MXGP 2023 – ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΝΙΚΗ J.PRADO…ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ EVERTS ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Ένας από τους πιο ανατρεπτικούς αγώνες στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP, πραγματοποιήθηκε στην πίστα Teutschenthal της Γερμανίας, φέρνοντας θετικές και αρνητικές εξελίξεις στο πρωτάθλημα. Στα θετικά του αγώνα ήταν σίγουρα η πρώτη τριπλή νίκη του πρωτοπόρου της βαθμολογίας MXGP Jorge Prado, και η πρώτη νίκη στην ΜΧ2 του Liam, της τρίτης γενιάς της οικογενείας Everts.

Κατηγορία MXGP
Η μεγάλη αρνητική είδηση του αγώνα δεν είναι άλλη από τον φετινό τραυματισμό του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Jeffrey Herlings μετά από πτώση, την στιγμή που οδηγούσε το πρώτο σκέλος της κατηγορίας. Ο Ολλανδός κατάφερε να τερματίσει το σκέλος αλλά δεν ξεκίνησε το δεύτερο και προς το παρόν δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση της κατάστασης του. Στον υπόλοιπο αγώνα τώρα, από τα προκριματικά ο Jorge Prado ήθελε να σταματήσει το ψαλίδισμα των βαθμών της πρωτοπορίας του στο πρωτάθλημα από τον Herlings. Οδήγησε αποφασιστικά και πήρε τους δέκα βαθμούς του προκριματικού σκέλους, με στόχο αυτή την ορμή να την μεταφέρει και στα σκέλη της Κυριακής. Η δύσκολη πίστα με τα πολλά λούκια προσέφερε αρκετές γραμμές για προσπέραση αλλά και παγίδες για λάθη, οπότε ο Prado επέλεξε όπως δήλωσε να πιέσει αλλά να μην ρισκάρει. Αν και είχε καλές εκκινήσεις, καιροφυλακτούσε και στα δύο σκέλη πίσω από την πρώτη θέση για κάποιο λάθος των αντιπάλων του. Στο πρώτο σκέλος, ο Herlings είχε περάσει στους τελευταίους γύρους μπροστά, αλλά δεν εκτίμησε καλά τα λούκια στην έξοδο μιας στροφής, με αποτέλεσμα να έχει μια άτσαλη πτώση με τις γνωστές συνέπειες. Ο Prado(1-1), κατάφερε να πάρει την νίκη στο πρώτο σκέλος με αυτόν τον τρόπο αλλά και στο δεύτερο η πίεση του στους τελευταίους γύρους στον πρωτοπόρο του αγώνα Glenn Coldenhoff, έφερε αποτέλεσμα αναγκάζοντας τον Ολλανδό να κάνει λάθος και να ανοίξει την πόρτα, για την τρίτη νίκη του Ισπανού στο GP. Αυτή ήταν η πρώτη τριπλή νίκη του Prado στο φετινό πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας την δεύτερη νίκη του για το 2023. Με μια κακή και μια καλή εκκίνηση, ο Coldenhoff(4-2) διεκδίκησε το βάθρο στην Γερμανία και το πέτυχε κυρίως με την εξαιρετική του εμφάνιση στο δεύτερο σκέλος, όταν οδήγησε από την αρχή μέχρι να τον περάσει στους τελευταίους γύρους ο Prado. Ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και φαίνεται ότι στους τελευταίους αγώνες έχει αρχίσει να παίρνει μπροστά ο Hoff. Μεγάλη μάχη, η καλύτερα μεγάλο αγώνα έκανε ο Jeremy Seewer για την τρίτη θέση. Οδήγησε και αυτός για αρκετούς γύρους το πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο έπεσε στον πρώτο γύρο, κάνοντας την ζωή του αρκετά δύσκολη. Με εκπληκτικό γυρολόγιο κατάφερε από σχεδόν τελευταίος να πιάσει τον Ruben Fernandez στην τέταρτη θέση, και ίσως αν είχε ακόμα δύο γύρους να τον περνούσε. Ο Fernandez(3-4) όμως κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις καλές του εκκινήσεις και να κρατηθεί μπροστά από τον Seewer για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Seewer(2-5) κατέλαβε την τέταρτη θέση στο GP με τον Romain Febvre(6-3) να πληρώνει τα λάθη του και στα δύο σκέλη και να μένει στην πέμπτη θέση ενώ είχε τον ρυθμό ακόμα και για βάθρο. Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Alberto Forato(5-7) τερματίζοντας στην έκτη θέση, παρά το γεγονός ότι ενεπλάκη στην πτώση του Seewer στο δεύτερο σκέλος.

Κατηγορία ΜΧ2
Η κατάρα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας συνεχίστηκε και για τον Kay de Wolf, που δεν πρόλαβε να βάλει το κόκκινο φόντο στα νούμερα του και τραυματίστηκε στον δεξιό αστράγαλο σε προπόνηση μέσα στην εβδομάδα. Το θετικό είναι ότι τόσο αυτός, όσο και το προηγούμενο θύμα του κόκκινου φόντου Jago Geerts, κατάφεραν να συμμετάσχουν και να τερματίσουν στον αγώνα. Ο Geerts μάλιστα επέστρεψε μέσα σε τρεις εβδομάδες από σπασμένο καρπό! Το δράμα όμως για την κατηγορία δεν σταμάτησε εκεί. Ο 16χρονος Lucas Coenen, έδειξε εκπληκτικές ικανότητες στην δύσκολη γερμανική πίστα, κερδίζοντας άνετα το πρώτο σκέλος και έδειξε ότι θα κέρδιζε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο, όταν μια πέτρα έκοψε την αλυσίδα του βάζοντας τέλος στις ελπίδες του για την πρώτη του νίκη στην κατηγορία. Αυτός που μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις καλές του εκκινήσεις και να κρατήσει σταθερό ρυθμό χωρίς λάθη στον αγώνα, ήταν ο Liam Everts(2-1), σε έναν αγώνα όπου όλα έδειχναν ότι τελικά θα έγραφε ιστορία. Κρατήθηκε στην δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και απέφυγε τα λάθη στο δεύτερο για να κερδίσει το πρώτο σκέλος της καριέρας του αλλά πιο σημαντικά, να πετύχει την πρώτη του GP νίκη ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του Stefan και παππού του Harry. O μεγάλος όμως κερδισμένος του αγώνα ήταν ο Andrea Adamo(3-2) που παρά τα προβλήματα με πτώσεις κατάφερε να τερματίσει στις τρεις πρώτες θέσεις στα σκέλη και στην δεύτερη θέση του αγώνα, επιστρέφοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Πτώσεις και λάθη αντιμετώπισε και ο Thibault Banistant(4-3) στον δρόμο του για την τρίτη θέση του αγώνα, δεν επέτρεψε στον Adamo να πάρει μεγάλη βαθμολογική διαφορά καθώς τώρα τον ακολουθεί στην κατάταξη του πρωταθλήματος. O Roan van de Moosdjick(5-5) βρέθηκε να διεκδικεί ακόμα και νίκη σε σκέλος, όμως και αυτός έκανε πολλά λάθη που τον κράτησαν τελικά στην τέταρτη θέση της ημέρας. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Mikkel Haarup(8-4), με καλές εκκινήσεις αλλά και αυτός είχε πτώσεις που τον έριξαν στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Σλοβένος Jan Pancar(6-6) που αρχίζει και μετατρέπει την εξαιρετική ταχύτητα του σε καλά αποτελέσματα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 25/6/23 Sumbawa Ινδονησία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...