AMA SX 2023 – Ο C.SEXTON ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ATLANTA…KAI TON KAKO TOY EAYTO!

Στον 13ο γύρο του AMA Supercross 2023, o Chase Sexton κατάφερε να οδηγήσει από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό τον τελικό της μεγάλης κατηγορίας, χωρίς να πέσει, γεγονός που όπως δήλωσε τον έκανε πολύ χαρούμενο. Στην μικρή κατηγορία των 250 Ανατολής ο Hunter Lawrence επικράτησε μετά από δύσκολο ξεκίνημα.

O C.Sexton διέψευσε όλους όσους περίμεναν το λάθος στην Atlanta, και μπήκε ξανά στην υπόθεση τίτλος.

Κατηγορία 450
Στην Atlanta, πήραμε μια γεύση πως θα είναι οι Τελικοί τον Οκτώβριο του Super Motocross καθώς οι ημιτελικοί και ο Τελικός θα διεξαχθούν σε παρόμοια στάδια με παρόμοιες σε σχεδίαση πίστες. Ίσως, πήραμε και μια γεύση για το πόσο έτοιμοι είναι οι αναβάτες και οι ομάδες τους για το AMA Motocross, αφού η Atlanta συνδύαζε supercross και motocross στοιχεία όπως και το γεγονός ότι οι αγώνες ολοκληρώθηκαν την ημέρα και όχι την νύχτα. Έλειπε όμως το στοιχείο της υπερβολικής ζέστης όπως ανέφεραν οι αναβάτες, που χαρακτηρίζει το πρωτάθλημα του AMA Motocross. Στον αγώνα τώρα ο Chase Sexton πήρε την πρωτοπορία από την αρχή και κυριολεκτικά εξαφανίστηκε μπροστά. Οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας Eli Tomac και Cooper Webb δεν είχαν καλή εκκίνηση, και την καταδίωξη του Sexton ανέλαβαν οι Ken Roczen και Justin Barcia, χωρίς όμως επιτυχία. Αν και όλοι περίμεναν τον Sexton να κάνει ένα από τα γνωστά φετινά του λάθη, χάνοντας την πρωτοπορία, ωστόσο τους διέψευσε όλους κερδίζοντας τον αγώνα και δηλώνοντας στο τέλος ότι έχουν δουλέψει αρκετά με την ομάδα σε αυτόν τον τομέα. Αυτή ήταν η νούμερο 250 νίκη της Honda στην μεγάλη κατηγορία. Την μάχη της δεύτερης θέσης κέρδισε τελικά ο Barcia, ανεβαίνοντας για τρίτη συνεχόμενη φορά στο βάθρο με τον Roczen, να κρατάει την τρίτη θέση. Οι δυο τους θα δώσουν την μάχη της τέταρτης θέσης του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος. Όπως είπαμε οι Tomac και Webb δεν είχαν καλές εκκινήσεις αλλά σύντομα βρέθηκαν μαζί να δίνουν την μάχη της τέταρτης θέσης, μάχη στην οποία τελικά επικράτησε ο Webb μειώνοντας στους έξι βαθμούς την απόσταση του στην βαθμολογία από τον περσινό πρωταθλητή. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Aaron Plessinger που και αυτός δεν είχε καλή εκκίνηση και για κάποιους γύρους έδειξε να απειλεί τον Tomac.

Με έξι νίκες στους επτά αγώνες και με 45 βαθμούς διαφοράς από τον δεύτερο, ο τίτλος είναι στα χέρια του HL για τους επόμενους τρεις αγώνες.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Η στρατιά της Star Racing Yamaha προσπάθησε σε αυτόν τον αγώνα με τους Haiden Deegan, Jordon Smith και Nate Thrasher να κόψει βαθμούς από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Hunter Lawrence, εξαπολύοντας δυνατή επίθεση στην εκκίνηση του μεγάλου τελικού. Ο Hunter όμως έδειξε ότι οι Αυστραλοί είναι σκληροί, και τους έκοψε την φόρα παίρνοντας νωρίς την πρωτοπορία, όμως λίγο μετά ένα λάθος του τον έφερε στην δεύτερη θέση πίσω από τον “rookie” Deegan. Με υπομονή αλλά και αποφασιστικότητα όταν χρειάστηκε, ο HL κατάφερε να περάσει τον Deegan και από εκεί και μετά να οδηγήσει άνετα προς την έκτη του φετινή νίκη. Παρά την προσπάθεια του να κρατήσει την δεύτερη θέση ο Deegan λύγισε στην ταχύτητα του Smith, χάνοντας την δεύτερη θέση αλλά κοιτώντας την μεγάλη εικόνα, εξασφάλισε την τρίτη θέση, παραμένοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην πρώτη του επαγγελματική χρονιά! Στην επιστροφή του από τραυματισμό ο Jo Shimoda κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση, εκμεταλλευόμενος και την άσχημη πτώση του Thrasher ενώ πίσω του στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Max Anstie που υποφέρει στους τελευταίους αγώνες από κακές εκκινήσεις. Τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του σημείωσε ο Henry Miller καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 22/4/23 East Rutheford NJ.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...