ETOIMH H ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ TRIUMPH RACING ΓΙΑ ΤΟ SUPERMOTOCROSS ΤΟΥ 2024

Μπορεί να μην έχουμε δει ακόμα τις πολυαναμενόμενες motocross μοτοσυκλέτες της αγγλικής εταιρείας και να μην έκαναν το ντεμπούτο τους στο φετινό MXoN όπως είχε ανακοινωθεί, όμως η ομάδα στήθηκε για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross στην Αμερική και έχουμε την πρώτη σύνθεση των ανθρώπων που θα τρέξουν το project. Οι μοτοσυκλέτες και οι αναβάτες θα έρθουν αργότερα και όλοι μαζί θα ξεκινήσουν τους αγώνες στο AMA Supercross του 2024.

Η ομάδα θα ξεκινήσει από την κατηγορία των 250SX και θα μπει στην μεγάλη κατηγορία των 450SX το 2025. Το ίδιο χρονοδιάγραμμα θα ακολουθήσει και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross στις κατηγορίες MX2 και MXGP αντίστοιχα σε συνεργασία με τον Thierry Chizat-Suzzoni. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο αναλυτικό Δελτίο Τύπου της ομάδας που ακολουθεί.

Η Triumph Racing εισέρχεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross. Το Pedigree που κερδίζει το πρωτάθλημα θα έχει επικεφαλής της Triumph Factory Race Team με τον Bobby Hewitt να ανακοινώνεται ως Team Principal. Η Triumph Motorcycles θα εισέλθει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross στην αρχή της σεζόν του 2024, με τη μοναχική φιλοδοξία και τη δέσμευση να αναπτύξει μια ομάδα που θα νικήσει το πρωτάθλημα.

Η Triumph συμβουλεύτηκε τον Global Off-Road Ambassador Ricky Carmichael για να πετύχει το όραμα. Με τη συμβολή του καλύτερου αναβάτη Supercross & Motocross όλων των εποχών, η Triumph συγκέντρωσε μια ομάδα βετεράνων μάνατζερ με εμπειρία στο πρωτάθλημα για να διευθύνουν την ολοκαίνουργια εργοστασιακή ομάδα αγώνων Triumph με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρόγραμμα motocross των ΗΠΑ, που λειτουργεί κάτω από το ολοκαίνουργιο παγκόσμιο πανό Triumph Racing, θα διευθύνεται από τον Διευθυντή της Ομάδας Bobby Hewitt και τον Team Manager Stephen ‘Scuba’ Westfall. Η ομάδα θα βρίσκεται σε μια ειδική νέα υπερσύγχρονη ιδιωτική εγκατάσταση αγώνων στις ΗΠΑ.

Η νέα Triumph Racing Factory Team θα παρουσιάσει τις ολοκαίνουργιες μοτοσυκλέτες Triumph 250cc 4χρονων MX στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross 2024, το οποίο αποτελείται από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Monster Energy Supercross και το Πρωτάθλημα Pro Motocross, με τρεις γύρους SuperMotocross που τελειώνουν τη σεζόν. Για τη σεζόν 2025, η Triumph θα παρουσιάσει επιπλέον τη νέα της μοτοσυκλέτα 450cc στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross.

Επιδεικνύοντας περαιτέρω τη δέσμευση της ομάδας για επιτυχία, η Hewitt έχει στρατολογήσει ένα ζευγάρι θρυλικών μηχανικών για να αναπτύξουν τις μοτοσυκλέτες της ομάδας. Ο εισακτέoς του Hall of Fame του AMA, Dave Arnold, εντάσσεται στην ομάδα ως επικεφαλής μηχανικός πλαισίου και ο Dudley Cramond ως επικεφαλής μηχανικός κινητήρων, φέρνοντας ο καθένας απίστευτη τεχνική εμπειρία και ταλέντο στην ομάδα. Όλα τα μέλη της ομάδας έχουν μια αξιοζήλευτη ιστορία επιτυχιών σε Επαγγελματικό και Κορυφαίο Ερασιτεχνικό επίπεδο, με ένα αγωνιστικό ρεκόρ που μιλάει από μόνο του, και μαζί με την Triumph μοιράζονται το μακροπρόθεσμο όραμα και τη δέσμευση να προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο επιτυχίας σε αγώνες.

