O ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΖΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ENDURO ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ…ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ!

Είναι η μοναδική φορά στην ιστορία του ελληνικού motocross που ένας πρωταθλητής του αθλήματος συμμετέχει και κερδίζει αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro, επικρατώντας μάλιστα και στην Γενική. Ο πολυπρωταθλητής motocross Παναγιώτης Κουζής έγραψε ιστορία κερδίζοντας και τις δύο ημέρες του 5ου και 6ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro στο Λουτράκι, τόσο στην Ε2 που συμμετείχε όσο και στην Γενική!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας πολυπρωταθλητής του motocross κερδίζει σε άλλο άθλημα στην χώρα μας αλλά και γενικότερα, έχει συμβεί στο παρελθόν στην Ταχύτητα αλλά ποτέ στο enduro. Δεν είναι η πρώτη φορά και σε παγκόσμιο στερέωμα καθώς ο Stefan Everts είχε κερδίσει το ISDE του 2003 στην Βραζιλία, τον δυσκολότερο αγώνα enduro και έναν από τους δυσκολότερους αγώνες της χωμάτινης μοτοσυκλέτας. Δεν είναι η πρώτη φορά που αθλητές του motocross κερδίζουν αγώνες και πρωταθλήματα στο enduro, με πιο πρόσφατο παράδειγμα στην χώρα μας, τον Παναγιώτη Κακολύρη αλλά και παλαιότερα με τον Δημήτρη Βαγγελάκο. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτης Κουζής συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro, έχοντας δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν το 2011, ενώ συμμετείχε και στον προηγούμενο φετινό αγώνα του θεσμού στους Αγίους Θεοδώρους τερματίζοντας στην τρίτη θέση της Ε2 και στην τέταρτη της Γενικής. Όπως αποδείχτηκε αργότερα θα είχε καλύτερα αποτελέσματα αλλά “έκατσε” και έφαγε καπέλο, για να μην μπει ανάμεσα στους διεκδικητές των τίτλων.

Στο Λουτράκι όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά και έδειξε από την αρχή ότι είχε στόχο την νίκη, για να μην χρειαστεί ξανά να κάνει πίσω. Και τις δύο ημέρες πήρε τέσσερις ειδικές, κερδίζοντας την μάχη από τον δεύτερο(Γενικής) Κοκολύρη αλλά και τον άτυχο Αλέξη Ζώρα(την πρώτη ημέρα) που διεκδικούσαν την νίκη. Επικράτησε στην κατηγορία του(Ε2) αλλά και στην Γενική, προσθέτοντας ακόμα ένα σημαντικό επίτευγμα στο μακροσκελές παλμαρές του. Αυτές ήταν οι πρώτες νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro για τον Παναγιώτη Κουζή και μάλιστα συνοδεύτηκαν από τις πρώτες νίκες της Sherco στους ελληνικούς αγώνες.

Φωτογραφίες: Αρχείο CP Productions

283 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ΑΜΟΤΟΕ – ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ 30/4/24

Ανακοινωνεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΟΤΟΕ όπως αυτό εξελεγει στις 30 Απριλίου 2024 ....