MXGP 2023 – NIKΕΣ ΓΙΑ Μ.RENAUX ΚΑΙ Τ.BENISTANT ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

O τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2023 πραγματοποιήθηκε το τριήμερο του Καθολικού Πάσχα στην Ελβετία, όπου τα προκριματικά διεξήχθησαν το Σάββατο και οι αγώνες την Δευτέρα. Στην MXGP κατηγορία είχαμε τρίτο διαφορετικό νικητή με τον Maxime Renaux να πετυχαίνει την πρώτη του φετινή νίκη ενώ στην ΜΧ2 ο Thibault Benistant έσπασε το σερί του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Jago Geerts.

Ο Μ.Renaux έγινε ο τρίτος διαφορετικός νικητής στην μεγάλη κατηγορία στους τρεις φετινούς αγώνες του πρωταθλήματος.

Κατηγορία MXGP
Μέτα την ιλιγγιώδη ταχύτητα της Παταγονίας και την άμμο της Σαρδηνίας, οι αναβάτες του MXGP δοκιμάστηκαν στα λούκια και την δύσκολη πίστα της Frauenfeld στην Ελβετία για τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος. Το φαβορί του αγώνα ήταν ο τοπικός Jeremy Seewer αλλά δυστυχώς για τον “smurf” οι ατυχίες τον ακολούθησαν και σε αυτόν τον αγώνα, έχοντας κακές εκκινήσεις και πολλές πτώσεις. Από τα προκριματικά του Σαββάτου αυτός που συνέχισε να δείχνει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση ήταν ο Jorge Prado, κάνοντας το τρία στα τρία στα φετινά προκριματικά σκέλη ενώ μπήκε δυνατά και στους αγώνες της Δευτέρας, κερδίζοντας το πρώτο σκέλος με όπλο του τις καλές του εκκινήσεις. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είχε και πάλι καλή εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος αλλά ο Μaxime Renaux απέδειξε σε ακόμα έναν αγώνα ότι έχει την ταχύτητα για να κερδίσει σκέλη, καθώς είναι ο μοναδικός αναβάτης του πρωταθλήματος που έχει κάνει τόσες προσπεράσεις σε αυτούς τους πρώτους αγώνες. Δυστυχώς οι πτώσεις, του έχουν στερήσει την πιθανότητα για νίκες στους προηγούμενους αγώνες, όμως στην Ελβετία διόρθωσε το πρόβλημα και βρήκε τον δρόμο για την νίκη. Στο πρώτο σκέλος μετά από μέτρια εκκίνηση κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση και να μειώσει στο τέλος την διαφορά του Prado, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο ενώ στο δεύτερο επιτέθηκε νωρίς και πήρε την πρωτοπορία την οποία κανείς δεν μπόρεσε να του απειλήσει. Με αποτελέσματα 2-1 ο Γάλλος κέρδισε το πρώτο του φετινό GP, και αν λύσει τον γρίφο με τις εκκινήσεις, θα είναι δύσκολο να χάσει αγώνες αυτή την περίοδο. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Prado(1-3), που όπως είπαμε κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος αλλά δεν είχε την ταχύτητα για να εκμεταλλευτεί την πολύ καλή του εκκίνηση στο δεύτερο και να την μετατρέψει σε νίκη. Πάλεψε με τον Romain Febvre για την δεύτερη θέση του βάθρου, μια μάχη που βρήκε νικητή τον Ισπανό. Παραδόξως ο Prado μεγάλωσε το βαθμολογικό του προβάδισμα από τον δεύτερο Jeffrey Herlings παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κερδίσει κάποιο από τα τρία GP΄s.

Με όπλο τις καλές του εκκινήσεις ο J.Prado προηγείται στην βαθμολογία ενώ η Infront βρήκε φέτος τον τρόπο να έχει γεμάτες μπάρες το πρωτάθλημα.

