MXGP 2023 – Ο J.HERLINGS ΑΝΑΝΕΩΣΕ ME THN RED BULL KTM ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2025

Στο τέλος της φετινής χρονιάς ο Jeffrey Herlings είχε μιλήσει για το γεγονός ότι έληγε το συμβόλαιο του με την Red Bull KTM, και φυσικά υπήρχαν πολλές προτάσεις από εργοστασιακές ομάδες στο τραπέζι αλλά τον κύριο λόγο όπως είχε δηλώσει, τον είχε η ΚΤΜ. Πρόσφατα ο λόγος έγινε πράξη, και οι δύο πλευρές ανανέωσαν την συνεργασία τους μέχρι και το 2025.

Ο Herlings υπέγραψε για τη Red Bull KTM στις αρχές του 2009 για να κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross MX2 για τη σεζόν του 2010 σε ηλικία μόλις δεκαπέντε χρωνών. Κατά τη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου δεκατριών ετών μέχρι σήμερα, με KTM κέρδισε 99 Grand Prix με μοτοσυκλέτες 250 και 450 SX-F και συγκέντρωσε τρεις τίτλους στην MX2 (2012, 2013 και 2016) και άλλους δύο στην MXGP (2018 και 2021), ολοκληρώνοντας μία από τις πιο κυρίαρχες εμφανίσεις στην ιστορία του MXGP το ’18, και με μια επιτυχία στον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα το ’21, όπου τρεις αναβάτες είχαν πάλεψαν για το #1 στους τελευταίους γύρους του αγώνα της Mantova στην Ιταλία.

Ο Herlings, ο πιο επιτυχημένος Ολλανδός αναβάτης στην ιστορία του αθλήματος, έχασε ολόκληρη την σεζόν του MXGP του 2022 λόγω τραυματισμού, αλλά τώρα βρίσκεται στη δίνη της προετοιμασίας και των δοκιμών για το πρωτάθλημα του 2023 που θα ξεκινήσει στις 12 Μαρτίου στο Neuquen στην Αργεντινή. Ο #84 θα αντιμετωπίσει την έβδομη θητεία του στην κατηγορία MXGP με το 450 SX-F. Η ανανέωση της συνεργασίας για το 2024 και το 2025 θα μεταφέρει τον Herlings από την ηλικία των 14 έως τα 30 του με τα χρώματα Red Bull KTM Factory Racing και θα επεκτείνει μια αξέχαστη συνεργασία σε συνολικά δεκαεπτά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο.

Jeffrey Herlings: «Είμαστε μαζί για πολύ καιρό και πιστεύω ότι τώρα είμαι ο αθλητής με τη μεγαλύτερη διάρκεια συνεργασίας με την Red Bull KTM καθώς αυτή θα είναι η δέκατη πέμπτη χρονιά μου από τότε που υπέγραψα για πρώτη φορά το 2009. Τώρα έχουμε άλλα δύο χρόνια μαζί και ίσως ακόμα περισσότερα. Είναι υπέροχο. Εγώ, ο Pit και ο Robert ήμασταν πολύ δεμένοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και έχουμε μια εξαιρετική σχέση και μαζί με τη Valentina [Ragni, Team Coordinator] αυτοί ήταν οι άνθρωποι γύρω μου από την αρχή σε όλα αυτά τα δεκαπέντε χρόνια. Δουλεύαμε πολύ καλά μαζί και όλοι έχουμε τους ίδιους στόχους. Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που επεκτείνω ξανά το συμβόλαιο και είναι υπέροχο μετά από μια σκοτεινή περίοδο το 2022, η ομάδα και η εταιρεία εξακολουθούν να έχουν εμπιστοσύνη σε μένα. Δεν ήθελα να φύγω, είμαι χαρούμενος εδώ που βρίσκομαι και αγαπώ την ομάδα».

Tony Cairoli, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager: «Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος που ο Jeffrey υπέγραψε εκ νέου με τη μάρκα και την ομάδα. Είναι ένα μεγάλο αστέρι για εμάς και για το άθλημα, οπότε είναι πολύ ωραίο που ένα τόσο μεγάλο ταλέντο παραμένει στην KTM. Θα έρθει στη σεζόν μετά από μια δύσκολη χρονιά, οπότε θα πρέπει να χτίσουμε το 2023, αλλά ο Jeffrey είναι τόσο ικανός πρωταθλητής και θα κερδίσει ξανά, όπως έκανε στο παρελθόν. Δεν νομίζω ότι κάποια ομάδα θα μπορούσε να επιθυμεί έναν καλύτερο αναβάτη και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε».

Robert Jonas, Επικεφαλής Motorsports Offroad: «Το 2022 ήταν μια δύσκολη σεζόν για τον Jeffrey και την ομάδα μας, αλλά βάλαμε τους στόχους μας σε αυτό το έτος και στο μέλλον και είναι φανταστικό να διατηρήσουμε το #84 στα χρώματα Red Bull KTM για δύο ακόμη χρόνια. Ο Jeffrey είναι ένας από τους ταχύτερους αναβάτες στον πλανήτη. Δεν είχε πάντα την καλύτερη τύχη, αλλά η επιθυμία του να κερδίσει και να θέσει νέα ορόσημα φαίνεται η ίδια όπως όταν είχε τόσο ισχυρό αντίκτυπο στην ομάδα ως έφηβος. Θα ηγηθεί ενός νεαρού συνόλου ανδρών για τις επόμενες δύο σεζόν και ο επαγγελματισμός του θα είναι το απόλυτο παράδειγμα για να μάθουν. Ο Jeffrey έχει επίσης τους δικούς του στόχους φυσικά, και με 99 νίκες GP, ένα δυνατό KTM 450 SX-F και τη δίψα να επιστρέψει στην κορυφή του MXGP, ελπίζουμε το 2023 και τα επόμενα δύο χρόνια να είναι πολύ ξεχωριστά.»

Pit Beirer, Διευθυντής Motorsports της KTM: «Το ταξίδι μας με τον Jeffrey είναι επικό. Υπήρξαν πολλά καλά και μερικά μεγάλα άσχημα αλλά παρακολουθήσαμε ένα παθιασμένο και αποφασιστικό νεαρό παιδί να γίνεται ένας από τους καλύτερους αναβάτες που έχουμε δει ποτέ στο άθλημα. Ο Jeffrey είναι Ολλανδός, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ένα άλλο κομμάτι του που είναι «πορτοκαλί», επειδή είναι ένας αναβάτης της KTM, από εκείνο το πρώτο του GP στη Βουλγαρία το 2010. Υπάρχουν ακόμα μερικά κεφάλαια να γράψουμε στην ιστορία μαζί, και το 2023 θα είναι μια σεζόν ‘επιστροφής’ για αυτόν και για εμάς στην κατηγορία MXGP. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσουμε μαζί, μέχρι το 2025».

1970 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο έκτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 ξεκίνησε σήμερα στην Ισπανία με τα προκριματικά...