ΑΜΑ SX 2023 – Ο E.TOMAC ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ANAHEIM

Χρειάστηκαν δέκα σεζόν, και πιθανότατα φτάνοντας στην τελευταία του, για να πάρει νίκη στον πρώτο αγώνα του AMA Supercross 2023 o Eli Tomac. Μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα, ο περσινός πρωταθλητής κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο Anaheim I.

Νέα χρονιά, νέα μοτοσυκλέτα και ίσως ένας αλλαγμένος ET αφού κέρδισε τον πρώτο αγώνα κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ έως τώρα.

Κατηγορία 450
Κατά την διάρκεια της εβδομάδας η περιοχή της Καλιφόρνια αντιμετώπισε βροχοπτώσεις γεγονός που δυσκόλεψε τους διοργανωτές να προετοιμάσουν την πίστα όπως θα ήθελαν. Κατά γενική ομολογία των αναβατών, η πίστα ήταν δύσκολη και δεν επέτρεπε περιθώριο λάθους κάτι που τελικά φάνηκε και στον αγώνα, καθώς ακόμα και ο νικητής Eli Tomac δεν κατάφερε να αποφύγει την πτώση. Η εκκίνηση του μεγάλου Τελικού ήταν υπόθεση Justin Barcia που έστριψε πρώτος με τους Tomac, Ken Roczen, Malcolm Stewart και Jake Nichols πίσω του. Γρήγορα ο Tomac προσπάθησε να πάρει την πρωτοπορία αλλά ο πεισματάρης Barcia δεν του το επέτρεψε. Τελικά θα τον πέρναγε λίγο πιο μετά και ο Barcia θα έκανε το λάθος βγαίνοντας εκτός πίστας χάνοντας έτσι αρκετές θέσεις. Πίσω από τον Tomac οι Roczen και Stewart είχαν την δική τους μάχη ενώ τους είχε πλησιάσει και ο Chase Sexton. Στον ένατο γύρο ο Tomac είχε μια πτώση που τον έστειλε στην έκτη θέση, επιτρέποντας στον Stewart, που είχε περάσει τον Roczen, να πάρει την πρωτοπορία. Σύντομα στην μάχη της πρώτης θέσεις μπήκε και ο Sexton και μάλιστα κατάφερε να περάσει τον Stewart βγάζοντας τον εκτός πίστας. Ο Stewart επέστρεψε στον αγώνα, αλλά μετέπειτα είχε μια άσχημη πτώση που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει. Προς το τέλος του αγώνα ο Tomac είχε βρεθεί ξανά μπροστά και μετά από ένα λάθος του Sexton κατάφερε να επιστρέψει στην πρώτη θέση την οποία και κράτησε μέχρι και τον τερματισμό. Αυτή όπως είπαμε είναι η πρώτη νίκη του Tomac στο Anaheim I και η πρώτη για το ολοκαίνουργιο 450 της Yamaha. Από το πουθενά, ο Cooper Webb κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση ενώ ξεκίνησε έξω από την πρώτη δεκάδα και κατάφερε να περάσει τον τρίτο τελικά Sexton στην τελευταία στροφή του αγώνα! Πολύ καλή εμφάνιση από τον Dylan Ferrandis στην τέταρτη θέση, ξεκίνησε ένατος και κατάφερε να κερδίσει πολλές μάχες για να βρεθεί μια ανάσα από το βάθρο. Εντυπωσιακός και ο Roczen, κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός και να τερματίσει στην πέμπτη θέση πάνω σε μια Suzuki που δεν έχει εξελιχθεί εδώ και πολλά χρόνια. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Colt Nichols στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία και σχεδόν ένα χρόνο εκτός αγώνων λόγω τραυματισμών.

Πρώτη νίκη και για τον J.Lawrence στο Anaheim I.

Κατηγορία 250 Δύσης
Το μεγάλο φαβορί του αγώνα, ο περσινός πρωταθλητής της ανατολικής ακτής Jett Lawrence δεν διέψευσε τα προγνωστικά και κατάφερε να οδηγήσει από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό τον αγώνα κερδίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του το Anaheim I. Εξαιρετική εμφάνιση του RJ Hampshire στην δεύτερη θέση, ανεβαίνοντας σταδιακά και με υπομονή από την πέμπτη όπου ξεκίνησε. Η καλή εκκίνηση του Cameron Mcadoo, τον βοήθησε να μείνει μπροστά, δεν μπόρεσε όμως να ακολουθήσει τον Lawrence και να κρατήσει πίσω του τον Hampshire, τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Ο Mitchel Oldenburg κέρδισε την μάχη της τέταρτης θέσης από τον πέμπτο Max Vohland ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Enzo Lopes. Δυστυχώς μια πτώση και τραυματισμός στην εκκίνηση, έβγαλε νωρίς εκτός μάχης τον Austin Forkner.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 14/1/23 Oakland CA.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...