MXGP 2023 – ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο J.HERLINGS ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ(VIDEO)

Η καριέρα του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Jeffrey Herlings δυστυχώς είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους τραυματισμούς. Για ακόμα μια χρονιά ο Ολλανδός αναγκάζεται να χάσει αγώνες και βαθμούς λόγω τραυματισμού μέσα στην χρονιά, όταν στο πρώτο σκέλος του ένατου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2023 στην Γερμανία είχε μια πτώση που τον ανάγκασε να τερματίσει οριακά το σκέλος και να μην επανέλθει στο δεύτερο.

Επιστρέφοντας μετά από ένα χρόνο αποθεραπείας λόγω τραυματισμού, ο Jeffrey Herlings έδειχνε φέτος να ελέγχει την υπερβολική ταχύτητα που διαθέτει και του έχει δώσει το προσωνύμιο “The Bullet”. Κάνοντας αγώνες υπομονής και πραγματοποιώντας την κατάλληλη στιγμή την επίθεση του για την νίκη, ο Ολλανδός βρισκόταν σε ανοδική σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα. Στον ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2023 στην Γερμανία, βρισκόταν 18 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jorge Prado και ήθελε να μαζέψει την διαφορά πριν το πρωτάθλημα μεταφερθεί στην Ασία. Λίγο μετά τα μισά του πρώτου σκέλους έκανε την επίθεση του στον Prado για την δεύτερη θέση και λίγο μετά πέρασε τον Jeremy Seewer για να οδηγήσει τον αγώνα έχοντας όμως πίσω του τον Prado που τον ακολούθησε. Στην γεμάτη με δύσκολα λούκια πίστα της Teuchenthal, ο Herlings δεν εκτίμησε καλά την έξοδο μιας στροφής με αποτέλεσμα οι τροχοί του να βρεθούν ανάμεσα σε δύο λούκια, προκαλώντας τον μπροστινό του τροχό να σταματήσει ακαριαία. Αυτή η ενέργεια έφερε σε front flip τον Helrings, τραυματίζοντας τον δεξιό του ώμο και πλευρά. Ο Herlings συνέχισε όπως μπορούσε για να πάρει βαθμούς τερματίζοντας το σκέλος στην 20η θέση ενώ δεν συμμετείχε στο δεύτερο σκέλος μένοντας στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Στις δηλώσει του ο Prado ου είδε μπροστά του την πτώση δήλωσε ότι ο Herlings ήταν παραπάνω επιθετικός από όσο έπρεπε για τις συνθήκες της πίστας και κάπου περίμενε ότι θα έκανε το λάθος.

Αναμένουμε περισσότερα για την κατάσταση της υγείας του, ενώ παραμένει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας MXGP, 67 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Prado.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...