Σε καλή κατάσταση βρέθηκε ο Febvre στην Ελβετία και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία παλεύοντας για την νίκη, αλλά και για τους βαθμούς του πρωταθλήματος βλέποντας ότι όλοι οι κύριοι παίχτες έχουν κάνει νωρίς φέτος τις κινήσεις τους για τον τίτλο. Μπήκε δυνατά από τα προκριματικά(2ος) και έδωσε λυσσαλέες μάχες και στα δύο σκέλη. Με τερματισμούς 3-2 συμπλήρωσε το βάθρο της Ελβετίας, χάνοντας την τρίτη θέση στην βαθμολογία από τον νικητή του αγώνα Renaux. Ο Jeffrey Herlings ερχόμενος από την πρώτη του φετινή νίκη στην Σαρδηνία, είχε καλές εκκινήσεις αλλά ποτέ δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στην δύσκολη πίστα της Ελβετίας. Οι τερματισμοί του 6-4 ήταν αρκετοί για την τέταρτη θέση αφήνοντας πέμπτο τον Calvin Vlaanderen(4-7) που κινήθηκε αθόρυβα στην πρώτη εξάδα. Μετά από κακές εκκινήσεις και μερικές πτώσεις, ο Ruben Fernandez(5-8) κατέλαβε την έκτη θέση.

Κατηγορία ΜΧ2
Από αυτούς τους πρώτους αγώνες έχει αποδειχτεί ότι το βαρόμετρο για τις νίκες αλλά και την συνολικότερη εξέλιξη του πρωταθλήματος είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jago Geerts. Σε ταχύτητα και τεχνική είναι ένα, έως και δύο σκαλοπάτια πιο ψηλά από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό αλλά οι πτώσεις και τα λάθη του αποτελούν το αντίβαρο που βάζει όλους τους υπόλοιπους ξανά μέσα στο παιχνίδι. H Ελβετία ήταν ένα ακόμα κλασικό παράδειγμα αυτής της περίπτωσης καθώς ο Βέλγος, στο πρώτο σκέλος έπεσε μόνος του χάνοντας την πρώτη θέση και το GP μετέπειτα, την στιγμή που απολάμβανε μεγάλη διαφορά. Πολύ κοντά στην νίκη έχει βρεθεί ο Thibault Benistant σε αυτό το ξεκίνημα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, και μετά την πρώτη του νίκη στο προκριματικό σκέλος ο Γάλλος έδωσε πολλές και σκληρές μάχες στα σκέλη της Δευτέρας. Παρά την πτώση του στο πρώτο σκέλος κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση και στο δεύτερο επιτέθηκε για την πρωτοπορία και τελικά νίκη σε σκέλος και σύνολο. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στην καριέρα του, η πρώτη φετινή, σπάζοντας το μικρό αήττητο του Geerts στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η συγκομιδή του από το ελβετικό GP τον έφερε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι καλές εκκινήσεις και η μαχητικότητα του Andrea Adamo(3-2) τον έφεραν στην δεύτερη θέση του αγώνα που επικράτησε του εξίσου μαχητικού και τρίτου στην Ελβετία Kay de Wolf(2-4) που αντιθέτως δεν είχε καλές εκκινήσεις και έπρεπε να ξεκινήσει από αρκετά πίσω και τα δύο σκέλη. Ο ομόσταυλος του Kay o Roan Van De Moosdjik(1-8), μετά την πτώση του Geerts κατάφερε να πάρει το πρώτο σκέλος αλλά και αυτός είχε μια πτώση λίγο μετά την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους ξεκινώντας από πολύ πίσω. Κατάφερε να τερματίσει στην όγδοη θέση για την τέταρτη θέση της ημέρας. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Geerts(7-3), που αυτή την φορά δεν κατάφερε να ανακάμψει από τα λάθη που τον ταλαιπώρησαν και στα δύο σκέλη. Λάθη περιόρισαν και τον Simon Langenfelder(5-5) στην έκτη θέση της ημέρας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 16/4/23 Trentino Ιταλια.

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...