AMA SX 2024 – Η STAR YAMAHA ΜΕ ΕΝΤΕΚΑ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΤΟ 2024!

Με έντεκα αναβάτες για τρεις κατηγορίες στο Supercross και δύο σε Motocross και SMX θα συμμετέχει η Monter Energy Star Racing Yamaha στα αμερικανικά πρωταθλήματα, διεκδικώντας τίτλους και σημαντικά χρηματικά έπαθλα στην πορεία. Αυτή η πολυπληθής ομάδα πρέπει να αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για την ΑΜΑ!

Ένας αναζωογονημένος Tomac επιστρέφει στη δράση το 2024 για τρίτη χρονιά με την Monster Energy Yamaha Star Racing. Η πρώτη χρονιά με την ομάδα ήταν μια ονειρεμένη σεζόν με τίτλους κορυφαίας κατηγορίας τόσο στο Monster Energy AMA Supercross όσο και στο Pro Motocross, καθώς και ως αρχηγός της ομάδας νικηφόρα ομάδα ΗΠΑ στο Motocross of Nations. Την περασμένη σεζόν, ξεπέρασε το δικό του ρεκόρ νικών στο Daytona Supercross και προκρίθηκε στη δεύτερη θέση στο ρεκόρ νικών όλων των εποχών στην premier-class με 51 νίκες 450SX. Ήταν έτοιμος να υπερασπιστεί το 450SX του πριν από τον τίτλο, δυστυχώς, τραυματίστηκε στο τέλος της σεζόν ενώ προηγείτο στο main event στον προτελευταίο γύρο. Ο Tomac, υγιής, είναι πρόθυμος να παραταχθεί πίσω από την πύλη στο Anaheim 1 και θέλει να διεκδικήσει ξανά το στέμμα και να προσθέσει περισσότερες νίκες στο ήδη εντυπωσιακό του μετράει στο YZ450F -14 στο Supercross και 14 στο Pro Motocross.

Για τον Webb, το 2024 είναι ένα είδος επιστροφής στο σπίτι, καθώς ο αναβάτης της Βόρειας Καρολίνας ξεκινά την πρώτη του πλήρη χρονιά στο SMX League με το Monster Energy Yamaha Star Racing και το YZ450F. Ήταν μια ευπρόσδεκτη επιστροφή στην ομάδα όπου είχε μεγάλη επιτυχία στο Κατηγορία 250 – back-to-back 250SX West Championships το 2015 και 2016, και το Πρωτάθλημα 250MX 2016. Μπόρεσε να ξεκινήσει αυτή την επανένωση στο SMX World Championship Playoff 1 μπροστά στο πλήθος των γηπεδούχων και επέστρεψε στο βάθρο με τρίτο γενικά στους τελικούς του SMX. Ο Webb θέλει να χτίσει πάνω σε αυτή τη δυναμική το 2024 και να προσθέσει περισσότερες νίκες και τίτλους στο βιογραφικό του σε αυτό το νέο κεφάλαιο με την ομάδα.

Ο Cooper επιστρέφει για την έβδομη σεζόν του με την ομάδα Monster Energy Yamaha Star Racing και είναι ενθουσιασμένος που θα κάνει το ντεμπούτο του σε μια πλήρη χρονιά με 450 και στις τρεις σειρές του SMX League. Ο New Yorker πήρε λίγο χρόνο πέρυσι με το YZ450F στο Monster Energy AMA Supercross, αγωνιζόμενος σε πέντε γύρους και τερματίζοντας μέσα στην πρώτη 10άδα με καλύτερο αποτέλεσμα την έκτη θέση σε μια πολύ απαιτητική πίστα στο Daytona Supercross. Στη συνέχεια άλλαξε ταχύτητες στην ομάδα 250 και επέστρεψε από τις αντιξοότητες για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Ο Cooper φαίνεται να βγαίνει δυνατά για τη rookie σεζόν του για να παλέψει μπροστά.

Η ομάδα Monster Energy Yamaha Star Racing 250 ξεκινά τη σεζόν του 2024, προετοιμασμένη για έναν αγώνα τίτλου SuperMotocross League με την ολοκαίνουργια Yamaha YZ250F και μια ταλαντούχα σύνθεση οκτώ αναβατών. Ο βασιλεύς πρωταθλητής 250SMX Haiden Deegan, Jordon Smith, Nate Thrasher, St. Ο Robertson, ο Nick Romano και η νέα προσθήκη Enzo Lopes είναι πρόθυμοι να ξεκινήσουν το κυνήγι του τίτλου καθώς πλησιάζει η σεζόν Monster Energy AMA Supercross. Ηγέτης της καμπάνιας για το ερασιτεχνικό πρόγραμμα της ομάδας στο Supercross Futures είναι ο Gavin Towers.

