AMA MX 2023 – ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ LAWRENCE ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ HANGTOWN

Το ΑΜΑ Motocross 2023 πέρασε στον δεύτερο του γύρο όπου οι αδερφοί Lawrence συνέχισαν τις νίκες επικρατώντας στις δύο κατηγορίες. Στα 450 ο Jett, κατάφερε αυτή την φορά να πάρει άνετα την νίκη απουσία του μεγάλου αντιπάλου του Chase Sexton ενώ ο Hunter πήρε λίγο πιο δύσκολα την νίκη στα 250 σε έναν αγώνα όπου ο 17χρονος Haiden Deegan κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του σκέλος σε επαγγελματικό αγώνα.

Κατηγορία 450
Το μεγάλο νέο στην κατηγορία ήρθε μέσα στην εβδομάδα και δυστυχώς ήταν αρνητικό, με τον τραυματισμό του πρωταθλητή AMA Supercross 2023 Chase Sexton. O Sexton αντιμετώπιζε έναν μικρό τραυματισμό από πτώση στα δοκιμαστικά του πρώτου αγώνα στην Pala και μια ακόμα πτώση αυτή τη φορά σε προπόνηση του επέφερε διάσειση όπου δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στον αγώνα του Hangtown. H ομάδα του δεν ανέφερε το πότε θα επιστρέψει και έτσι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε τον Sexton να επιστρέφει στο τέλος της χρονιάς, στα play offs του SuperMotocross. Στον αγώνα του Hangtown τώρα, ο Jett Lawrence(1-1) είχε καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη και κατάφερε άνετα να επικρατήσει, παραμένοντας αήττητος σε σκέλη και αγώνες. Στην δεύτερη θέση τον ακολούθησε από την αρχή ο Dylan Ferrandis(2-2) χωρίς να μπορέσει να τον απειλήσει ενώ ο ίδιος απειλήθηκε στο πρώτο σκέλος από τον Aaron Plessinger. Η μάχη των ομόσταυλων στην Red Bull KTM από τον πρώτο αγώνα στην Pala μεταφέρθηκε και στο Hangtown με τον Plessinger(3-6) να κερδίζει τις μάχες από τον Cooper Webb όμως μια πτώση στο τέλος του δεύτερου σκέλους τον έφερε αρκετές θέσεις πίσω, ανεβάζοντας έτσι τον Webb(4-3) στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η πέμπτη θέση πήγε στον Plessinger και η έκτη στον Adam Cianciarulo(5-4).

Κατηγορία 250
Με πανομοιότυπο τρόπο επικράτησε μετά την Pala και στο Hangtown ο Hunter Lawrence, κερδίζοντας άνετα το δεύτερο σκέλος ενώ στο πρώτο και πάλι μπήκε σε περιπέτειες μετά από κακή εκκίνηση. Αυτό έδωσε την ευκαιρία για νίκη σε σκέλος αλλά και για συγκομιδή βαθμών στον ανταγωνισμό του, γεγονός που εκμεταλλέυτηκε ο “rookie” της κατηγορίας Haiden Deegan. O 17χρονος πήρε την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα και δεν την άφησε παρά τις πιέσεις του Justin Cooper από την δεύτερη θέση. Ο Hunter(1-1), ξεκινώντας έξω από την πρώτη δεκάδα κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση ενώ στο δεύτερο σκέλος είχε καλύτερη εκκίνηση κερδίζοντας άνετα το σκέλος, επικρατώντας με αυτόν τον τρόπο στον αγώνα. Πολύ κοντά στην νίκη στα σκέλη αλλά και του αγώνα βρέθηκε ο Cooper(2-2) όμως δεν μπόρεσε να περάσει τον Deegan στο πρώτο σκέλος και να κρατήσει πίσω του τον Hunter στο δεύτερο, τερματίζοντας έτσι στην δεύτερη θέση της ημέρας. Κοντά στην νίκη βρέθηκε ο Deegan(1-4) αλλά είχε καταστροφική εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος περιορίζοντας τις ελπίδες του. Κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου σε έναν αγώνα που γιόρτασε την πρώτη του νίκη σε σκέλος και μάλιστα βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Καλές εκκινήσεις είχε και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ΜΧ2 Tom Vialle(7-3) αλλά δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στο πρώτο σκέλος κάτι που εξανέμισε τις πιθανότητες για βάθρο, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση. Κακές εκκινήσεις και πτώσεις περιόρισαν τον RJ Hampshire(5-5) στην πέμπτη θέση ενώ παρόμοιους αγώνες είχε και ο Jo Shimoda(4-10) που συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΜΘΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 10/6/23 Thunder Balley CO.

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...