ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2023 – ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ Γ.ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Το Κύπελλο Ελλάδος Motocross 2023 ολοκληρώθηκε με τον τρίτο του και τελευταίο αγώνα στην πίστα του Πρίνος “Μάκης Κωφός” στα Τρίκαλα, με πολλές και δυνατές συμμετοχές από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ1 Γιάννης Τουρατζίδης επικράτησε στην δυνατή κατηγορία της Expert, ενώ είχαμε αξιόλογες μάχες στις υπόλοιπες κατηγορίες.

O αγώνας ήταν μια ηθική υποχρέωση του σωματίου Μ.Α.Σ.Τ. προς τον εκλιπόντα Μάκη Κωφό, του οποίου φέρει πλέον η πίστα το όνομα του.

Η πίστα του Πρίνος “Μάκης Κωφός” στα Τρίκαλα, επέστρεψε στην ενεργό δράση, αναβαθμισμένη και ανανεωμένη για να δεχτεί τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος Motocross 2023, μια πρόβα generale για τον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2023 που έχει αναλάβει η πίστα και το σωματείο Μ.Α.Σ.Τ. τον Οκτώβριο. Στον αγωνιστικό χώρο υπήρξαν μερικές αλλαγές στην σχεδίαση της πίστας αλλά και εναλλακτικές διαδρομές που βοηθούσαν στην δημιουργία πολλαπλών αγωνιστικών γραμμών ενώ εξαιρετική δουλειά είχε γίνει στην προετοιμασία του τερέν, το οποίο βοήθησε και αυτό στο να πραγματοποιηθούν δυνατοί αγώνες. Αν εξαιρέσουμε τα ατυχήματα που επήλθαν κυρίως από “κακοτεχνίες” στα άλματα και την καθυστέρηση λόγω ενώ σοβαρού τραυματισμού(ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο ο αθλητής), όλα κύλησαν ομαλά με όμορφους δυνατούς motocross αγώνες σε ένα ανοιξιάτικο σκηνικό.

Επιβλητική εμφάνιση από τον Γ.Τουρατζίδη στα Τρίκαλα, βρίσκεται σε καλό momentum μετά τις Κρηνίδες.

Κατηγορία Expert
Ο αγώνας των Τρικάλων, συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές σε αυτή την κατηγορία που υπάρχει μόνο στα Κύπελλα Motocross, καθώς ήταν ευκαιρία να προετοιμαστούν αρκετοί αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος σε αγωνιστικές συνθήκες στην πίστα που όπως αναφέραμε θα αναλάβει αγώνα του θεσμού τον Οκτώβριο. Φυσικά, όλοι περίμεναν την μεγάλη μάχη των δύο διεκδικητών του πρωταθλήματος της ΜΧ1, Παναγιώτη Κουζή και Γιάννη Τουρατζίδη αλλά και το κατά πόσο οι Ανέστης Ράδος και Μανώλης Κρητικός θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή και ανατρεπτικός παράγοντας στην “τιτανομαχία” των δύο πολυπρωταθλητών. Ο αγώνας παρουσίαζε σε αυτήν την μάχη και ένα νέο στοιχείο. Ήταν η νέα τετράχρονη μοτοσυκλέτα του Παναγιώτη Κουζή και κατά πόσο θα μπορούσε να κάνει την διαφορά από την δίχρονη που είχε ξεκινήσει την χρονιά. Ο Κουζής, ήθελε τις καλύτερες εκκινήσεις που θα μπορούσε να του διασφαλίσει το δυνατότερο τετράχρονο αλλά ο Γ.Τουρατζίδης δεν άφησε σε κανέναν…κανένα περιθώριο στις δύο εκκινήσεις της κατηγορίας. Στο πρώτο σκέλος κατάφερε να αντέξει στις έντονες επιθέσεις στους πρώτους γύρους από τον Κουζή, χτίζοντας σταδιακά μια μικρή διαφορά μέχρι ο Κουζής να έχει μια πτώση σε ένα ντουμπλάρισμα, ενώ στο δεύτερο, έκανε γρήγορα απόσταση από τους διώκτες του, και δεν απειλήθηκε μέχρι και τον τερματισμό. Αυτή η διπλή νίκη ήρθε να συνεχίσει την πολύ καλή του εμφάνιση(με διπλή νίκη στις ελληνικές συμμετοχές) από τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στις Κρηνίδες. Ο Κουζής κατάφερε να σηκωθεί και να τερματίσει στην δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και βρέθηκε σε δύσκολη θέση στο δεύτερο όταν ανάμεσα σε αυτόν και τον Τουρατζίδη μπήκε ο Κρητικός. Μετά από σκληρή μάχη ο Κουζής έκαμψε την αντίσταση του Κρητικού και στην προσπάθεια του να πιάσει τον Γ.Τουρατζίδη είχε ακόμα μια πτώση που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει με πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του. Η εξέλιξη αυτή, έφερε τον Κρητικό με τερματισμούς 3-2 στην δεύτερη θέση της κατηγορίας, δείχνοντας ότι σιγά σιγά βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ανέστης Ράδος(4-3) σε έναν αγώνα που δεν ξεκίνησε καλά για αυτόν έχοντας πτώση στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους. Βρήκε τον δρόμο για την τέταρτη θέση στο τέλος ενώ στο δεύτερο δεν είχε τον ρυθμό να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων, έπιασε όμως και απείλησε τον Κρητικό στο τέλος, μέχρι μια πτώση να τον περιορίσει στην τρίτη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση από τον τοπικό αλλά και μετανάστη εκ Γερμανίας Κώστα Τζιώρα(5-4) που πήρε την τέταρτη θέση μπροστά από ιδιαίτερα μαχητικό Κωνσταντίνο Μερκούρη(6-7) που κέρδισε πολλές μάχες για την πέμπτη θέση της ημέρας. Την έκτη θέση, κατέλαβε ο αθόρυβος Καμαρινός Παυλόπουλος(9-6).