Η Triumph Racing Team με έδρα τις ΗΠΑ, μαζί με την πρόσφατα ανακοινωθείσα ομάδα Triumph Racing με έδρα την Ευρώπη που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Thierry Chizat-Suzzoni, θα συνεργαστούν και οι δύο με το Triumph Factory. Η τελευταία ομάδα θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM, με είσοδο στην κατηγορία MX2 250cc το 2024 και στην κατηγορία 450cc MXGP το 2025. Και οι δύο ομάδες θα υποστηρίζονται από ένα αποκλειστικό τμήμα μηχανικής σχεδίασης εκτός δρόμου εντός της Triumph Global Έδρα στο Hinckley, UK. όπου βρίσκονται όλη η έρευνα, ο σχεδιασμός, η μηχανική ανάπτυξη και οι κατασκευές πρωτοτύπων της μάρκας. Οι ομάδες μηχανικών από το εργοστάσιο της Triumph και οι δύο νέες ομάδες αγώνων συνεργάζονται στενά για τη βελτίωση της απόδοσης του πλαισίου και του κινητήρα μέσω ενός εντατικού προγράμματος δοκιμών που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ηπειρωτική Ευρώπη.

Και οι δύο αγωνιστικές ομάδες εργάζονται σε κοινές δοκιμές των νέων μοτοσυκλετών Triumph motocross. Μοιράζονται βασικά δεδομένα και σχόλια των αναβατών σχετικά με τις προδιαγραφές, τα χαρακτηριστικά απόδοσης και τα εξαρτήματα με την ομάδα μηχανικών Factory που είναι υπεύθυνη για την ιδέα και την ανάπτυξη των κινητήρων και του πλαισίου για την ολοκαίνουργια σειρά μοτοσικλετών MX και dual sport. Οι πληροφορίες αυτών των πληροφοριών εξέλιξης αγώνων τροφοδοτούνται απευθείας σε κάθε μοντέλο της νέας σειράς motocross. Πρόσθετες λεπτομέρειες κυκλοφορίας της νέας γκάμας εκτός δρόμου Triumph θα δημοσιοποιηθούν στο εγγύς μέλλον.

Αυτή η νέα ομάδα που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross είναι μια σημαντική προσθήκη στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο Triumph Racing. Η Triumph Racing, η οποία εδρεύει στα παγκόσμια κεντρικά γραφεία της Triumph στο Hinckley του Ηνωμένου Βασιλείου, διαθέτει επίσης την Triumph ως τον αποκλειστικό κινητήρα που αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Moto2™ και περιλαμβάνει ομάδες με δύναμη Triumph που διαγωνίζονται σε αγώνες Supersport.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την είσοδο της Triumph Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Monster Energy AMA SuperMotocross, με τη μοτοσυκλέτα 250cc το 2024 και τη μοτοσυκλέτα 450cc το 2025, θα ανακοινωθούν το επόμενο έτος.

Nick Bloor – Διευθύνων Σύμβουλος, Triumph:
«Μετά από την πρόσφατη ανακοίνωσή μας για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM το 2024, η σημερινή έναρξη της συνεργασίας της Triumph με την απίστευτα ταλαντούχα ομάδα των Bobby and Scuba στο ολοκαίνουργιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Monster Energy AMA SuperMotocross συνεχίζει το ταξίδι μας στο κορυφαίο επίπεδο ανταγωνισμού εκτός δρόμου και αγώνων. Δεν έχω καμία αμφιβολία, γνωρίζοντας την εμπειρία και τις ικανότητες που μοιράζονται οι αφοσιωμένες εσωτερικές μας ομάδες σχεδιασμού και μηχανικής, και η επιλεγμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων αγώνων του Bobby, ότι αυτή η συνεργασία θα αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία αυτού του απίστευτου αθλήματος και της επιφανούς επωνυμίας της Triumph .»

