AMA SX 2023 – O Ε.TOMAC ΠΙΑΝΕΙ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ J.STEWART ΣΤΟ SEATTLE

O Eli Tomac συνεχίζει να γράφει ιστορία φτάνοντας τις 50 νίκες στο AMA Supercross 2023 στον ενδέκατο γύρο του Seattle, ισοβαθμώντας στην δεύτερη θέση με τον James Stewart στην λίστα με τους αναβάτες με τις περισσότερες νίκες. Στην επιστροφή του πρωταθλήματος στην Δύση, ο Jett Lawrence συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει, κερδίζοντας ακόμα έναν αγώνα.

Η νίκη του E.Tomac στο Seattle τον έφερε σε ισοβαθμία με τον J.Stewart στις περισσότερες νίκες, και ισόβαθμο με τον C.Webb στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κατηγορία 450
Αντιμετωπίζοντας στους δύο προηγούμενους αγώνες ένα θέμα με τον λαιμό του, ο Eli Tomac δεν είχε την απόδοση που έδειξε στην αρχή της σεζόν αλλά κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες στο Seattle κυρίως χάριν του Chase Sexton αλλά και τις εκπληκτικής του επιλογής στα σαμάρια. Την εκκίνηση του μεγάλου Τελικού πήρε ο Kevin Moranz αλλά σύντομα τον πέρασε ο Sexton για την πρωτοπορία έχοντας πίσω του τους Ken Roczen και Tomac. O Sexton έδειξε και πάλι ότι είχε την ταχύτητα για να φύγει μπροστά, ενώ ο Tomac ήταν υπομονετικός με τον Roczen και του επιτέθηκε μόνο όταν είδε ότι οι Cooper Webb και Justin Barcia τον πλησίαζαν απειλητικά. Με μια φοβερή γραμμή στα σαμάρια, ήταν ο μόνος που τα χτύπαγε στις κορυφές την στιγμή που οι υπόλοιποι τα πηδούσαν(μόλις το είδαν το έκαναν και οι υπόλοιποι), απέκτησε φοβερή ταχύτητα, περνώντας εύκολα τον Roczen ενώ ταυτόχρονα απομακρύνθηκε από τους υπόλοιπους. Με τον Sexton αρκετά μπροστά και τον αγώνα να πλησιάζει την μισή διάρκεια του, ο αγώνας πήρε φωτιά όταν ο πρωτοπόρος έκανε ένα από τα γνωστά του λάθη, πέφτοντας και χάνοντας την πρώτη θέση. Από εκεί και μετά ο Tomac πήρε την πρωτοπορία και βρέθηκε νικητής του αγώνα, για 50η φορά στην καριέρα του. Μέχρι τον τερματισμό οι Webb και Barcia πάλεψαν για την δεύτερη θέση με τον Webb να καταφέρνει να επικρατήσει, διατηρώντας το κόκκινο φόντο στο νούμερο του, το οποίο όμως θα μοιραστεί με τον Tomac στον επόμενο αγώνα. Εκπληκτική απόδοση από τον Barcia σε ακόμα έναν αγώνα, ανέβηκε από την έβδομη θέση στην τρίτη, χωρίς να δημιουργήσει κανένα θέμα επιθετικής οδήγησης κατά τις προσπεράσεις του. Αυτό κάνει την τρίτη του εμφάνιση σε φετινό βάθρο ακόμα πιο σημαντική, επιβεβαιώνοντας ότι μπορεί και χωρίς τις κακές του συνήθειες να ανέβει στο βάθρο. Η καλή εκκίνηση του Roczen τον έφερε πολύ κοντά στο βάθρο όμως στο Seattle ο Γερμανός δεν είχε την ταχύτητα των τριών πρώτων. Κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Sexton, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Jason Andreson που ακόμα ψάχνει τον περσινό καλό του εαυτό, όταν πέσει η μπάρα του Τελικού.

Τέταρτη φετινή νίκη για τον J.Lawrence.

Κατηγορία 250 Δύσης
To πρωτάθλημα επέστρεψε στην Δύση για τον πέμπτο αγώνα της περιφέρειας όπου ο Jett Lawrence κατάφερε γρήγορα να πάρει την πρωτοπορία(από τον Style Robertson που είχε πάρει την εκκίνηση) και να κερδίσει τον τέταρτο φετινό του αγώνα. Ο Τελικός ήταν εύκολος για τον Αυστραλό όμως μια σύγκρουση στα σαμάρια στην προκριματική του σειρά τον είχε φέρει σε περιπέτειες νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ του Cameron Mcadoo και RJ Hampshire μέχρι την καρό σημαία με τον Hampshire να κάνει την επίθεση του στον πρότελευτάιο γύρο και να κρατάει την δεύτερη θέση μέχρι τον τερματισμό. Φοβερό αγώνα έκανε ο Enzo Lopes ξεκινόντας από την 13η θέση για να τερματίσει στην τέταρτη ενώ κακή εκκίνηση είχε και ο Max Vohland που από όγδοος τερμάτισε πέμπτος. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Levi Kitchen παρότι είχε σχετικά καλή εκκίνηση και ερχόταν από ακόμα μια νίκη στην προκριματική του σειρά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 8/4/23 Glandale AZ.

942 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 17ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ SALT LAKE CITY

Παρακολουθήστε στα video's που ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 17ου γύρου και τελευταίου γύρου...