FIM WSX 2023 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΕΞΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από δύο εξαιρετικά επιτυχημένες πιλοτικές εκδηλώσεις το 2022 που είδαν περισσότερους από 85.000 θαυμαστές να απολαμβάνουν δράση supercross παγκόσμιας κλάσης στο Κάρντιφ της Ουαλίας και τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, η SX Global ανακοίνωσε έξι αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross FIM 2023 (WSX).

Το πρόγραμμα του 2023 θα διευρύνει το παγκόσμιο αποτύπωμα του πρωταθλήματος με γύρους Πρωταθλήματος που εγκρίνονται από τη FIM στη Γαλλία, τη Γερμανία και τον Καναδά, ενώ θα επιστρέψει επίσης στην Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρωτάθλημα θα επεκταθεί και στη Νοτιοανατολική Ασία, με την ακριβή τοποθεσία να ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον.

«Είναι απίστευτα ευχάριστο να βλέπουμε το όραμά μας για ένα πραγματικά παγκόσμιο πρωτάθλημα supercross να υλοποιείται σταθερά. Οι στόχοι μας, αν και φιλόδοξοι, είναι ξεκάθαροι να ανυψώσουμε το supercross σε ένα παγκόσμιο κοινό μέσω ενός πραγματικά διεθνούς ημερολογίου εκδηλώσεων, να επισκεφτούμε διάφορους προορισμούς που έχουν εδραιωμένες βάσεις θαυμαστών και να επισκεφτούμε νέες περιοχές όπου το supercross μπορεί να αναπτυχθεί και να ανθίσει», δήλωσε ο SX. Global CEO, Adam Bailey. «Πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα του 2023 εκπληρώνει αυτές τις υποσχέσεις, ωστόσο είναι μόνο η αιχμή του δόρατος. Έχουμε πολύ περισσότερο χώρο για ανάπτυξη σε περιοχές σε όλο τον κόσμο που διψούν να παρακολουθήσουν αυτό το απίστευτο θέαμα, από πρώτο χέρι. Απλώς ξύνουμε την επιφάνεια του μακροπρόθεσμου σχεδίου μας για το WSX».

Το WSX θα φέρει την πρωτοποριακή του εμπειρία supercross πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Villa Park του Μπέρμιγχαμ για τον εναρκτήριο γύρο την 1η Ιουλίου. Στη συνέχεια, το Πρωτάθλημα θα περάσει το κανάλι για τη Γαλλία και τον δεύτερο γύρο στις 22 Ιουλίου στο στάδιο Groupama στη Λυών-Ντεσιν. Η σειρά θα κάνει το δρόμο της στη Νοτιοανατολική Ασία στις 30 Σεπτεμβρίου, πριν κατευθυνθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στις 14 Οκτωβρίου στο Merkur Spiel Arena. Στις 28 Οκτωβρίου, το WSX θα βρίσκεται στον Καναδά στο BC Place στο Βανκούβερ και, για άλλη μια φορά, ο τελικός της σειράς θα πραγματοποιηθεί στη Μελβούρνη της Αυστραλίας στο Marvel Stadium, στις 24 και 25 Νοεμβρίου.

«Η πιλοτική σεζόν μας σχεδιάστηκε για να δοκιμάσει τι είναι δυνατό και να αποδείξει ότι το άθλημα του supercross έχει μεγάλη ζήτηση από οπαδούς σε χώρες που προηγουμένως δεν εξυπηρετούνταν σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Bailey. «Η απίστευτη ανταπόκριση των θαυμαστών και η προσέλευση των εκδηλώσεων στο Κάρντιφ και τη Μελβούρνη ενίσχυσε ότι τα ένστικτά μας ήταν όντως σωστά και τώρα τροφοδοτούμαστε από την έντονη δυναμική και το ενδιαφέρον από πόλεις, διοργανωτές, ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και χορηγούς που θέλουν όλοι να συμμετάσχουν στο νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να προβάλλουμε αυτό το απίστευτο άθλημα στους οπαδούς σε όλο τον κόσμο», κατέληξε ο Bailey».

Πρόγραμμα Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supercross FIM 2023:
Γύρος 1: Villa Park, Μπέρμιγχαμ – Ηνωμένο Βασίλειο – 1η Ιουλίου
Γύρος 2: Στάδιο Groupama στη Lyon-Décines – Γαλλία – 22 Ιουλίου
Γύρος 3: Νοτιοανατολική Ασία – TBA – 30 Σεπτεμβρίου
4ος γύρος: Merkur Spiel – Ντίσελντορφ – Γερμανία – 14 Οκτωβρίου
Γύρος 5: BC Place – Βανκούβερ – Καναδάς – 28 Οκτωβρίου
Γύρος 6: Marvel Stadium – Αυστραλία – 24 και 25 Νοεμβρίου

940 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O Ε.TOMAC ΕΚΤΟΣ ΣΤΟ SX…ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ MOTOCROSS ΚΑΙ ΤΟ SMX

Το όνομα του Eli Tomac απασχόλησε τις τελευταίες εβδομάδες τα media του χώρου στην Αμερική...