Bobby Hewitt – Team Principal, Triumph Racing, Supercross & Motocross:
«Πάντα ήξερα ότι τελικά θα ξαναπήγαινα στους αγώνες, αλλά το να μπορώ να το κάνω με μια εμβληματική μάρκα όπως η Triumph και να μπορώ να βοηθήσω στη συγκρότηση αυτής της ομάδας Triumph Racing των ΗΠΑ από την αρχή είναι μια ευκαιρία στη ζωή μου. Οι μοτοσυκλέτες Triumph ήταν μέρος της οικογένειάς μου μεγαλώνοντας και το να αποφασίσουν τώρα να συμμετάσχουν σε επαγγελματικούς αγώνες εκτός δρόμου είναι μια τεράστια ευκαιρία για το άθλημά μας και μια απόδειξη της ανάπτυξης της βιομηχανίας μοτοσικλετών συνολικά στην Αμερική. Είμαι επίσης πολύ τυχερός να μπορέσω να δουλέψω ξανά με τον Scuba (Steve Westfall) και να προσθέσω την εμπειρία του Dave (Dave Arnold) και του Dudley (Dudley Cramond) στην ομάδα μας. Είναι τιμή μου που εργάζομαι μαζί με όλους στο εργοστάσιο στο Hinckley και ανυπομονώ να γυρίσω πίσω στην πίστα το 2024 με τη νέα μας ομάδα και να αγωνιστούμε για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SMX!”

Ricky Carmichael – Global Off-Road Ambassador, Triumph:
«Είναι υπέροχο να κάνουμε αυτό το επόμενο βήμα για να ανακοινώσουμε την ομάδα μας Triumph Racing των ΗΠΑ. Η επιτυχία του Bobby στο άθλημά μας ως ιδιοκτήτης ομάδας πρωταθλήματος μιλάει από μόνη της. Η ομάδα που έχει συγκεντρώσει συνεργάζεται ήδη με το εργοστάσιο στο Χίνκλεϊ σε αυτά τα τελευταία στάδια ανάπτυξης. Είναι μερικοί από τους καλύτερους ανθρώπους που έχουν εργαστεί στη μάντρα μας και αυτό δείχνει το επίπεδο δέσμευσης, γενικά, σε αυτή την προσπάθεια να ανταγωνιστούμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SMX. Ανυπομονώ να δουλέψω με τον Bobby και ολόκληρη την ομάδα όταν πάμε σε αγώνες το 2024».

Jeremy Appleton – Global Racing Manager, Triumph:
«Η επιβεβαίωση της εισόδου της Triumph στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross το 2024 εδώ σήμερα είναι ένα τεράστιο βήμα. Η ανακοίνωση του Bobby Hewitt ως επικεφαλής της ομάδας για την Triumph Racing για την επίβλεψη των Supercross και Motocross είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη του επιπέδου φιλοδοξίας που έχουμε στην προσέγγισή μας να πάμε σε αγώνες στην κορυφή του ανταγωνισμού χωμάτινων μοτοσυκλετών. Ο Bobby και ο Steve ‘Scuba’ Westfall έχουν αποδείξει ότι ξέρουν πώς να κερδίζουν και αποκαλύπτοντας τον Dave Arnold, έναν θρύλο του Hall of Fame της βιομηχανίας στην ανάπτυξη του πλαισίου και τον Dudley Cramond, με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή κινητήρων που κερδίζουν αγώνες φέρνει το υψηλότερο επίπεδο, πείρα και τεχνογνωσία στην Triumph. Τελικά, η Triumph επικεντρώνεται στην κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας και ενός αγωνιστικού προγράμματος για να κερδίσει και πιστεύουμε ότι αυτή είναι η ομάδα που θα πετύχει αυτόν τον στόχο. Η συμβολή που έχει ο Ricky στο έργο είναι εξαιρετικά πολύτιμη και οι ευχαριστίες μας κατευθύνονται επίσης στον Dave Prater και την ομάδα του, τον Tim Cotter από το MX Sports Pro Racing, τον Mike Pelletier και όλους στην American Motorcyclist Association για το καλωσόρισμά τους και όλη τους τη βοήθειά τους και υποστήριξη; Ανυπομονούμε να αγωνιστούμε μαζί τους από τον Ιανουάριο του 2024.”