Νικητής και Κυπελλούχος της κατηγορίας ΜΧ1 ο Κ.Μπετίνης.

Κατηγορία ΜΧ1
Στην κατηγορία την νίκη διεκδίκησαν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κωνσταντίνος Μπετίνης και ο Κωνσταντίνος Τζιάτζιος, οι οποίοι μοιράστηκαν σκέλη και βαθμούς για να επικρατήσει ο Μπετίνης με την νίκη του στο δεύτερο σκέλος. Η νίκη του Μπετίνη του εξασφάλισε και τον τίτλο στην κατηγορία. Ισοβαθμία είχαμε και για την τρίτη θέση με τον Αθανάσιο Παναγίτσα(4-3) να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου με καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος από τον τέταρτο τελικά Ιωάννη Γκαγκαστάθη(3-4). Με την πέμπτη θέση ο Χρήστος Μπούκης(7-6) εξασφάλισε την δεύτερη του Κυπέλλου ενώ στην εξάδα συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Βουδούλης(7-5).

Ο Ν.Σαλμάς #356 είχε τον πρώτο λόγο στην ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Δυνατές μάχες για τις πρώτες θέσεις είχαμε και στα δύο σκέλη της κατηγορίας με τους Ναπολέων Σαλμά, Απόστολο Καραφωτιά, Κωνσταντίνο Τσάτσο και Ανάργυρου Τσαπαρα να προσφέρουν άφθονο θέαμα. Δυστυχώς στο πρώτο σκέλος η μάχη τους έπρεπε να διακοπή για μια ώρα από τον σοβαρό τραυματισμό ενός αθλητή όταν έπεσε κόκκινη σημαία, αλλά επέστρεψαν εξίσου δυνατοί να συνεχίσουν αυτό που είχαν ξεκινήσει. Η τελική επικράτηση ήταν του Σαλμά(1-1) κερδίζοντας και τα δύο σκέλη αφήνοντας τον Καραφωτιά(2-3) στην δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Τσαπαρας(5-2) με τον Αργύρη Τσιάκο(4-4) τέταρτο και τον Αλέξανδρο Κατσαβριά(6-5) πέμπτο. Την έκτη θέση κατέλαβε ο Κυριάκος Μπόγρης(7-6).

Το μεγάλο όνομα της ΜΧ85 φέτος ακούει στο όνομα Χ.Π.Ταμβάκος.

Κατηγορία ΜΧ85
Στην δεύτερη του φετινή εμφάνιση στο Κύπελλο ο Χρήστος Παναγιώτης Ταμβάκος(1-1) κατάφερε να συνεχίσει τις νίκες ενώ παραμένει αήττητος φέτος στους ελληνικούς αγώνες που έχει συμμετάσχει ενώ στο Κύπελλο κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας(με έναν αγώνα λιγότερο). Με δύο δεύτερες θέσεις στα Τρίκαλα, ο Γιώργος Χατζάκης(2-2) είναι ο φετινός Κυπελλούχος της κατηγορίας. Πολύ καλή εμφάνιση για την τρίτη θέση έκανε ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος(4-3), με τους Σόλων Τριανταφυλλόπουλο(3-4), Ανδρέα Τραγκαδά(5-5) και Ηλία Λιάκο(7-6) να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Την πρώτη του νίκη στο Κύπελλο πέτυχε ο Θ.Στρούγκης.

Κατηγορία ΜΧ65
Βαθμούς και νίκες στα σκέλη μοιράστηκαν στην μικρή κατηγορία οι Δημήτρης Φωτόπουλος και Θεόδωρος Στρούγκης, όμως και οι δύο έφυγαν νικητές από τον αγώνα. Ο Στρούγκης(2-1) έσπασε την ισοβαθμία με το bonus της νίκης στο δεύτερο σκέλος κερδίζοντας τον αγώνα, ενώ ο Φωτόπουλος(2-1) με την δεύτερη θέση πήρε τον πρώτο του τίτλο ενώ θυμίζουμε ότι διεκδικεί τον τίτλο της κατηγορίας και στο Πανελλήνιο. Πολύ καλή απόδοση για τον Αντώνη Τσιγκόλη(2-4) για την τρίτη θέση με τον Ιωάννη Σταματίου(4-6) να επικρατεί του Ευθύμιου Ψαρογιάννη(5-5) για την τέταρτη θέση. Έκτος τερμάτισε στον αγώνα ο Αναστάσιος Δημόπουλος(6-7).

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Την πρώτη του νίκη και μάλιστα διπλή πέτυχε ο Χαράλαμπος Βλάχος(1-1) στην κατηγορία με δεύτερο τον Παναγιώτη Σβίγγο(4-3) και τρίτο τον Κωνσταντίο Γκόσκινο(2-6). Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Νίκος Ψημμένος(7-3) ενώ πέμπτος ήταν ο Άδαμος Πράσσος(11-4) με έκτο τον Παναγιώτη Χατζή(6-8). Η νίκη του Βλάχου τον έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Κυπέλλου.

Κατηγορία Senior
Νίκη στην πρώτη του εμφάνιση στον θεσμό πέτυχε ο Άδαμος Πράσσος(1-1) στην κατηγορία επικρατώντας του Νίκου Δρόσου(2-2) με τρίτο τον Παναγιώτη Τσιμπρή(3-3) που κατέκτησε και τον τίτλο της κατηγορίας. Δημήτρης Φωτόπουλος, Νικόλαος Μανώλογλου και Παναγιώτης Σιδέρης συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Οι συμμετέχοντες της ΜΧ50.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...