AMA SX 2023 – ΠΡΩΤΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ J.BARCIA ΚΑΙ M.ANSTIE ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ EAST RUTHERFORD

Οι τελικοί αγώνες του 14ου γύρου του AMA Supercross 2023 στο East Rutherford συνοδεύτηκαν από βροχή επηρεάζοντας σημαντικά τους αγώνες. Ο Justin Barcia πήρε τελικά στην μεγάλη κατηγορία την πρώτη του φετινή νίκη που την έψαχνε εδώ και αρκετό καιρό ενώ ο M.Anstie στο πρώτο Shootout Ανατολής και Δύσης των 250, έδειξε τις ικανότητες του στην λάσπη.

Μετά από δύο χρόνια ο J.Barcia επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Κατηγορία 450
Οι αγώνες στο East Rutherford ήταν ανατρεπτικοί από το ξεκίνημα τους, όταν στα ελεύθερα δοκιμαστικά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Eli Tomac, με το καλημέρα είχε μια πτώση που ανησύχησε τον ίδιο αλλά και την ομάδα του και ίσως, υπήρχε και η πιθανότητα να μην αγωνιστεί. Επίσης, ο τελικός νικητής του αγώνα Justin Barcia είχε μια πτώση στα προκριματικά που θα μπορούσε να τον βγάλει εκτός μάχης. Λίγο πριν τους Τελικούς της ημέρας η βροχή συμπλήρωσε την εικόνα του αγώνα, που σίγουρα έδειχνε από την αρχή ότι θα ήταν διαφορετικός. Την εκκίνηση πήρε ο Ken Roczen έχοντας δίπλα του τον Chase Sexton και τον Barcia ο οποίος κινήθηκε γρήγορα προς την δεύτερη θέση περνώντας τον Sexton ο οποίος βρέθηκε στο λασπωμένο έδαφος μετά την προσπέραση. Κοντά στους πρωτοπόρους του αγώνα βρισκόταν ο Tomac, που όσο έβλεπε τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο Cooper Webb να έχει προβλήματα στις πίσω θέσεις, δεν ρίσκαρε. Μπροστά ο Barcia άρχισε να πιέζει τον Roczen και η πίεση έφερε γρήγορα το λάθος του Γερμανού για να πάρει την πρωτοπορία ο γεννημένος στο New Jersey Barcia. Από εκεί και μετά δεν είχε προβλήματα στην πρώτη θέση και άνετα κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη μέσα στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Ένα ακόμα λάθος του Roczen θα τον έφερνε τελικά στην τρίτη θέση, επιτρέποντας στον Tomac να τον περάσει για την δεύτερη. Παρά την πτώση του ο Sexton κατάφερε να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση με τον Webb τελικά να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, ένα γύρο πίσω από τον Barcia! Εξαιρετικός αγώνας για τον Shane McElrath τερματίζοντας στην έκτη θέση ενώ ξεκίνησε 14ος.

Κατηγορία 250 Shootout Ανατολής – Δύσης
Στον αγώνα του East Rutherford είχαμε το πρώτο από τα δύο Shootout Ανατολής – Δύσης των 250 με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας της Ανατολής Hunter Lawrence να έχει βάσιμες ελπίδες να κατακτήσει τον τίτλο δύο αγώνες νωρίτερα από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Βρέθηκε πολύ κοντά, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε. Από την εκκίνηση μπροστά έφυγε ο Max Anstie με τον Maximus Vohland να τον ακολουθεί ενώ πιο πίσω βρισκόντουσαν οι αδερφοί Lawrence και ο RJ Hampshire. Μετά από σκληρές μάχες o Jett Lawrence κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση και να επιτεθεί στον τελευταίο γύρο στον Anstie χωρίς να τα καταφέρει ενώ και ο ίδιος δέχτηκε επίθεση από τον Hampshire για την δεύτερη θέση, μια επίθεση που τελικά έριξε και τους δύο αναβάτες στο έδαφος. Ο Jett σηκώθηκε γρήγορα και κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση μεγαλώνοντας κι άλλο το προβάδισμα του στην Δύση ενώ τον πεσμένο Hampshire πέρασε ο Hunter για την τρίτη θέση της ημέρας. Στην πρώτη θέση φυσικά, δεν ήταν άλλος από τον Anstie που κατάφερε να πάρει την πρώτη supercross νίκη του επί αμερικανικού εδάφους και μάλιστα με ιδιωτική ομάδα! Με σταθερό αγώνα χωρίς λάθη ο Vohland πήρε την τέταρτη θέση με τον Enzo Lopes να τερματίζει στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον “rookie” Haiden Deegan που συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 29/4/2023 Nashville TN.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...