RALLY DAKAR 2023 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ GASGAS

Με την GASGAS Factory Racing να εξασφαλίζει την επίσημη υποστήριξη από τη Red Bull ενόψει της σεζόν του 2023, οι ήρωες του Rally Dakar Sam Sunderland και Daniel Sanders είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν στο Rally Dakar 2023! Έτοιμος να αγωνιστεί με τις Red Bull GASGAS Factory Racing μηχανές τους, ο πρόσφατα στεμμένος πρωταθλητής FIM World Rally-Raid Sam Sunderland θα αγωνιστεί για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Dakar, ενώ ο νεαρός Αυστραλός Daniel Sanders θα προσπαθήσει να αποδείξει τις ικανότητες του και να αφήσει το στίγμα του στον πιο σκληρό αγώνα της χωμάτινης μοτοσυκλέτας στον κόσμο.

  • Η Red Bull υποστήριξε το GASGAS Factory Racing έτοιμη για το Rally Dakar 2023
  • O Sanderland και ο Sanders θα αγωνιστούν στο δεύτερο Rally Dakar για τον GASGAS
  • Το 45ο Ράλι Ντακάρ ξεκινά στις 31 Δεκεμβρίου στη Σαουδική Αραβία

Ήταν μια χρονιά με ανάμεικτες katast;aseiw για τα δυνατά αστέρια των Rally μας, αλλά καθώς το 2022 πλησιάζει στο τέλος της, προετοιμαζόμαστε και πάλι για το μεγάλο – το Rally Dakar. Με τον Sam και τον Daniel να δείχνουν τεράστιο ρυθμό στη Σαουδική Αραβία τον περασμένο Ιανουάριο, ο καθένας έχει βιώσει μια πολύ διαφορετική σεζόν φέτος, αλλά και οι δύο είναι 100% δεσμευμένοι να απολαύσουν τον 45ο αγώνα του εμβληματικού αγώνα και τελικά να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Η νίκη του Sam στο Rally Dakar το 2022 ήταν η αρχή μιας εξαιρετικά επιτυχημένης χρονιάς για τους Βρετανούς. Μετά από το Ντακάρ, κατευθύνθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τον δεύτερο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος και αμέσως κυριάρχησε εκεί, με μια ακόμη πειστική νίκη.

Ένα αποτέλεσμα της πρώτης πεντάδας στο Rallye du Maroc έφερε τον Sanderland κοντά στον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του. Και με άλλη μια δυνατή εμφάνιση στον τελικό γύρο στην Ισπανία, όπου ο αναβάτης του RX 450F έφτασε σε άλλη μια ελεγχόμενη πέμπτη θέση, η δουλειά τελείωσε και ο Sam στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rally-Raid της FIM 2022. Τώρα, ήδη βαθιά στο προπονητικό του πρόγραμμα και επικεντρωμένος στο σημαντικό έργο που έχει μπροστά του – την υπεράσπιση του τίτλου του στο Rally Dakar – ο Sam έχει πλήρη επίγνωση της πρόκλησης που τον περιμένει. Αλλά όπως πάντα, ο δύο φορές νικητής του Ντακάρ θα τα δώσει όλα και θα αγωνιστεί σκληρά για τη νίκη στο πιο δύσκολο rally του κόσμου.

Με αδιαμφισβήτητη ταχύτητα, ειδικά πάνω από τους αμμόλοφους που είδαμε την πρώτη εβδομάδα του Rally Dakar 2022, ο Daniel Sanders ήταν σε καλή πορεία για ένα αποτέλεσμα στο βάθρο. Απογοητευτικά, η σύγκρουση που τον απέκλεισε από την εκδήλωση οδήγησε σε κάταγμα στον αγκώνα και στον καρπό – τραυματισμοί που δυστυχώς χρειάστηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο για να επουλωθούν. Παρά το γεγονός ότι απαιτούνται πολλές επιπλέον χειρουργικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια του έτους, ο Sanders είναι πλέον κοντά σε πλήρη φυσική κατάσταση και για άλλη μια φορά στοχεύει στην επιτυχία του Rally Dakar. Κερδίζοντας δύο νίκες στη διοργάνωση του 2022, ο Daniel έρχεται στο επερχόμενο Ντακάρ με περισσότερη εμπειρία, καλύτερη κατανόηση του τι να περιμένει, καθώς και τι δεξιότητες αλλά και την αυτοπεποίθηση που απαιτούνται για να κερδίσει ειδικές κατά τη διάρκεια του αγώνα δύο εβδομάδων. Με πολύ λίγη πίεση στους ώμους του, ο Sanders θα επιδιώξει να ταρακουνήσει τα πράγματα με τον δικό του μοναδικό τρόπο όταν πέσει η σημαία εκκίνησης σε λιγότερο από δέκα μέρες.

