AMA SX 2023 – Ο Κ.ROCZEN ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ INDIANAPOLIS

Ο Ken Roczen κατάφερε να πάρει μια ανέλπιστη νίκη στον ένατο γύρο του AMA Supercross 2023, και μπήκε σε μια μικρή λίστα με τους τέσσερις φορές νικητές της Indianapolis. Χωρίς προβλήματα ο Hunter Lawrence επικράτησε στα 250 Ανατολής.

Kenny o “μανιβέλας”…γράφει ιστορία ακριβώς γι αυτό!

Κατηγορία 450
Να φύγεις από την εργοστασιακή ομάδα της Honda και να πας σε δορυφορική ομάδα της Suzuki, η οποία έχει να εξελίξει την μοτοσυκλέτα της εδώ και πέντε χρόνια, είναι μια αδιανόητη κίνηση η οποία από τον αγώνα της Indianapolis, αρχίζει να αποκτά λογική. Και αυτό γιατί ο Ken Roczen κατάφερε με την νίκη του να αποδείξει λάθος, τις κριτικές ενάντια στην κίνηση του. Ο Γερμανός πήρε την εκκίνηση και κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα μπροστά από τους Chase Sexton, Cooper Webb και Justin Barcia. Ο Sexton στην προσπάθεια του να γίνει πιο απειλητικός, είχε μια πτώση χάνοντας αρκετές θέσεις και ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για την δεύτερη θέση στους μαχόμενους Webb και Barcia. Νικητής αυτής της μάχης ήταν ο Barcia ο οποίος αμέσως μετά έβαλε στόχο τον Roczen και στους τελευταίους γύρους κατάφερε να τον πιάσει όταν ο πρωτοπόρος έκανε κάποια λάθη στα ντουμπλαρίσματα. Όρθιοι και με κομμένη την ανάσα οι θεατές παρακολούθησαν τους τελευταίους γύρους του αγώνα με τον Roczen τελικά να καταφέρνει να κρατήσει πίσω του τον Barcia, κερδίζοντας τον αγώνα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Suzuki από το 2016 την οποία και πάλι είχε φέρει ο Roczen για την κίτρινη εταιρεία. Ενδεικτικό της δυσκολίας αυτού του επιτεύγματος, σχεδόν όλοι οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας έσπευσαν να αγκαλιάσουν τον Γερμανό για την επιτυχία του στο τέλος του αγώνα! Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Justin Barcia ο οποίος διανύει μια περίοδο με καλή ταχύτητα ικανή όπως φάνηκε σε αυτόν τον αγώνα να του δώσει την νίκη κόντρα στους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος Webb και Sexton. Η τρίτη θέση πήγε στον Webb που όπως δήλωσε η πίστα ήταν εξαιρετικά δύσκολη και θα ήταν ρίσκο να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτόν τον αγώνα. Μετά την κακή απόδοση του Eli Tomac, o Webb είναι ο νέος πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Η καλή εκκίνηση του Aaron Plessinger και η τεχνική δυσκολία της πίστας τον έφερε στην τέταρτη θέση με τον Jason Anderson να διατηρείται στην πέμπτη θέση μέχρι και τον τερματισμό και τον Adam Cianciarulo να επιστρέφει στην ενεργό δράση πετυχαίνοντας το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα στην έκτη θέση.

O H.Lawrence έκανε τέσσερις τις φετινές του νίκες στην Indianapolis.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό ο Hunter Lawrence οδήγησε τον αγώνα και μόνο μια σύγκρουση σε ένα ντουμπλάρισμα έδειξε ότι μπορούσε να τους στερήσει αυτή την νίκη. Ευτυχώς δεν έπεσε καταφέρνοντας να γράψει την τέταρτη φετινή του νίκη. Πίσω του μια στρατιά από Yamaha τον ακολούθησε με τον Nate Thrasher να περνάει νωρίς τον Jordon Smith για την δεύτερη θέση, με τους δύο αναβάτες να συμπληρώνουν το βάθρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Jeremy Martin που είχε δυνατό ρυθμό αλλά κακή εκκίνηση όπως επίσης δεν έφυγε καλά από την μπάρα και ο δεύτερος της βαθμολογίας Max Anstie τερματίζοντας πέμπτος. Ο ιδιώτης και βετεράνος της κατηγορίας Chris Blose συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 18/3/23 Detroit MI.

1973 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – O J.PRADO ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΓΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 παρέμεινε στην ιβηρική χερσόνησο και μετά το GP της Πορτογαλίας...