Μετά από μια εκπληκτική σεζόν rookie, ο Deegan είναι πρόθυμος να επιστρέψει στη δράση και να προσθέσει περισσότερες πινακίδες στο βιογραφικό του το 2024. Ο Καλιφορνέζος απόλαυσε μια σειρά από ορόσημα καριέρας το 2023 που τον είδαν ως υποψήφιο για τον τίτλο από νωρίς. Μπήκε στο Πρωτάθλημα 250SX East και Pro Motocross 250MX και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη χρονιά με στυλ επισφραγίζοντας το Πρωτάθλημα 250SMX. Χωρίς να επαναπαύεται στις δάφνες του, ο Deegan δούλεψε σκληρά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και στοχεύει να πάρει κορυφαίες διακρίσεις με το ολοκαίνουργιο YZ250.

Ο Smith επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με την ομάδα και επίσης θέλει να χτίσει τη δυναμική του από την περασμένη σεζόν. Ο αναβάτης της Βόρειας Καρολίνας βρήκε επιτυχία νωρίς, επιστρέφοντας στο βάθρο στον αγώνα του ντεμπούτου με το Monster Energy Yamaha Star Racing ομάδα στο Χιούστον. Έκανε τέσσερα ακόμη ταξίδια στο βάθρο κατά τη διάρκεια της σεζόν του σταδίου και ήταν τέταρτος στο πρωτάθλημα 250SX East. Αφού έμεινε εκτός για το μεγαλύτερο μέρος της motocross σεζόν, ο Smith κέρδισε την πρώτη του νίκη με την ομάδα στο moto 250SMX στο SMX Finals και τελικά ολοκλήρωσε τη σειρά τριών γύρων με τερματισμό στην πρώτη πεντάδα στη βαθμολογία.

Νέος στην ομάδα για το 2023 είναι ο Lopes, ο οποίος είναι ενθουσιασμένος που θα κάνει το ονειρεμένο εργοστασιακό του ταξίδι και θέλει να κάνει έναν τίτλο στο Monster Energy AMA Supercross με το ολοκαίνουργιο YZ250F. Κέρδισε το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του το 2023, με τρεις τέταρτες θέσεις και συνολικά πέντε τερματισμοί στην πρώτη πεντάδα για να κλείσει η χρονιά τέταρτος συνολικά στο πρωτάθλημα 250SX West. Με τεράστιους ακόλουθους στη Βραζιλία να τον επευφημούν, ο Lopes φαίνεται να ανεβαίνει στο επόμενο επίπεδο το 2024 και να παλέψει για κορυφαίες διακρίσεις.

Ο Thrasher επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στην ομάδα και είναι πιο πεινασμένος από ποτέ. Παρά το δύσκολο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν, ο αναβάτης του Tennessee επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Arlington Supercross. Συνέχισε να αγωνίζεται μπροστά και πρόσθεσε άλλα τέσσερα βάθρα στον απολογισμό του προτού μείνει στο περιθώριο για το υπόλοιπο της χρονιάς μετά από μια μεγάλη πτώση στην Atlanta Supercross. Επιστρέφοντας σε πλήρη φυσική κατάσταση, ο Thrasher έχει βάλει στόχο να πάρει το στέμμα.

Ο Robertson είναι επίσης πρόθυμος να επιστρέψει μετά από ένα δραματικό 2023. Ο Καλιφορνέζος επέστρεψε στο βάθρο στο Anaheim 2, αλλά δυστυχώς, η σεζόν του τελείωσε νωρίς με ένα σπασμένο πόδι στο Glendale Supercross. Πριν μείνει στο περιθώριο, ο Robertson έκανε πολλά βήματα προόδου κατά τη διάρκεια της σεζόν του ντεμπούτου με την ομάδα και τώρα κοιτάζει να χτίσει πάνω σε αυτό για το 2024 και να παλέψει μπροστά.

Ένας άλλος από τους κορυφαίους ανερχόμενους αναβάτες της ομάδας, ο Bennick επιστρέφει για να κάνει το ντεμπούτο του στο Monster Energy AMA Supercross και να ξεκινήσει την πρώτη του πλήρη χρονιά στις επαγγελματικές τάξεις. Γύρισε πολλά κεφάλια πέρυσι, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα Supercross Futures στο Anaheim 2, και ακολούθησε μια άλλη νίκη. Ο αναβάτης της Βόρειας Καρολίνας απόλαυσε ένα εκπληκτικό τελείωμα στην ερασιτεχνική του καριέρα στο Monster Energy AMA Amateur National Motocross Championship στο Loretta Lynn’s Ranch, κυριαρχώντας στην Open Pro Class καθοδόν προς τον τίτλο και βραβεύτηκε με το πολυπόθητο βραβείο Nicky Hayden AMA Motocross Horizon. Ο Bennick είχε επίσης ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Pro Motocross στο RedBud, όπου έφτασε στην κορυφή των προκριματικών του timesheets 250MX και κέρδισε ένα ζευγάρι τερματισμών top-10 moto στο Budds Creek, κέρδισε το καλύτερο moto στην καριέρα του αποτέλεσμα στην τέταρτη.

