ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΓΩΝΑ MOTOCROSS ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Η δουλειά των φωτογράφων αγώνων μηχανοκίνητων σπορ δεν είναι μόνο δύσκολη που απαιτεί ειδικές ικανότητες αλλά όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν, και αρκετά επικίνδυνη. Στον πιο διάσημο αγώνα του Βρετανικού Πρωταθλήματος Motocross 2023 στο Foxhill, ο φωτογράφος Simon Mitchell έχασε την ζωή του όταν μια μοτοσυκλέτα βγήκε εκτός πορείας και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Ο αγώνας είχε συγκεντρώσει μεγάλο πλήθος θεατών αγγίζοντας τις 10.000 όπως άλλωστε συνηθίζεται στην αγαπητή πίστα του αγγλικού κοινού Foxhill, αλλά σε αυτόν τον αγώνα συμμετείχε και ο Jeffrey Herlings για πρώτη φορά σε αυτή την πίστα. Δυστυχώς προς το τέλος του αγώνα ένας αναβάτης βγήκε εκτός πορείας έπεσε πάνω σε αχυρόμπαλες, με την μοτοσυκλέτα του να διαγράφει μια τρελή πορεία παίρνοντας μαζί έναν κριτή(τραυματίζοντας τον ελαφρά) και τον άτυχο φωτογράφο. Το σκέλος ολοκληρώθηκε με νικητή τον Ολλανδό αλλά ο αγώνας δεν συνεχίστηκε μόλις έγινε γνωστή η εξέλιξη του τραγικού ατυχήματος.

O Simon ήταν ένας part time φωτογράφος αγώνων, λάτρης του motocross και της πίστας του Foxhill και όπως δήλωσε η σύζυγος του, έφυγε κάνοντας αυτό που αγαπούσε, έστω κι αν αυτό ήταν που του πήρε την ζωή. Το τραγικό ατύχημα είναι αρκετά σπάνιο στους αγώνες μοτοσυκλέτας και παρά το γεγονός ότι στο motocross οι φωτογράφοι συνήθως βρίσκονται εκτεθειμένοι μέσα στην πίστα, είναι το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα που γίνεται στην μακρόχρονη ιστορία του αθλήματος στην Αγγλία όπου το θύμα δεν είναι αναβάτης.

Την επόμενη φορά που δείτε μια ωραία αγωνιστική motocross φωτογραφία, θυμηθείτε τον Simon. Ίσως και αυτός να προσπαθούσε να βρεθεί στην σωστή γωνία για το πλάνο της φωτογραφίας, ακολουθώντας το πάθος του, αψηφώντας τον κίνδυνο.

4032 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΤΟ TOURATZIDIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αντιπροσωπεία  PEUGEOT MOTORCYCLES και Επίσημο HONDA SERVICE - Η οικογένεια Τουρατζίδη είναι...