Dave Prater – Αντιπρόεδρος, Supercross, Feld Motor Sports:
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε έναν κατασκευαστή με την πλούσια ιστορία και την αγωνιστική κληρονομιά που έχει η Triumph, να επενδύσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross. Η Triumph έχει αποδείξει ότι μπορεί να μπει σε μια νέα κατηγορία αγώνων με απίστευτη επιτυχία. Πρόσφατα επαναπροσδιόρισαν την κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto2 με εκπληκτικό ρεκόρ αξιοπιστίας. Πιστεύουμε ότι η Triumph θα έχει γρήγορα θετικό αντίκτυπο στο άθλημα».

Tim Cotter – Sr Διευθυντής MX Sports και MX Sports Pro Racing:
«Η ανακοίνωση της Triumph Motorcycles, για επιστροφή στο αμερικανικό αγωνιστικό και αθλητικό περιβάλλον motocross, σηματοδοτεί μια από τις πιο συναρπαστικές προσθήκες σε αυτά τα προγράμματα στη σύγχρονη εποχή του ανταγωνισμού. Η Triumph απολαμβάνει μια περίοπτη θέση στην ιστορία του αθλήματος των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αγώνων μοτοσυκλέτας στις ΗΠΑ και αυτή η νέα ανακοίνωση φέρνει μαζί της την άξια προσμονής και τις υψηλές προσδοκίες μιας ενθουσιασμένης αμερικανικής κοινότητας αγώνων μοτοσυκλέτας. Είναι τιμή για την εταιρεία μας να καλωσορίζει την επιστροφή της Triumph Motorcycles και περιμένει, με μεγάλη ανυπομονησία, καθώς θα αναμετρηθούν με τους καλύτερους αναβάτες και ομάδες του κόσμου, στις καλύτερες πίστες, οδηγώντας ενάντια στην καλύτερη ποικιλία μάρκες μοτοσυκλετών που συγκεντρώθηκαν ποτέ στην ιστορία του αθλήματός μας».

Mike Pelletier – Διευθυντής Racing, American Motorcyclist Association:
«Είναι σπάνιο όταν ένας μεγάλος κατασκευαστής – ειδικά ένας με τόσο διακεκριμένη ιστορία ανταγωνισμού εδώ και δεκαετίες – συμμετέχει στην κορυφαία σειρά αγώνων του αθλητισμού μας. Δεν μπορώ να σας πω πόσο ενθουσιασμένος είμαι – και το AMA είναι – που καλωσορίζω την Triumph στο AMA Supercross, Pro Motocross και SuperMotocross για το 2024. Έχω αναπτύξει μια εξαιρετική σχέση με τον νεοδιορισμένο Διευθυντή Ομάδας της Triumph, Bobby Hewitt και τον Διευθυντή Ομάδας Steve Westfall όλα αυτά τα χρόνια, και ήταν χαρά να συνεργάζομαι με την Triumph από την αρχή της πορείας της προς το επαγγελματικό Supercross και Motocross. Η αγωνιστική ιστορία της Triumph είναι μνημειώδης και ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε το νεότερο κεφάλαιο να ξετυλίγεται κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2024 και μετά».

1973 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – O J.PRADO ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΓΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 παρέμεινε στην ιβηρική χερσόνησο και μετά το GP της Πορτογαλίας...