Ο Romano είναι επίσης έτοιμος για τη σεζόν του πρωτάρη στο Monster Energy AMA Supercross. Δυστυχώς, αυτό το ντεμπούτο καθυστέρησε την περασμένη σεζόν, αφού ένας τραυματισμός στο γόνατο τον άφησε εκτός για όλη τη χρονιά. Επιστρέφοντας σε πλήρη φυσική κατάσταση, ο Νεοϋορκέζος είναι πρόθυμος να επιστρέψει σε καλό δρόμο και βασίστηκε στη δυνατή σεζόν του ντεμπούτου στο Pro Motocross το 2022, όπου κέρδισε επίσης το καλύτερο moto αποτέλεσμα στην καριέρα του με μια τέταρτη στην Unadilla.

Ο Towers ηγείται των προσπαθειών της ομάδας στις τάξεις ερασιτεχνών για το 2024, στα Supercross Futures και αγωνίζεται για τους ερασιτεχνικούς εθνικούς τίτλους. Ο νεαρός αναβάτης από το Πίτσμπουργκ έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα το Φθινόπωρο του 2023 στο Scouting Moto Combine πριν από τη σεζόν Pro Motocros φινάλε στο Ironman Raceway. Ο Towers απόλαυσε μια επιτυχημένη πρώτη συμμετοχή στο Monster Energy Yamaha Star Racing YZ250F, κυριαρχώντας στον ανταγωνισμό με νίκη και στα δύο μοτο για τη συνολική νίκη.

ELI TOMAC – MONSTER ENERGY YAMAHA STAR RACING #3
“Αισθάνομαι έτοιμος να πάω για τη νέα σεζόν. Η ανάρρωσή μου ήταν πολύ καλή και ήμουν σε καλό δρόμο. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό και νιώθω ότι είμαι σε καλή θέση να να είμαστε ανταγωνιστικοί από τον πρώτο γύρο στο Anaheim. Είμαστε στην ίδια μοτοσυκλέτα φέτος και νιώθουμε πολύ καλά με το πακέτο που έχουμε. Είμαι ενθουσιασμένος που θα βγω εκεί έξω και θα πάω ξανά σε αγώνες και ελπίζω να είμαι σε θέση να αγωνιστούμε για το πρωτάθλημα».

COOPER WEBB – MONSTER ENERGY YAMAHA STAR RACING #2
“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παραταχθώ ξανά το 2024 με τη νέα ομάδα. Η επιστροφή στη Yamaha ήταν εξαιρετική μέχρι στιγμής, και είχαμε μια υπέροχη σεζόν προετοιμασίας. Μόλις πιάσαμε δουλειά εδώ στο Tallahassee και στο Farm. Έκανα ένα καλό τεστ την περασμένη εβδομάδα με τον τύπο τωναναρτήσεων μας, οπότε σημειώσαμε κάποια πρόοδο εκεί. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για το σημείο που πρέπει να είμαστε. Προφανώς, είναι ώρα κρίσης αυτή τη στιγμή με το off -σεζόν boot camp και κάνουμε δουλειά, αυτό είναι σίγουρο, αλλά μου αρέσει που βρισκόμαστε. Αισθάνομαι υγιής, αισθάνομαι δυνατός και αισθάνομαι αυτοπεποίθηση. Επομένως, ανυπομονώ να παραμείνω στην Α1. “

JUSTIN COOPER – MONSTER ENERGY YAMAHA STAR RACING #32
“Είναι η πρώτη σεζόν 450 για μένα, ή τουλάχιστον η πρώτη πλήρης. Ο κύριος στόχος είναι να έχουμε μια μακρά, υγιή σεζόν, αλλά πρέπει επίσης να βάλουμε αποτελέσματα. Έτσι για τη νέα μου χρονιά, θέλω να ανέβω στο βάθρο πολλές φορές και στις δύο σειρές. Νομίζω ότι θα είναι μια καλή χρονιά για μένα και ναι, απλά να συνεχίζω να μαθαίνω.”

Jensen Hendler – Monster Energy Yamaha Star Racing 250 Team Manager:
“Είναι σχεδόν καιρός να ξαναμπούμε στο Α1 και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για τη σεζόν SMX 2024. Έχουμε μια εξαιρετική σύνθεση με πολλά γρήγορα παιδιά και πολλά νεαρά ταλέντα. Όλη η ομάδα έχει δουλέψει σκληρά εδώ στο The Farm, με τις ώρες, και ανυπομονούμε να πάμε σε αγώνες!»