Sam Sunderland: «Αυτή η σεζόν ήταν απίστευτη. Το να πάρεις το νταμπλ – τη νίκη στο Ντακάρ και το παγκόσμιο πρωτάθλημα – ήταν καταπληκτικό. Χρειάστηκε πολλή δουλειά, τόσο από εμένα όσο και από όλη την ομάδα, αλλά αποδόθηκε μαζικά. Τώρα, πηγαίνοντας στο Rally Dakar του 2023, ξέρω ακριβώς τι χρειάζεται για να κερδίσεις. Όταν κέρδισα για πρώτη φορά τον αγώνα το 2017, πίεσα τον εαυτό μου να κερδίσω ξανά ένα χρόνο αργότερα. Ο αγώνας του 2023 φαίνεται να είναι ένας από τους πιο σκληρούς που έγιναν ποτέ και δεν έχω αυταπάτες για το τι σημαίνει αυτό. Η νοοτροπία μου είναι λίγο διαφορετική τώρα – το σχέδιό μου είναι να βγω εκεί έξω και να το απολαύσω, να πάρω κάθε μέρα όπως είναι και να προσπαθήσω να διατηρήσω έναν καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ας ελπίσουμε ότι κοντά στο τέλος των δύο εβδομάδων θα είμαστε σε καλό μέρος για να παλέψουμε ξανά για τις κορυφαίες θέσεις».

Daniel Sanders: «Μετά το φετινό Dakar και φυσικά την πτώση μου την έβδομη ημέρα, ήταν μια μακρά χρονιά με χειρουργεία προσπαθώντας να επαναφέρω το σώμα μου σε φόρμα. Είχα πολύ κακή τύχη με την ανάρρωσή μου και τα πράγματα δεν επουλώθηκαν τόσο καλά, αλλά ευτυχώς όλα φαίνονται καλά τώρα και μπόρεσα να επιστρέψω στη μοτοσυκλέτα. Θα είναι μια πρόκληση να συμμετέχεις σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες στον κόσμο χωρίς πολύ χρόνο στη μοτοσυκλέτα. Η ομάδα ήταν υπέροχη και γίνομαι όλο και πιο δυνατός. Είναι λίγο αποθαρρυντικό με το Dakar να είναι ο πρώτος μου αγώνας μετά από μια σεζόν ρεπό, αλλά το σχέδιό μου είναι να το κάνω μέρα με τη μέρα και ελπίζω να χτίζω τα πράγματα καθώς συνεχίζεται η διοργάνωση. Είναι ένας μακρύς αγώνας, αλλά ο στόχος είναι να είμαστε σίγουρα καλά στον τερματισμό».

Norbert Stadlbauer – Διευθυντής Ομάδας Rally GASGAS: «Οι αναβάτες μας GASGAS έχουν μερικά φτερά στις μοτοσυκλέτες rally RX 450F για την επόμενη χρονιά, χάρη στην Red Bull. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που εντείνουμε τη σχέση με την επωνυμία προς τη σεζόν του 2023. Ο Sam έρχεται από μια απίστευτα επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά, αλλά ήδη προπονείται σκληρά και ανυπομονεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Ντακάρ. Ο Daniel έμεινε εκτός του λόγω τραυματισμού για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, αλλά ο νεαρός Αυστραλός διψάει για επιτυχία και θα δώσει το 100% στο Ντακάρ».

Robert Jonas – Επικεφαλής Motorsports Offroad: «Το έργο της Rally GASGAS ήταν μια τεράστια επιτυχία από την αρχή. Και τώρα, μετά από μια απίστευτη σεζόν του 2022 που είδε τον Sam να κέρδισε στο Rally Dakar καθώς και ότι στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι σωστό και η ομάδα θα απολαμβάνει τώρα επιπλέον υποστήριξη από τη Red Bull. Με δύο απίστευτα ταλαντούχους αναβάτες, έχουμε μια ομάδα με κίνητρο και εξαιρετικά ικανή – ένα εξαιρετικό μείγμα εμπειρίας και ενθουσιασμού. Περιμένουμε από την ομάδα να διεκδικήσει τη νίκη για άλλη μια φορά στο Ντακάρ και ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες ό,τι καλύτερο.”

Το Rally Dakar 2023 ξεκινά στις 31 Δεκεμβρίου 2022 και καλύπτει 14 στάδια μέσω της ερήμου της Σαουδικής Αραβίας πριν τον τερματισμό στις 15 Ιανουαρίου 2023.

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...