RALLY DAKAR 2024 – ΕΤΟΙΜΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ HUSQVARNA ΜΕ ΤΟΝ L.BENAVIDES

Ο Luciano Benavides της Husqvarna Factory Racing είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο Rally Dakar 2024, ξεκινώντας στις 5 Ιανουαρίου στη Σαουδική Αραβία. Η 46η έκδοση της διοργάνωσης θεωρείται μια από τις πιο απαιτητικές μέχρι σήμερα, με σχεδόν 5.000 χιλιόμετρα χρονομετρημένων ειδικών και νέο στάδιο 48 ωρών σχεδιασμένο για να ωθήσει τους αναβάτες και τις ομάδες στα άκρα.

Αφού κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος το 2023, ο Λουτσιάνο επιθυμεί να διατηρήσει τη θετική του δυναμική καθώς κατευθύνεται στο Rally Dakar του 2024. Στη διοργάνωση του 2023, ο Αργεντινός κέρδισε τρία στάδια και τερμάτισε έκτης συνολικά, ταιριάζοντας με το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του από το 2020. Κατακτώντας τέσσερα βάθρα στο FR 450 το 2023, ο Λουτσιάνο είχε μια εκπληκτική σεζόν. Στο Abu Dhabi Desert Challenge τερμάτισε δεύτερος μετά από έναν σκληρό αγώνα στην έρημο των ΗΑΕ. Στο Rally Sonora στο Μεξικό, ο Benavides μια φορά τερμάτισε ξανά στο βάθρο, αυτή τη φορά στην τρίτη θέση.

Ο Λουτσιάνο αφιερώθηκε σε εκτεταμένες δοκιμές και προπονήσεις με την ομάδα κατά τη διάρκεια της μεγάλης καλοκαιρινής διακοπής. Αυτή η σκληρή δουλειά απέδωσε καρπούς, με τον 28χρονο να τερματίζει τη δεύτερη θέση στον εντός έδρας αγώνα του στην Αργεντινή – το Desafio Ruta 40. Ένα τέταρτο αποτέλεσμα στο βάθρο στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος, το Rallye du Maroc στο Μαρόκο, εξασφάλισε στο αστέρι της Husqvarna Factory Racing το στέμμα του παγκόσμιου πρωταθλητής. Συνολικά, ο Benavides κέρδισε εντυπωσιακές νίκες 10 ειδικών κατά τη διάρκεια της σεζόν των πέντε γύρων. Προχωρώντας προς το 2024 και ενθουσιασμένος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Λουτσιάνο θέλει να βελτιώσει τα προηγούμενα αποτελέσματα του στο Rally Dakar και να τερματίσει στο βάθρο για να εξασφαλίσει ένα δυνατό ξεκίνημα στη νέα σεζόν.

Το Rally Dakar, που φιλοξενείται στη Σαουδική Αραβία για πέμπτη φορά, ξεκινά στις 5 Ιανουαρίου στην πόλη AlUla. Η φετινή διοργάνωση της διοργάνωσης 14 σταδίων θα παρουσιάσει στους αναβάτες πολλές νέες προκλήσεις, συγκεκριμένα με τη μορφή του 48ωρου. Chrono Stage», που είναι η ανανεωμένη σκηνή του μαραθωνίου. Με το 60 τοις εκατό της διαδρομής του 2024 να καλύπτει ολοκαίνουργια περιοχή στη Σαουδική Αραβία, οι δεξιότητες πλοήγησης θα είναι πιο σημαντικές από ποτέ.

Luciano Benavides: “Ήμουν 14 χρονών όταν συνειδητοποίησα ότι ήθελα να γίνω αναβάτης Rally Dakar. Θυμάμαι ότι παρακολουθούσα το Dakar στη Σάλτα, βλέποντας όλους τους κορυφαίους να αγωνίζονται τόσο κοντά στο σπίτι μου ήταν μια τρελή εμπειρία. Όταν παρακολούθησα εκείνη την ημέρα, ακόμα οδηγούσα enduro εκείνη την εποχή και θυμάμαι ότι ήθελα να κάνω αγώνα ράλι μια μέρα – και τώρα είμαι εδώ! Το Dakar είναι μια τόσο φοβερή περιπέτεια για 15 ημέρες, όπου πρέπει να είσαι πλήρως προετοιμασμένος για τα πάντα – ευτυχισμένος , λυπημένος, κουρασμένος, πεινασμένος – κάποιες μέρες απλά δεν θέλεις να αγωνιστείς ξανά και τα συναισθήματά σου ανεβοκατεβαίνουν. Αλλά όταν νιώθεις τόσα πολλά, σε αυτό θέλεις να επιστρέψεις. Περνάς τόσα πολλά και τα νιώθεις τόσο έντονα σε ένα μόνο Rally Dakar που θα χρειαζόσουν 10 χρόνια για να τα χωρέσεις όλα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Είναι ένας αγώνας που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Το περσινό Dakar μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση και κίνητρο για να το μάθω αυτό έχω ό,τι χρειάζεται για να κερδίσω. Η νίκη στο στάδιο έξι ήταν κάτι που άλλαξε τη γνώμη και την προοπτική μου στους αγώνες και μου επιβεβαίωσε ότι το όνειρό μου είναι να γίνω πρωταθλητής του Rally Dakar. Κάθε μέρα, ξυπνάω και το σκέφτομαι! Να είμαι με την Husqvarna είναι πολύ σημαντικό για μένα, είναι μια μάρκα που αγαπώ, από την ομάδα μέχρι τη μοτοσυκλέτα. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, καθώς είναι κάτι που έχω προετοιμάσει για όλη μου τη ζωή.”

Andreas Hölzl – Διευθυντής Ομάδας Rally: «Το να κερδίσεις το παγκόσμιο πρωτάθλημα με τον Luciano φέτος ήταν απίστευτο! Τώρα, οδεύοντας προς το Rally Dakar 2024, ο Luciano δείχνει πολύ γρήγορος στις δοκιμές, η ταχύτητά του είναι απίστευτη και είναι σαφώς πολύ σίγουρος για την μοτοσυκλέτα. Έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά στην τεχνική του οδήγηση, οπότε με την αυτοπεποίθηση από τον παγκόσμιο τίτλο, νομίζω ότι μπορεί να τα πάει πολύ καλά στο Dakar!».

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...