MXGP 2023 – ΕΚΑΤΟΣΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ J.HERLINGS ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ

Στην βαθιά άμμο της Riola Sardo, ο Jeffrey Herlings έδειξε σύνεση και υπομονή για να έρθει στα χέρια του η εκατοστή του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP, μετά από 14 μήνες απουσίας από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στην ΜΧ2 ο Jago Geerts έδειξε γιατί είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Με την βοήθεια του AC ο JF αρχίζει να καταλαβαίνει ότι δεν χρειάζεται να κερδίσει σκέλος για να πάρει τον αγώνα.

Κατηγορία MXGP
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jorge Prado ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει και πάλι τον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου συλλέγοντας βαθμούς, και όπως στην Αργεντινή πριν από δύο εβδομάδες, πήρε την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και οδήγησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Ισπανός δεν είχε καλή εκκίνηση, και έδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τον αγώνα από τις πίσω θέσεις. Αντίθετα ο Glenn Coldenhoff ήταν αυτός που τέθηκε από νωρίς επικεφαλής του σκέλους και κατάφερε να το κερδίσει, έχοντας σοβαρές πιθανότητες για την νίκη στο GP. Φέτος όμως ο Jeffrey Herlings(2-2) αντιμετωπίζει τους αγώνες όπως ο καινούργιος Team Manager του Toni Cairoli, περιμένοντας στα δέκα τελευταία λεπτά του σκέλους να επιτεθεί. Το ίδιο έκανε στην Αργεντινή και ανέβηκε στο βάθρο και με την ίδια τακτική στην Riola κατάφερε να πάρει την νίκη, πραγματοποιώντας πολλές προσπεράσεις. Όπως ο Cairoli στις μέρες του, ο Ολλανδός κατάλαβε ότι δεν χρειάζεται να κερδίσει σκέλος για να πάρει τον αγώνα, και με δύο δεύτερες θέσεις πέτυχε την 100η του νίκη στα GP’s. Στην επόμενη του νίκη θα ισοφαρίσει τον καλύτερο όλων των εποχών Stefan Everts. Για το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου σκέλους ο Coldenhoff(5-1) με την πρωτοπορία του κρατούσε και την νίκη στο GP αλλά η εξέλιξη του αγώνα δεν ήταν στο χέρι του. Κάνοντας το καλύτερο που μπορούσε συνεχίζοντας να οδηγεί το σκέλος, η τύχη εξαρτώταν από το τι θα έκαναν οι Herlings και Prado. Ο Herlings με μια εκπληκτική αντεπίθεση πήρε στον τελευταίο γύρο την δεύτερη θέση κερδίζοντας το GP, ρίχνοντας τον συμπατριώτη του στην δεύτερη θέση. Ο Prado(1-6) σε ολόκληρο το σκέλος κινήθηκε κοντά στην πρώτη εξάδα καταφέρνοντας τελικά να τερματίσει οριακά μέσα σε αυτήν, γεγονός που τον έφερε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, συνεχίζοντας να κρατάει την πρωτοπορία του πρωταθλήματος. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Maxime Renaux(4-3) είχε πολύ καλό ρυθμό που θα μπορούσε να τον φέρει στο βάθρο όμως οι πτώσεις του και σε αυτόν τον αγώνα επιρέασαν το τελικό του αποτέλεσμα, κατατάσσοντας τον στην τέταρτη θέση. Ο περσινός νικητής του αγώνα Calvin Vlaanteren(3-5) έδειξε διάθεση να επαναλάβει τον άθλο του στην Riola, ανέκαμψε από κακές εκκινήσεις αλλά οι πτώσεις του και ο δυνατός ανταγωνισμός τον κράτησαν στην πέμπτη θέση. Πτώσεις κράτησαν μακριά και από αυτό το βάθρο τον Jeremy Seewer(6-7) που συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα της μεγάλης κατηγορίας.

Ο J.Geerts ήταν σε άλλο επίπεδο στην Σαρδηνία!

Κατηγορία ΜΧ2
Στην Riola Sardo πολλοί προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του Jago Geerts στην άμμο, αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να τους χαρίσει την νίκη, παρέμεινε αήττητος φέτος σε GP. Και αυτό γιατί στο πρώτο σκέλος πήρε δύο φορές την πρωτοπορία, και την έχασε στο τέλος από πτώσεις και λάθη που τον κράτησαν τελικά οριακά πίσω από τον Kay de Wolf. Με γρήγορες κινήσεις στο δεύτερο σκέλος ο Geerts(2-1) πήρε την πρωτοπορία κρατώντας πίσω του τον de Wolf για την νίκη σε σκέλος και GP. Πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη βρέθηκε ο de Wolf(1-2) που και αυτός έδωσε πολλές μάχες με΄τα τις μέτριες εκκινήσεις του για να βρεθεί μπροστά. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση, δείχνοντας ότι φέτος θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Geerts. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με πτώσεις ο Thibault Benistant(4-3) κατάφερε να βρεθεί μπροστά και στα δύο σκέλη, για την τρίτη θέση του βάθρου. Μια θέση στην τελική πρώτη τριάδα διεκδίκησε και ο Simon Langenfelder(3-7) με εκκινήσεις μέσα στην πρώτη τριάδα αλλά στο τέλος του δεύτερου σκέλους έμεινε από δυνάμεις χάνοντας πολλές θέσεις, καταλαμβάνοντας έτσι την τέταρτη θέση του αγώνα. Με κακές εκκινήσεις, αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά ο Lucas Coonen(6-4) ανέβηκε θέσεις τερματίζοντας στην πέμπτη θέση της Riola, στο δεύτερο του αγώνα στην κατηγορία. Με μέτριες εκκινήσεις αλλά κυρίως, όχι καλό ρυθμό, ο Andrea Adamo(5-6) συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα του αγώνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 10/4/23 Frauenfeld Ελβετία.

1970 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο έκτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 ξεκίνησε σήμερα στην Ισπανία με τα προκριματικά...