RALLY DAKAR 2023 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ RED BULL KTM

Οι Matthias Walkner, Toby Price και Kevin Benavides της Red Bull KTM Factory Racing είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στο Rally Dakar 2023. Με λιγότερο από έναν μήνα πριν την έναρξη του εμβληματικού γεγονότος, η ομάδα θα ολοκληρώσει σύντομα τις τελευταίες της προετοιμασίες πριν κατευθυνθεί στη Σαουδική Αραβία για να αγωνιστεί στον αγώνα των 14 ημερών, το οποίο ξεκινά στις 31 Δεκεμβρίου.

Με τη σεζόν του 2022 να διαταράσσεται τόσο από την άποψη των επαναπρογραμματισμένων γεγονότων όσο και από τραυματισμούς, η τριμελής ομάδα Red Bull KTM είναι τώρα ξανά μαζί και έτοιμη να αγωνιστεί στο επερχόμενο Ντακάρ του 2023. Ο Matthias Walkner επιστρέφει στον αγώνα ράλι για πρώτη φορά μετά το Abu Dhabi Desert Challenge, όπου ισοφάρισε το αποτέλεσμα του Ντακάρ στην τρίτη θέση. Στη συνέχεια, ο Αυστριακός αναβάτης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που χρειαζόταν σε έναν τραυματισμό στον ώμο που τον ταλαιπωρούσε για αρκετό καιρό. Τώρα, σχεδόν 100% σε φόρμα, ο νικητής του Ντακάρ του 2018 θα στοχεύει να εξασφαλίσει έναν δεύτερο τίτλο στο πιο σκληρό ράλι cross-country του κόσμου.

Matthias Walkner: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στο επόμενο Rally Dakar. Είναι πάντα ένα τεράστιο γεγονός για εμάς και είναι αυτό που πάντα θέλουμε να κερδίζουμε. Με τόσες μέρες αγώνες, είναι σίγουρα ο πιο δύσκολος αγώνας στο ημερολόγιο. Φαίνεται ότι οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδρομή για το 2023, και με μερικές αλλαγές κανόνων, νομίζω ότι ο αγώνας θα παρουσιάσει μια τεράστια πρόκληση. Εξακολουθώ να έρχομαι από μια χρονιά όπου έχασα πολλούς αγώνες μετά την επέμβαση στον ώμο μου, οπότε ελπίζω να μην έχω κανένα πρόβλημα εκεί. Μα φυσικά ο στόχος είναι η νίκη. Ξέρω ότι έχω μια καταπληκτική ομάδα γύρω μου και η μοτοσυκλέτα λειτουργεί πολύ καλά αυτή τη στιγμή – όλες οι δοκιμές και η εξέλιξη έχουν πραγματικά συνδυαστεί. Το Dakar πάντα επιφυλάσσει μερικές εκπλήξεις, αλλά νιώθω ότι είμαι εξαιρετικά προετοιμασμένος για αυτό και ανυπομονώ να ξεκινήσω».

Ο Toby Price άντεξε μια δύσκολη σεζόν του 2022 που είδε τις τεράστιες δυνατότητές του να χτυπηθούν από ένα λάθος στο road book του Ντακάρ, ακολουθούμενο από ένα ατύχημα στο Μαρόκο αργότερα μέσα στη χρονιά, το οποίο τον ανάγκασε να αποσυρθεί από το Rallye du Maroc ενώ αγωνιζόταν για τη νίκη. Ωστόσο, ο έμπειρος Αυστραλός γνωρίζει ότι όλα μπορούν να συμβούν στο ράλι και έχει ήδη αφήσει πίσω του τη δύσκολη χρονιά του για να επικεντρωθεί στο Ντακάρ. Ευχαριστημένος με την εξέλιξη που πραγματοποιήθηκε στη μηχανή του KTM 450 RALLY κατά τη διάρκεια των δοκιμών του καλοκαιριού και σίγουρος ότι το Dakar 2023 που εστιάζεται στην πλοήγηση, θα ταιριάζει στις ικανότητές του, ο Toby είναι έτοιμος να επιτεθεί στο τρομερό γεγονός.

Toby Price: «Το Ντακάρ του 2022 δεν πήγε όπως το είχα σχεδιάσει. Είχα ένα πρόβλημα στην αρχή την πρώτη μέρα με μια σημείωση στο road book, και αυτό έκανε πολύ δύσκολο να επιστρέψω στη διεκδίκηση με τους πρώτους ανβάτες για το υπόλοιπο του αγώνα. Ξέρω ότι ο ρυθμός μου ήταν εκεί, αλλά το ράλι μπορεί να είναι δύσκολο και μερικές φορές τα πράγματα απλά δεν πάνε όπως πρέπει. Είχαμε ένα μεγάλο κενό στα μέσα της χρονιάς και το χρησιμοποιήσαμε καλά δοκιμάζοντας με την ομάδα. Ένιωσα υπέροχα όταν μπήκα στο Rallye du Maroc και ο ρυθμός μου εκεί ήταν καλός, ένα ατύχημα όμως, έβαλε τέλος στον αγώνα μου. Έχουμε μερικές ακόμη δοκιμές να κάνουμε τώρα τον Δεκέμβριο πριν από ένα σύντομο διάλειμμα τα Χριστούγεννα, αλλά μετά θα επιστρέψουμε κατευθείαν στο τέλος της χρονιάς. Είχα πέντε βάθρα στο Ντακάρ και ξέρω ότι έχω τον ρυθμό για να κερδίσω – όλα πρέπει απλώς να ενωθούν και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να είμαι εκεί ψηλά παλεύοντας για έναν ακόμη τίτλο».

