MXGP 2023 – 101H ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ J.HERLINGS ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2023 στην Πορτογαλία, o Jeffrey Herlings κατάφερε να γράψει ιστορία πετυχαίνοντας την 101η νίκη του, ισοφαρίζοντας τον καλύτερο όλων των εποχών Stefan Everts. Στην ΜΧ2 ο Jago Geerts κατάφερε να πάρει την τρίτη του φετινή νίκη, μεγαλώνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Το βαθύ αποτύπωμα του J.Herlings στην ιστορία του παγκόσμιου ΜΧ, έχει αρχίσει να φαίνεται και στα νούμερα.

Κατηγορία MXGP
Το πρωτάθλημα για την κατηγορία έχει αποκτήσει μια άγρια ομορφιά, με κάθε θέση να αποδεικνύεται σημαντική για το πρωτάθλημα από το προκριματικό σκέλος. Ο Jeffrey Herlings, προσπαθεί να δείξει υπομονή ώστε να μην ρισκάρει και να μην έχει τους τραυματισμούς που του έχον στερήσει νίκες και πρωταθλήματα στο παρελθόν. Ωστόσο οι νίκες έρχονται κι έτσι, και έκτος ότι έπιασε στις 101 νίκες τον καλύτερο όλων των εποχών Stefan Everts, είναι ο πρώτος φέτος που πετυχαίνει δύο νίκες στο πρωτάθλημα. Ο “Bullet” στο πρώτο σκέλος είχε καλή εκκίνηση και κράτησε δυνάμεις τερματίζοντας στην τρίτη θέση για να επιτεθεί στο δεύτερο για να πάρει την νίκη σε σκέλος και σύνολο. Καλές εκκινήσεις και δυνατούς αγώνες πραγματοποίησε ο Romain Febvre(2-3), κυνήγησε τον Jorge Prado στο πρώτο και κέρδισε την μάχη με τον Jeremy Seewer στο δεύτερο για να πάρει τελικά την δεύτερη θέση. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Prado(1-6), έχασε ακόμα ένα φετινό προκριματικό σκέλος αλλά με μια δυνατή εκκίνηση πήρε το πρώτο της Πορτογαλίας, σπατάλησε όμως αρκετές δυνάμεις που τις χρειαζόταν στο δεύτερο για να αντέξει στις μάχες που ενεπλάκη. Οι τερματισμοί του 1-6 του εξασφάλισαν την τρίτη θέση ενώ μετά τα μηχανικά προβλήματα και εγκαταλείψεις του Maxime Renaux, είδε το βαθμολογικό του προβάδισμα να αυξάνεται, αφού δεύτερος στην κατάταξη πέρασε πλέον ο Herlings. Μεγάλες ελπίδες για βάθρο είχε ο Ruben Fernandez(7-2), αφού κέρδισε το προκριματικό σκέλος, βρέθηκε στην πρώτη τριάδα του πρώτου σκέλους του αγώνα αλλά ένα λάθος τον έριξε αρκετές θέσεις. Επέστρεψε στο δεύτερο δυνατά επίσης, για να πάρει τελικά την τέταρτη θέση. Ατυχίες περιόρισαν και σε αυτόν τον αγώνα τον Seewer(5-4), που είχε τον ρυθμό για βάθρο αλλά το πρώτο κακό του σκέλος, τον κούρασε και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την καλή του εκκίνηση στο δεύτερο. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον ομόσταυλο του Glenn Coldenhoff(4-7) που σε ακόμα έναν αγώνα μπήκε αθόρυβα μέσα στην πρώτη εξάδα.

Την απόλυτη συγκομιδή βαθμών πέτυχε ο J.Geerts στην Πορτογαλία.

Κατηγορία ΜΧ2
Όταν ο J.Geerts είναι καλά και δεν κάνει λάθη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να χάσει την νίκη. Στην Πορτογαλία ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κατάφερε να κερδίσει τα δύο σκέλη του αγώνα αλλά και το προκριματικό σκέλος πετυχαίνοντας για δεύτερη φορά φέτος, το απόλυτο 35άρι βαθμών, για το πρωτάθλημα. O Βέλγος έπρεπε στο πρώτο σκέλος να πραγματοποιήσει δύο επιθέσεις στον Andrea Adamo για την πρωτοπορία, μια στην αρχή και μια στο τέλος ενώ στο δεύτερο δεν άφησε σε κανέναν να οδηγήσει τον αγώνα, διατηρώντας την πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό. Αυτή ήταν η τρίτη φετινή του νίκη και πλέον έχει 36 βαθμούς διαφοράς από την δεύτερη θέση. Ο Kay de Wolf(3-2) μετά τον καταστροφικό αγώνα που είχε στην Πορτογαλία ο Thibault Βenistant, κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. O Ολλανδός, δεν είχε καλές εκκινήσεις και έπρεπε να δώσει αρκετές μάχες για την δεύτερη θέση του αγώνα, προσφέροντας θέαμα ακόμα μια φορά. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο ομόσταυλος του Roan va de Moosdijk(4-3) εκμεταλλευόμενος τις καλές του εκκινήσεις, δίνοντας στο τέλος μάχη με τον Wolf για την δεύτερη θέση, την οποία όμως έχασε. O Adamo(2-5) ισοβάθμησε με τον Moosdijk στους 38 βαθμούς αλλά έχασε το βάθρο με χειρότερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Παραμένει ο Ιταλός στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Simon Langenfelder(5-4) με τον Lucas Coenen(9-7) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 6-7/5/23 Arroyomolinos Ισπανία.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...