AMA MX 2023 – ΝΙΚΗ C.SEXTON…ΤΙΤΛΟΣ H.LAWRENCE ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 15ος γύρος του AMA Supercross 2023 στο Nashville, έβγαλε εκτός μάχης του πρωταθλήματος τον C.Webb ενώ με την νίκη του στην μεγάλη κατηγορία, ο Chase Sexton είναι ο μόνος που μπορεί να απειλήσει τον Eli Tomac για τον τίτλο. Στα 250 Ανατολής ο Hunter Lawrence κατάφερε με νίκη να καπαρώσει τον τίτλο στην κατηγορία, έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

O C.Sexton πέτυχε την πέμπτη νίκη της καριέρας του και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου.

Κατηγορία 450
Η είδηση του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του δεύτερου της βαθμολογίας Cooper Webb, όταν σε προσπάθεια να περάσει στην δεύτερη στροφή της προκριματικής του σειράς τον Eli Tomac, είχε μια πτώση με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο κεφάλι ο διερχόμενος Adam Cianciarulo. O Webb υπέστη διάσειση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η ομάδα του ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει το πρωτάθλημα. Αυτή η εξέλιξη έδινε την δυνατότητα στον Tomac α πάρει τον τίτλο τρεις αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, και βρέθηκε στην τέλεια θέση στον μεγάλο Τελικό, παίρνοντας την εκκίνηση και οδηγώντας τον αγώνα. Για να πάρει τον τίτλο ο Tomac, θα έπρεπε ο Sexton να τερματίσει έστω και τρίτος, και μέχρι ένα σημείο του αγώνα αυτό το σενάριο ήταν σε λειτουργία, αφού ο Sexton δεν είχε καλή εκκίνηση, παλεύοντας να μπει στην πρώτη τριάδα. Όμως σταδιακά κατάφερε να βρει ρυθμό, πέρασε στην δεύτερη θέση και καταδίωξε τον Tomac για την νίκη. Η διαφορά του Tomac του επέτρεπε να διαχειριστεί τον αγώνα αλλά μετά τα μισά, άρχισε να κάνει λάθη στα σαμάρια κάτι που τον έβαλε σε “safe mode”. Από εκεί και μετά οδήγησε χωρίς ρίσκο, επιτρέποντας στον Sexton να τον πιάσει και να τον περάσει, έχοντας πάντα στο μυαλό του την μεγάλη εικόνα της κατάκτησης του φετινού τίτλου.

Για την κατάκτηση του φετινού τίτλου έμειναν οι δυο τους!

H νίκη του Sexton σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Webb, τον έφερε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας 18 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο στους δύο τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος. O Tomac τερμάτισε στην δεύτερη θέση μακριά από κάθε είδους ρίσκου, και έχει τώρα την δυνατότητα να πάρει τον τίτλο στον επόμενο γύρο στην πατρίδα του το Colorado. Δυστυχώς, ένας ακόμα αναβάτης που τραυματίστηκε στον αγώνα ήταν ο νικητής του προηγούμενου γύρου Justin Barcia, την στιγμή που βρισκόταν στην τρίτη θέση για ένα ακόμα φετινό βάθρο. Το συμβάν επέτρεψε στον Ken Roczen να περάσει στην τρίτη θέση και να ανέβει για τρίτο συνεχώμενο αγώνα στο βάθρο ενώ θα μπορέσει στους επόμενους αγώνες να διεκδικήσει την τρίτη θέση στην βαθμολογία και όλα αυτά, με ιδιωτική ομάδα! Η καλή εκκίνηση και ο σταθερός του ρυθμός έφεραν τον Colt Nichols στην τέταρτη θέση ενώ ο Justin Hill έδωσε σκληρές μάχες για μια θέση στο βάθρο όμως στο τέλος η κούραση τον περιόρισε στην πέμπτη θέση. Μετά από κακή εκκίνηση ο Jason Andesron κατέλαβε την έκτη θέση του αγώνα.

Οι τίτλοι στα 250 είναι φέτος οικογενειακή υπόθεση. Ο πρώτος τίτλος πήγε στον Hunter και ο δεύτερος περιμένει την επόμενη εβδομάδα τον Jett.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Ο Hunter Lawrence βρέθηκε κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στον προηγούμενο αγώνα όμως όπως δήλωσε ο ίδιος, “ποιος θέλει να πάρει τον τίτλο μετά από έναν αγώνα σε λάσπη”. Στο Nashville οι συνθήκες ήταν τέλειες και ο Hunter πήρε την εκκίνηση αλλά στην επόμενη στροφή έπρεπε να κάνει στην άκρη καθώς τον πίεσε ο Jordon Smith. Οι δύο αθλητές απομακρύνθηκαν από τους υπόλοιπους και ο Hunter έκανε υπομονή πίσω από τον πρωτοπόρο μέχρι ο Smith να κάνει ένα λάθος και να του δώσει την πρωτοπορία. O Hunter ήθελε ένα τερματισμό μέσα στην πρώτη εικοσάδα για να εξασφαλίσει τον τίτλο, αλλά και πάλι όπως δήλωσε δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να παίρνεις τον τίτλο με νίκη. Κράτησε την πρώτη θέση μέχρι τον τερματισμό και πήρε τον πρώτο του τίτλο επί αμερικανικού εδάφους. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Jo Shimoda, που έχει επιστρέψει από τραυματισμό εδώ και μερικές εβδομάδες. Δεν είχε καλή εκκίνηση αλλά βρήκε γρήγορα τον ρυθμό που τον ανέβασε στο βάθρο. Το λάθος του Smith τον περιόρισε στην τρίτη θέση του αγώνα ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Haiden Deegan που στην rookie του χρονιά κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας! H μέτρια εκκίνηση του Max Anstie, αν και τον έφερε κοντά στον Deegan για να δώσει την μάχη για την δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο ο Βρετανός και νικητής του προηγούμενου αγώνα δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Jeremy Martin που είχε καλή εκκίνηση αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τους Shimoda, Deegan και Anstie.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 6/5/23 Denver CO.

1963 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...