MXGP 2023 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ R.FERNANDEZ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Ruben Fernandez στον εναρκτήριο γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2023 στην Αργεντινή στην μεγάλη κατηγορία. Στην ΜΧ2 ο Jago Geerts ήταν ο απόλυτος νικητής, φεύγοντας με το μάξιμουμ των βαθμών που προσέφερε ο αγώνας.

Μετά τον τραυματισμό του περσινού πρωταθλητή T.Gajser, η Honda με τον R.Fernandez δείχνει να είναι σε καλά χέρια στην μεγάλη κατηγορία.

Κατηγορία MXGP
To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2023 ξεκίνησε δυνατά στην Αργεντινή, με πάρα πολλούς θεατές αλλά και γεμάτες μπάρες, κάτι που έλλειπε από την περσινή περίοδο. Για να γίνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό αλλά και πιο ουσιώδες, τα προκριματικά σκέλη του Σαββάτου, δίνουν από φέτος βαθμούς στους δέκα πρώτους εκτός από την πρώτη επιλογή στην μπάρα της εκκίνησης την Κυριακή. Από τα προκριματικά ο Ruben Fernandez 5-1 έδειχνε ανταγωνιστικός αλλά μάλλον προτίμησε να κρατήσει δυνάμεις για τα σκέλη της Κυριακής και όπως αποδείχτηκε καλά έκανε. Πήρε καλές εκκινήσεις και αν δεν έκανε ένα λάθος στο πρώτο σκέλος χάνοντας την δεύτερη θέση, θα μπορούσε να έχει και την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Η απόδοση του στο δεύτερο και τελευταίο σκέλος ήταν καθοριστική για την νίκη του όταν έφυγε μπροστά και δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον ακολουθήσει, ακόμα και στον Jeffrey Herlings! Με άνετη διαφορά, κέρδισε το σκέλος και κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Herlings 4-2, ο οποίος επέστρεψε μετά από έναν χρόνο απουσίας στην αγωνιστική δράση κουβαλώντας όμως ακόμα έναν μικρό τραυματισμό στην φτέρνα κατά την περίοδο της προετοιμασίας. Δεν μπήκε δυνατά στα προκριματικά και το πρώτο σκέλος, αλλά βρήκε ρυθμό στο δεύτερο καταφέροντας να ανέβει στο βάθρο. Πολύ κοντά στην νίκη βρέθηκε ο Jorge Prado 1-6, κέρδισε άνετα την προκριματική σειρά και το πρώτο σκέλος, όμως στο δεύτερο δεν είχε την εκκίνηση που θα ήθελε, με αποτέλεσμα να κουραστεί γρήγορα και να χάσει θέσεις. Τερμάτισε στην τρίτη θέση και απολαμβάνει την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Ανταγωνιστικός ήταν και ο Romain Febvre 2-5 παρά τις κακές του εκκινήσεις. Με αυξομειώσεις ρυθμού και κυρίως χωρίς λάθη κατάφερε να είναι στην μάχη του βάθρου, τερματίζοντας όμως στην τέταρτη θέση. Καλές εκκινήσεις και με την μαχητικότητα που τον διακρίνει ο Pauls Jonas 6-4 ήταν μέσα στους διεκδικητές του αγώνα, κάνοντας την ζωή δύσκολη σε πολλά από τα πρώτα “πιστόλια”. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση μπροστά από τον άτυχο Maxime Renaux 3-9, που ήταν ο πιο γρήγορος αναβάτης του αγώνα αλλά οι πτώσεις του τον περιόρισαν στην έκτη θέση. Να αναφέρουμε ότι ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής της κατηγορίας Tim Gajser δεν συμμετείχε λόγω τραυματισμού.

Κατηγορία ΜΧ2
Η απουσία του περσινού πρωταθλητή Tom Vialle που συνεχίζει την καριέρα του στην Αμερική, άφησε ουσιαστικά μόνο στην κατηγορία τον Jago Geerts για την διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Όμως ο Βέλγος δεν είχε εύκολο σαββατοκύριακο στην Αργεντινή παρά την κυριαρχία που του δίνουν τα αποτελέσματα του αγώνα. Έπρεπε να αντέξει στην πίεση αρκετών νεαρών ανταγωνιστών που βράζει το αίμα τους, όπως ο Andrea Adamo και ο Thibault Binistant. Με καλές εκκινήσεις και σταθερό ρυθμό ο Geerts 1-1 κατάφερε να πάρει την προκριματική σειρά και τα δύο σκέλη πετυχαίνοντας την απόλυτη βαθμολογική συγκομιδή από την Αργεντινή. Στην δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο Adamo 3-3 στην πρώτη του χρονιά με την εργοστασιακή ομάδα της Red Bull KTM δείχνοντας ότι ανταποκρίνεται στην πρόκληση του εργοστασιακού αναβάτη. Ο μόνος που έδειξε ότι είχε την ταχύτητα να τα βάλει με τον Geerts ήταν ο Benistant 2-8 αλλά οι πτώσεις του και στα δύο σκέλη τον έβαλαν σε περιπέτειες ρίχνοντας τον στην τρίτη θέση της ημέρας. Η καλή εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος του Kevin Horgmo 9-2 τον έφερε στην διεκδίκηση του βάθρου όμως για έναν μόλις βαθμό πλήρωσε το κακό του πρώτο σκέλος πέφτοντας στην τέταρτη θέση. Στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία ο περσινός πρωταθλητής EMX250 Rick Elzinga 7-4 είχε εξαιρετικό ντεμπούτο τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, επικρατώντας στην ισοβαθμία του με τον έκτο Roan Van de Moosdijk 4-7.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 26/3/2023 Σαρδηνία Ιταλία.

1968 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...