Haiden Deegan – Monster Energy Yamaha Star Racing #1 και #38:
«Δουλεύαμε σκληρά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και προσπαθούμε να επικεντρωθούμε σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας από το 2023. Διαλέξαμε πολλά πράγματα επειδή κέρδισα μερικούς αγώνες, αλλά δεν κέρδιζα σταθερά κάθε αγώνα ή σχεδόν σε κάθε αγώνα. Υπήρχαν πράγματα να δουλέψουμε, και τα μελετήσαμε, τα καταλάβαμε και εργαζόμασταν για να τα εφαρμόσουμε. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν! Έχει περάσει καιρός από τότε που έχουμε αγωνιστεί, και θέλω να επιστρέψω στη νίκη».

Jordon Smith – Monster Energy Yamaha Star Racing #31:
“Ήταν μια πολύ καλή σεζόν προετοιμασίας. Ανεβήκαμε στη νέα Yamaha YZ250F, δοκιμάσαμε λίγο τις πρώτες δύο εβδομάδες και βρήκαμε ένα σκηνικό που μου άρεσε πολύ. Ειλικρινά, δεν ένιωσα ποτέ πιο άνετα με μοτοσυκλέτα. Οδηγούσα πολύ καλά και αισθάνομαι καλά. Λοιπόν, ναι, απλώς κάνουμε τους γύρους τώρα, ετοιμαζόμαστε και ανυπομονούμε να πάμε σε αγώνες.”

Enzo Lopes – Monster Energy Yamaha Star Racing #50:
“Ήταν καλή η συνεργασία με την ομάδα και η προετοιμασία για τη σεζόν. Είναι ακόμα ένα σουρεαλιστικό συναίσθημα να βρίσκομαι εδώ. Ήταν όνειρό μου να είμαι σε μια εργοστασιακή ομάδα από τότε που μεγάλωσα στη Βραζιλία. Ήταν μια ομαλή μετάβαση, ωστόσο. και μου άρεσε να κάνω παρέα με όλη την ομάδα. Οι αναβάτες ήταν πολύ καλοί μαζί μου, όπως και όλο το προσωπικό της ομάδας, και η μοτοσυκλέτα μιλάει από μόνη της για το πόσο ισχυρή είναι. Ανυπομονώ να φτάσω στο επόμενο βήμα της καριέρας μου – να πάρω βάθρα, νίκες και ελπίζω να παλέψω για ένα πρωτάθλημα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό».

Nate Thrasher – Monster Energy Yamaha Star Racing #57:
“Πιστεύω ότι θα είναι μια καλή χρονιά. Αισθάνομαι καλά, νιώθω υγιής, κάτι που είναι καλό. Οπότε όποια ακτή κι αν αποφασίσουν, απλά θα είμαστε έτοιμοι να φύγουμε. Έχουμε πολλά καλά πράγματα μπροστά μας και προσπαθούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο φέτος».

Daxton Bennick – Monster Energy Yamaha Star Racing #59:
“Η off-season πάει καλά. Είναι η πρώτη μου σεζόν και η πρώτη σεζόν προετοιμασίας, πραγματικά, γιατί πέρυσι, προετοιμαζόμουν για το Futures. Δουλέψαμε με την ομάδα και είμαι έτοιμος».

Stilez Robertson – Monster Energy Yamaha Star Racing #61:
“Ανυπομονώ για μια καλή χρονιά. Είχαμε ήδη ένα χρόνο με την ομάδα και μάθαμε πολλά. Είμαι έτοιμος να βγω αιωρούμενος και να βάλω τη μοτοσυκλέτα εκεί που της ανήκει.”

Nick Romano – Monster Energy Yamaha Star Racing #511:
“Είμαι σίγουρα ενθουσιασμένος για το 2024, ειδικά αφού έχασα ολόκληρη τη σεζόν του 2023 με τον τραυματισμό μου στο γόνατο. Έτσι, χαίρομαι που είμαι υγιής τώρα, ξανά στη μοτοσυκλέτα και προοδεύω για τη νέα σεζόν. Το Supercross θα είναι νέο για μένα, και για motocross, έκανα μερικούς αγώνες το 2022, οπότε ξέρω τι να περιμένω εκεί, αλλά πραγματικά ψάχνω να μάθω, να είμαι σε κάθε αγώνα και να συνεχίσω να χτίζω.”

Gavin Towers – Monster Energy Yamaha Star Racing #15:
“Αισθάνομαι πολύ καλά. Είχα μερικές εβδομάδες supercross μέχρι στιγμής, μαθαίνω κάθε μέρα και σημειώνω πρόοδο, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Ο πρώτος μας αγώνας Futures είναι στο Anaheim 2, και εγώ νιώθω πολύ καλά και είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάω».

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...