με αδημονία τον αγώνα του St. d'Angely για τον έβδομο γύρο...