AMA SX 2023 – O C.SEXTON ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥ E.TOMAC ΣΤΟ ANAHEIM II

To ξεκίνημα του AMA Supercross 2023 γνώρισε μόνο έναν νικητή στους πρώτους δύο γύρους, όμως στο Triple Crown του Anaheim II o Chase Sexton έσπασε το σερί του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Eli Tomac. Το ίδιο σκηνικό είχαμε και στα 250 Δύσης με τον αήττητο φέτος Jett Lawrence να ακολουθεί ένα σερί λαθών που οδήγησαν στην πρώτη νίκη της καριέρας του Levi Kitchen.

Οι αναβάτες της alpinestars J.Anderson και ο νικητής C.Sexton φόρεσαν επετειακές εμφανίσεις στην μνήμη του θρυλικού Ken Block!

Κατηγορία 450
Το πρωτάθλημα πέρασε στον πρώτο του φετινό αγώνα Triple Crown με τρεις Τελικούς να καθορίζουν τον νικητή. Μετά το σερί του Eli Tomac στους δύο προηγούμενους αγώνες του πρωταθλήματος, και έναν από τους καλύτερους σε αυτή την μορφή των αγώνων στην ιστορία, όλοι περίμεναν τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας να έχει ένα εύκολο βράδυ. Συνέβη όμως το αντίθετο. Ο Tomac δεν είχε καλές εκκινήσεις και πιθανότατα ήταν επηρεασμένος από μια πτώση του στα δοκιμαστικά, με αποτέλεσμα η βραδιά του να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Το αποκορύφωμα ήταν στον τελευαίο τελικό όπου ο Tomac είχε μια θεαματική πτώση στην προσπάθεια του να περάσει τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο(έως τώρα) Cooper Webb. Με τερματισμούς 3-2-13 κατέλαβε την έκτη θέση του αγώνα χάνοντας πολύτιμους βαθμούς, παραμένοντας όμως στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ημέρα όμως ήταν του Chase Sexton που κατάφερε να κερδίσει άνετα το πρώτο σκέλος και παρά το γεγονός ότι έβαλε τον εαυτό του σε δύσκολη θέση στον δεύτερο τελικό με την πτώση του, επέστρεψε στον τρίτο αποφασισμένος προσπερνώντας τον Jason Anderson για την πρωτοπορία και την τελική νίκη του τελικού αλλά και του αγώνα. Με την νίκη του ο Sexton ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με τον τρίτο Webb. Ξεπερνώντας τα προβλήματα των δύο προηγούμενων αγώνων, ο Anderson βρέθηκε ξανά σε δύσκολη θέση στον πρώτο τελικό με κακή εκκίνηση, αλλά κατάφερε να πάρει τον δεύτερο και να παλέψει για την νίκη στον τρίτο. Ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο καταλαμβάνοντας το δεύτερο σκαλί, αποτέλεσμα που τον βοήθησε και στην βαθμολογία(5ος). Σε ακόμα έναν φετινό αγώνα ο Ken Roczen διεκδίκησε το βάθρο και αυτή τη φορά τα κατάφερε με τερματισμούς 2-3-4. Το σημαντικότερο είναι ότι έδωσε μάχες και επέμεινε σε αυτές κάτι που δεν το συνήθιζε στο παρελθόν. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Cooper Webb που ήταν φανερό ότι υπέφερε από τις εκκινήσεις του στους δύο πρώτους τελικούς ενώ στον τρίτο, κράτησε πίσω του τον Tomac που τον πίεζε, γεγονός που όπως αποδείχτηκε τον βοήθησε στην βαθμολογία, μετά την πτώση του Tomac που αναφέραμε προηγουμένως.

Μόλις στον πέμπτο του επίσημο επαγγελματικό του αγώνα Supercross, o L.Kitchen κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη!

Κατηγορία 250 Δύσης
Αν οι Τελικοί της μικρής κατηγορίας μπορούν να γίνουν χαοτικοί με μόλις έναν Τελικό, σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει με τρεις. Όπως και στην μεγάλη κατηγορία έτσι και στην μικρή είχαμε το στραβοπάτημα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Jett Lawrence με πτώσεις στους δύο από τους τρεις τελικούς, αλλά κατάφερε να σώσει την παρτίδα κερδίζοντας τον τελευταίο, για την δεύτερη θέση της ημέρας. Παραδόξως κατάφερε να μεγαλώσει το βαθμολογικό του προβάδισμα καθώς RJ Hampshire που τον καταδίωκε στην βαθμολογία, είχε ακόμα χειρότερο βράδυ με πτώση και εγκατάλειψη στον δεύτερο Τελικό ενώ είχε ξεκινήσει ιδανικά κερδίζοντας τον πρώτο. Δεν ήταν όμως οι μόνοι που είχαν προβλήματα με πτώσεις, και σύντομα έγινε αντιληπτό, ότι αυτός που θα είχε την πιο σταθερή απόδοση θα ήταν ο νικητής του αγώνα. Έτσι ο Levi Kitchen με τις καλές του εκκινήσεις κρατήθηκε μπροστά, και με την συντηρητική του οδήγηση κατάφερε με τερματισμούς 4-2-2 να μείνει μακρυά από τις κακοτοπιές και να κερδίσει το πρώτο αγώνα της καριέρας του. Ήταν ένα αποτέλεσμα που ήρθε μετά από ένα κακό ξεκίνημα στους δύο πρώτους αγώνες. Την νίκη διεκδίκησε ο Stylez Robertson κερδίζοντας τον δεύτερο τελικό όμως η κακή του εκκίνηση στο πρώτο τον έφερε στην τρίτη θέση της ημέρας. Καθόλου άσχημα αφού είναι το πρώτο φετινό βάθρο για τον ίδιο. Στην μάχη της πρώτης εξάδας ήταν σε ακόμα έναν αγώνα ο Michell Oldenburg, καταλαμβάνοντας τελικά την τέταρτη θέση ενώ ιδιαίτερα μαχητικός ήταν ο Max Vohland της πέμπτης θέσης που το παράκανε σε κάποια φάση έχοντας πτώση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Cameron Mcadoo που οδηγεί συντηρητικά μετά την πτώση του στο San Diego, παρόλα αυτά ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Το πρωτάθλημα για την κατηγορία πάει σε ρεπό τριών εβδομάδων, καθώς περνάμε στον επόμενο αγώνα στην ανατολική ακτή, για τον πρώτο αγώνα των 250 East.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 4/2/2023 Houston TX.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...