MXGP 2023 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ HONDA HRC MXGP

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη καμπάνια την περσινή σεζόν, όπου ο Tim Gajser έγινε πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής motocross, το Team HRC υποδέχεται τον Ruben Fernandez κάτω από την τέντα, σε μια κίνηση που δημιουργεί διπλή απειλή για νίκες και βάθρα το 2023.

Ο τέταρτος τίτλος MXGP του Gajser (και ένας ακόμα στην MX2) ήρθε σε μια χρονιά που έσπασε ρεκόρ, καθώς ήταν στην κορυφή των chart σε όλα τα σημαντικά στατιστικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των πιο κρίσιμων – των πόντων του πρωταθλήματος. Κατακτώντας τον τίτλο μερικούς γύρους νωρίτερα, ο #243 είχε τρεις φορές περισσότερες νίκες GP από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, υπερδιπλάσιο αριθμό νικών σε αγώνες και είχε περισσότερες pole position’s ενώ προηγήθηκε τους περισσότερους γύρους και βρισκόταν στο βάθρο συχνότερα από οποιονδήποτε άλλον. Ήταν επίσης ο μόνος αναβάτης που άγγιξε την κόκκινη πλάκα(του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος), οδηγώντας το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο και καθ όλη την διάρκεια της σεζόν.

Ελπίζει να επαναλάβει όλα αυτά τα κατορθώματα το 2023, και στοχεύει να κάνει έξι τους τίτλους σε εννέα χρόνια κάτι που θα τον ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά στη λίστα των σπουδαίων όλων των εποχών. Φυσικά δεν θα είναι εύκολο, γι’ αυτό ο Gajser συνεχίζει να κάνει μικρές προσαρμογές στην προπόνησή του, ώστε να είναι ακόμα καλύτερα προετοιμασμένος από την προηγούμενη χρονιά και έτοιμος να αντιμετωπίσει όλους τους αντιπάλους του όταν πέσει η μπάρα για πρώτη φορά στην Αργεντινή στις 12 Μαρτίου.

Μαζί του στη γραμμή θα είναι ο Ισπανός αναβάτης Fernandez, ο οποίος ανέβηκε κατηγορία. Ο #70 χρειάστηκε να παλέψει σε όλη την καριέρα του, ξεπερνώντας τις αποτυχίες του από νωρίς για να φτάσει επιτέλους στην κορυφή του status στο motocross – οδηγώντας ένα μια HRC CRF450R.

Ο Fernandez ανέβηκε στην κατηγορία MXGP το 2022, όπου έκανε αμέσως εντύπωση. Είχε μια τρίτη θέση σε ένα moto στην Αργεντινή, πριν ανέβει στο βάθρο στη Λετονία στον έκτο γύρο. Στη συνέχεια είχε άλλο ένα βάθρο στην Ινδονησία, και άρχιζε πραγματικά να βρίσκει τον ρυθμό του μέχρι την πτώση του στο Loket που τον ανάγκασε να χάσει μερικούς γύρους. Ωστόσο, είχε δείξει αρκετά ώστε η ομάδα HRC να τον υπογράψει στο τέλος της περασμένης χρονιάς, δίνοντάς του άφθονο χρόνο για να προετοιμαστεί για αυτήν την επερχόμενη σεζόν.

Πρώτοι και για τους δύο αναβάτες θα είναι οι δύο ιταλικοί αγώνες preseason στο Ponte a Egola και στο Trentino, προτού κατευθυνθούν στην Παταγονία-Αργεντινή και στην εκπληκτική πίστα κοντά στη Villa La Angostura το Σαββατοκύριακο της 12ης Μαρτίου. Από εκεί και πέρα, είναι μια σταθερή ροή αγώνων, σε μερικές από τις καλύτερες πίστες σε όλο τον κόσμο, με μερικές νέες προσθήκες στο ημερολόγιο που το φρεσκάρουν, πριν από το φινάλε της σεζόν στο Matterley Basin στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ελπίζουμε ότι θα γιορτάσει το ντουέτο του Team HRC μια επιτυχημένη σεζόν με τα Honda CRF450R.

Tim Gajser #243
“Προφανώς πέρυσι ήμουν πρωταθλητής και αυτός θα είναι ο στόχος μου και φέτος. Πάντα λέω ότι τίποτα δεν είναι τόσο καλό, που δεν μπορεί να είναι καλύτερο, γι’ αυτό προσπαθώ να βελτιωθώ και να δουλέψω στις μικρές λεπτομέρειες για να μου δώσω αυτό το μικρό πλεονέκτημα. Κάναμε πολλές αλλαγές με το Honda CRF450R στην προετοιμασία και όλα τα πήγαν πολύ καλά, έτσι είμαι ευχαριστημένος με την μοτοσυκλέτα μου και με το πώς πήγε η προπόνησή μου και τώρα ετοιμαζόμαστε για την πρώτη πτώση της μπάρας. Το ημερολόγιο φαίνεται να είναι καλό, με μερικούς ωραίους γύρους και ελπίζω να δω πολλούς θαυμαστές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.”

Ruben Fernandez #70
“Είναι μια νέα ομάδα για μένα, αλλά μου φαίνεται οικεία και αυτό έχει κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Αυτός ο χειμώνας ήταν πολύ καλός, βρίσκομαι σε σταθερή θέση, και νιώθω ότι μπορώ να δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω, από τον πρώτο κιόλας γύρο. Έμαθα πολλά από πέρυσι και προσπαθώ πάντα να βελτιώνομαι, οπότε ξέρω ότι η συνέπεια είναι εξίσου σημαντική με την ταχύτητα και αυτό θα επιδιώξω να πετύχω. Το Honda CRF450R είναι ένα υπέροχο μηχάνημα στο οποίο νιώθω άνετα, καθώς το οδήγησα και πέρυσι και ξέρω ότι δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερη ομάδα πίσω μου, για να βελτιώσω τη μοτοσυκλέτα και να βελτιώσω τις επιδόσεις μου. Πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν!”

Marcus Pereira de Freitas – Γενικός Διευθυντής HRC – MXGP
“Είναι πάντα συναρπαστικό στην αρχή μιας νέας σεζόν, να βλέπεις τα παιδιά τον χειμώνα και πού βρίσκονται, σε σύγκριση με το πού πρέπει να είναι. Τόσο ο Tim όσο και ο Ruben, είχαν καλή προπόνηση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και τώρα θα έχουν μερικούς αγώνες προθέρμανσης μόνο για να πάρουν μερικά ανταγωνιστικά gate-drops πριν κατέβουμε όλοι στην Αργεντινή για τον πρώτο γύρο του MXGP World 2023 Πρωτάθλημα.”

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...