MXGP 2023 – ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ J.HERLINGS ΣΤΗΝ ΛΕΤΟΝΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2023 πέρασε στον όγδοο του γύρο στην Λετονία όπου ο Jeffrey Herlings κατάφερε αυτή τη φορά να πάρει το απόλυτο των βαθμών στην μεγάλη κατηγορία κερδίζοντας και τα τρία σκέλη, για πρώτη φορά φέτος. Στην ΜΧ2 απουσία του τραυματία Jago Geerts, η κορυφή της βαθμολογίας άλλαξε και πάλι χέρια μετά την πρώτη νίκη της καριέρας του Kay de Wolf.

Κατηγορία ΜΧGP
Στους τελευταίους αγώνες ο Jeffrey Herlings(1-1) έχει καταλάβει την σημασία που παίζει στην βαθμολογία το προκριματικό σκέλος, και μετά την ατυχία του στην Γαλλία, αποφάσισε να μην χάσει άλλο χρόνο και κυριότερα βαθμούς, σε αυτό το πρωτάθλημα. Βελτίωσε τις εκκινήσεις του και βρέθηκε και στα τρία σκέλη κοντά στην πρώτη θέση, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσει. Όταν βρήκε την ευκαιρία κατάφερε να ανεβάσει τον ρυθμό του και να περάσει μπροστά. Με αυτόν τον τρόπο πέτυχε την πρώτη του τριπλή νίκη σε αυτή την νέα διάσταση του προκριματικού σκέλους(που δίνει βαθμούς για το πρωτάθλημα) μειώνοντας στους 15 βαθμούς την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας. Eκεί συνεχίζει να βρίσκεται ο Jorge Prado(2-3) που παραδοσιακά παίρνει καλές εκκινήσεις παλεύοντας για την πρώτη θέση. Μάλιστα στο προκριματικό σκέλος κατάφερε να πιέσει τον Herlings για πρώτη φορά φέτος όμως δεν ρίσκαρε περισσότερο τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση. Μετά από ένα κακό πρώτο σκέλος, ο Romain Febvre(6-2) μπήκε δυνατά στο δεύτερο καταφέρνοντας να πάρει ακόμα και την πρωτοπορία του αγώνα περνώντας Herlings και Prado. Δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πίεση του Herlings στο τέλος, όμως οι τερματισμοί του ήταν αρκετοί για να τον ανεβάσουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Αποφασισμένος να αλλάξει τα άσχημα αποτελέσματα του στους τελευταίους αγώνες, ο Glenn Coldenhoff(4-4) ήταν αρκετά επιθετικός στην Λετονία, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση. Άτυχος σε ακόμα έναν αγώνα ήταν ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στην Γαλλία Jeremy Seewer(7-5). Είχε πτώση στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους, μέτρια εκκίνηση στο δεύτερο, κατάφερε όμως να ανέβει θέσεις και να τερματίσει στην πέμπτη θέση του αγώνα. Πολύ καλά τα πήγε και στην άμμο της Βαλτικής ο “sand master” Calvin Vlaanderen(5-7) τερματίζοντας στην έκτη θέση.

Κατηγορία ΜΧ2
Με τον Jago Geerts οριστικά εκτός πρωταθλήματος οι μνηστήρες του φετινού τίτλου έχουν αρχίσει να κάνουν τις κινήσεις τους, και μετά την πρώτη νίκη και πρωτοπορία στην βαθμολογία του Andrea Adamo, σειρά είχε ο Kay de Wolf. Από το προκριματικό σκέλος ο de Wolf συνέχισε να δείχνει αποφασισμένος για νίκες και τίτλο όπως πραγματοποιεί από την αρχή της χρονιάς. Στον δρόμο του για την τριπλή νίκη της Λετονίας, βρέθηκε και πάλι ο Thibault Βenistant αλλά και οι ομόσταυλοι του Roan van de Moosdjick και Lucas Coenen. O Wolf(1-1), κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Benistant στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο έπρεπε να παλέψει με τους ομόσταυλους του για την πρώτη θέση. Μια πτώση τον έφερε στην τρίτη θέση, όμως η πτώση του Moosdjick τον έφερε ξανά δεύτερο και τελικά έπεσε και ο Coenen, για να του δώσει την επικράτηση στο σκέλος, και την πρώτη του GP νίκη της καριέρας του. Με αυτή την τριπλή του νίκη πήρε από την Λετονία το απόλυτο των βαθμών περνώντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Με δύο τρίτες θέσεις ο Moosdjick(3-3) έκανε το 1-2 για την Husqvarna στο βάθρο των νικητών με τον Benistant(2-6) να καταφέρνει να ανέβει στο βάθρο μετά από ένα καταπληκτικό δεύτερο σκέλος όπου ξεκίνησε τελευταίος μετά από πτώση. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Adamo(5-4), δεν είχε καλές εκκινήσεις και μάλλον δεν του ταιριάζουν τα αμμουδερά τερέν . Τερμάτισε στην τέταρτη θέση παρόλα αυτά, πέφτοντας όμως από την κορυφή της βαθμολογίας. Οι καλές του εκκινήσεις βοήθησαν τον Kevin Horgmo(6-5) να πάρει την πέμπτη θέση μπροστά από τον Liam Everts(4-8) που είχε σταθερούς αγώνες για την έκτη θέση της ημέρας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΜΘΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 11/6/23 Teutschenthal Γερμανία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...