Ανυπομονώντας να αγωνιστεί για το δεύτερο Rally Dakar με την Red Bull KTM, ο Kevin Benavides είναι επίσης επικεντρωμένος στην επιβράβευση όλης της σκληρής δουλειάς που κατέβαλε η ομάδα. Ο Αργεντινός έχει απολαύσει μια σταθερή σεζόν 2022 με αποτελέσματα στο βάθρο στη Χιλή και στον τελευταίο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ισπανία. Με ένα ακόμη έτος εμπειρίας που αποκτήθηκε στους αγώνες του KTM 450 RALLY, ο Benavides αισθάνεται άνετα στη μοτοσυκλέτα και με την ομάδα και κατευθύνεται στη Σαουδική Αραβία με αυτοπεποίθηση και με μεγάλο κίνητρο για επιτυχία.

Kevin Benavides: «Το 2022 ήταν πολύ καλό για μένα και είμαι ενθουσιασμένος που θα μεταφέρω αυτό το συναίσθημα στο Ντακάρ του 2023. Αν και το τελικό μου αποτέλεσμα δεν ήταν εξαιρετικό στον αγώνα του 2022, ξέρω ότι είχα την ταχύτητα να τα πάω καλύτερα. Το Άμπου Ντάμπι ήταν επίσης σκληρό με ένα τεχνικό πρόβλημα κοντά στο τέλος, αλλά και πάλι ήμουν καλά μέσα στην πρώτη τριάδα με καλό ρυθμό. Αφού περάσαμε τις καλοκαιρινές δοκιμές με την ομάδα, κάναμε πολλές αλλαγές στη μοτοσυκλέτα και πλαισιώθηκαν με ένα βάθρο στο Ράλι Atacama και ένα δυνατό αποτέλεσμα στο Μαρόκο. Το να τερματίσω ως δεύτερος στον τελευταίο γύρο της χρονιάς ήταν υπέροχο και πραγματικά βοήθησε να οικοδομήσω την αυτοπεποίθησή μου πριν από το 2023. Έχω κάνει πολλή δουλειά με τον προπονητή μου όλη τη χρονιά και νιώθω προετοιμασμένος τόσο σωματικά όσο και ψυχικά πριν από ένα μακρύ Ντακάρ. Ανυπομονώ για αυτό και ελπίζω να εξασφαλίσω ένα ακόμα αποτέλεσμα στο βάθρο για εμένα και την ομάδα».

Norbert Stadlbauer – KTM Rally Team Manager: «Οι αναβάτες μας KTM ανυπομονούν να αγωνιστούν στο Dakar. Ο Toby είναι σε φόρμα και γεμάτος αυτοπεποίθηση – αναμφίβολα θα έχει στόχο να φέρει το τρίτο του τρόπαιο στη διοργάνωση του 2023. Ο Motthias υποβάλλεται σε έντονο τεστ και πρόγραμμα προπόνησης από τότε που χειρουργήθηκε ο ώμος του. Οι νέοι κανόνες και η μεγάλη εκδήλωση θα πρέπει να ταιριάζουν στο στυλ του, ανυπομονώ πραγματικά να δω τι μπορεί να πετύχει στον αγώνα. Τέλος, ο Kevin είχε μια εξαιρετική χρονιά και έδειξε πολύ καλή ταχύτητα με τη μοτοσυκλέτα. Ξέρει τι χρειάζεται για να κερδίσει, οπότε αν όλα μπουν στη θέση τους, σίγουρα θα είναι εκεί ψηλά. Συνολικά, περάσαμε τη χρονιά κάνοντας πολλές βελτιώσεις στο KTM 450 RALLY. Το Dakar του 2023 φαίνεται ότι θα είναι πιο απαιτητικό από ποτέ, αλλά είμαστε 100% έτοιμοι να αγωνιστούμε!».

Robert Jonas – Επικεφαλής Motorsports Offroad: «Με τρεις πρώην πρωταθλητές στην ομάδα, η Red Bull KTM φαίνεται πολύ δυνατή για το Dakar 2023. Είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός αγώνας, όχι μόνο για τους αναβάτες και την ομάδα, αλλά για την KTM συνολικά . Όλοι έχουν κάνει πολλή δουλειά κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2022, τόσο όσον αφορά τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid της FIM όσο και όσον αφορά την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας. Με αρκετές αλλαγές κανόνων και ένα μεγάλο γεγονός 14 ημερών μπροστά μας, όλα μπορούν να συμβούν στο Ντακάρ. Αλλά πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για όλα και όπως πάντα θα παλέψουμε σκληρά για να ξαναπάρουμε αυτό το εμβληματικό τρόπαιο».

Το Rally Dakar 2023 ξεκινά στις 31 Δεκεμβρίου 2022 με ένα σύντομο στάδιο Prologue, ακολουθούμενο από 14 δύσκολες διαδρομές αγώνων πριν από την ολοκλήρωση του ράλι στις 15 Ιανουαρίου 2023.

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...