MXGP 2023 – ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ J.PRADO ΣΤΟ TRENTINO

Χρειάστηκαν τέσσερις αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2023 για να πάρει την πρώτη του νίκη ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jorge Prado στην μεγάλη κατηγορία, αν και ο αγώνας του Trentino δεν ξεκίνησε καλά για τον Ισπανό. Στην ΜΧ2 την πρώτη νίκη της καριέρας πέτυχε εντός έδρας ο Andrea Adamo.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας J.Prado έψαχνε μια νίκη νωρίς στο πρωτάθλημα και την πέτυχε στο δύσκολο Trentino.

Κατηγορία MXGP
Οι αγώνες πλέον στο παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross ξεκινούν από το Σάββατο καθώς τα προκριματικά σκέλη έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, κάτι που έχει καταλάβει καλά ο Jorge Prado κερδίζοντας τα προηγούμενα τρία. Στο Trentino, παρά την καλή του εκκίνηση δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά καθώς από ότι φαίνεται την σημασία των βαθμών του Σαββάτου έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται και οι υπόλοιποι. Επίσης στο Trentino είδαμε την σημασία που παίζουν φέτος οι εκκινήσεις όταν στο πρώτο σκέλος έπεσαν αρκετοί αναβάτες που διεκδικούν νίκες και δυσκολεύτηκαν αρκετά να βρεθούν στην πρώτη δεκάδα. Πλέον οι μπάρες φέτος είναι γεμάτες σε όλους τους αγώνες, με την Infront να λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα με τις λίγες συμμετοχές των προηγούμενων χρόνων. Το νέο(ευχάριστο) πρόβλημα που πρέπει τώρα να λύσουν είναι το μικρό μήκος των πιστών του πρωταθλήματος που φέρνει γρήγορα, πολλά ντουμπλαρίσματα. Οι Αμερικάνοι το έχουν περιορίσει αυτό το πρόβλημα, με πίστες που ξεπερνούν τα 2000 μέτρα(Trentino 1570m). Επιστρέφοντας στον Prado, το κακό προκριματικό του σκέλος το διόρθωσε με καλή εκκίνηση και νίκη στο πρώτο σκέλος της Κυριακής ενώ και πάλι με καλή εκκίνηση κατάφερε να κρατηθεί μπροστά δίνοντας την μάχη της πρώτης θέσης. Δεν μπόρεσε να κρατήσει την φόρα με την οποία ερχόταν ο Jeffrey Herlings για την νίκη στο σκέλος, μπόρεσε όμως να πάρει στο τέλος την δεύτερη θέση από τον Maxime Renaux που τον καταδιώκει στο πρωτάθλημα. O Ισπανός με τερματισμούς 1-2 κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη, την οποία αφιέρωσε στον παππού του που περνάει δύσκολες στιγμές.

Από μικρή ηλικία ο J.Prado ήταν master στις εκκινήσεις. Αυτό όμως τον φέρνει σε δύσκολη θέση όταν δεν παίρνει καλές εκκινήσεις…δεν έχει μάθει σε αυτή την συνθήκη!

Στην δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Renaux(2-3) πραγματοποιώντας και σε αυτόν τον αγώνα δυναμική εμφάνιση με προσπεράσεις αλλά και λάθη που ίσως του στέρησαν την δεύτερη σερί του φετινή νίκη. Η πτώση στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους έβαλε σε περιπέτειες τον Herlings(9-1) που όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε αγώνες του MXoN, δυσκολεύεται να ανέβει θέσεις όταν οι μπάρες είναι γεμάτες. Στο δεύτερο σκέλος δεν είχε καλή εκκίνηση αλλά ήταν πιο κοντά στην πρώτη θέση από το προηγούμενο, ευκαιρία που δεν άφησε να πάει χαμένη καθώς είχε ανάγκη τους βαθμούς. Ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, διατηρώντας την τρίτη θέση στην βαθμολογία. Με δύο καλές εκκινήσεις ο Ruben Fernandez(3-7) βρέθηκε σε τροχιά βάθρου, όμως πτώσεις και αυξομειώσεις ρυθμού μάλλον τον κούρασαν περιορίζοντας τον στην τέταρτη θέση της ημέρας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Mattia Guadagnini(4-10) που είχε και το ιταλικό κοινό μαζί του, αλλά και αυτός έμεινε νωρίς από ενέργεια τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Παρά τις κακές του εκκινήσεις ο Glenn Coldenhoff(8-5) κατάφερε να κρατήσει σταθερό ρυθμό και στα δύο σκέλη, τερματίζοντας στην πρώτη εξάδα.

Την πρώτη του νίκη στην ΜΧ2 είχε την χαρά να την γνωρίσει μέσα στην πατρίδα του ο A.Adamo.

Κατηγορία ΜΧ2
O αγώνας του Trentino αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή για τους πιτσιρικάδες της ομάδας Red Bull KTM, οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν το 1-2 στο βάθρο του αγώνα. O Adrea Adamo πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του ενώ ο Liam Everts ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο της ΜΧ2, κάτι που είχε πετύχει και ο πατέρας του Stefan πριν από 32 χρόνια στην ίδια πίστα. Και πάλι όμως το βαρόμετρο της κατηγορίας ήταν ο Jago Geerts που πτώσεις του στέρησαν την δεύτερη θέση στο προκριματικό σκέλος ενώ κέρδισε άνετα το πρώτο της Κυριακής για να ταλαιπωρηθεί με πτώσεις ξανά στο δεύτερο.

H Red Bull KTM επένδυσε στην ΜΧ2 σε αναβάτες που δεν είχαν σημαντικές επιτυχίες στο παρελθόν…η επένδυση άρχισε να αποδίδει καρπούς.

Για τον Adamo(2-2) αυτή η πρώτη του νίκη δεν ήρθε εύκολα καθώς έπρεπε να κερδίσει πολλές μάχες και στα δύο σκέλη για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Τα κατάφερε όμως και τώρα κάθετε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας αφήνοντας τρίτο τον Thibault Benistant. Οι καλές εκκινήσεις του Everts(3-3) και η αντίσταση του στις επιθέσεις ήταν το κλειδί για να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο και μάλιστα στην δεύτερη θέση. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Geerts(1-7) πήρε την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και επικράτησε άνετα, όμως στο δεύτερο πτώσεις στην εκκίνηση και άλλες δύο στην προσπάθεια του να ανέβει θέσεις τον περιόρισαν τελικά στην τρίτη θέση. Με νίκη στο προκριματικό σκέλος και νίκη στο δεύτερο της Κυριακής έφυγε από το Trentino o Simon Lagenfelder(9-1), ήταν σε τροχιά νίκης αλλά το καταστροφικό του πρώτο σκέλος δεν του επέτρεψε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση της ημέρας. Κακές εκκινήσεις και πολλές μάχες έπρεπε να αντιμετωπίσει ο θεαματικότερος αναβάτης της κατηγορίας Kay De Wolf(5-4) στον δρόμο του για την πέμπτη θέση ενώ και του Benistant(4-5) δεν του βγήκε ο αγώνας συμπληρώνοντας την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 30/4/23 Aqueda Πορτογαλία.

1963 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...