AMA MX 2023 – ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ Ο JETT…ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο HUNTER ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΟ SPRING CREEK

Οι επιτυχίες των αδερφών Lawrence, ενώθηκαν ξανά στον έβδομο γύρο του ΑΜΑ Motocross 2023 κερδίζοντας τον αγώνα του Spring Creek Λίγο πιο δύσκολα αυτή τη φορά ήταν τα πράγματα για τον Jett στην μεγάλη κατηγορία ενώ στα 250 o Hunter αν και δεν απέφυγε τα λάθη, κατάφερε να βγει από το σερί των ατυχιών και να επιστρέψει νικητής στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κατηγορία 450
Πολύ κοντά στο να σπάσει το αήττητο του Jett Lawrence βρέθηκε ο Chase Sexton, αλλά οι συνεχόμενες πτώσεις του τον κράτησαν τελικά μακριά από την νίκη και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο ο Adam Cianciarulo πήρε την εκκίνηση και οδήγησε για πολύ λίγο τον αγώνα καθώς Jett και Sexton τον πέρασαν στην μάχη τους για την νίκη. O Sexton θα έπρεπε να ξαναπιάσει τον JL μετά από μια πτώση και στο τέλος θα είχε ακόμα μια, την στιγμή που βρισκόταν σε θέση να απειλήσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας για την πρώτη θέση. Στο δεύτερο ο Sexton πήρε την εκκίνηση αλλά ένα γλίστρημα και παρολίγον πτώση, έδωσε την πρωτοπορία στον Jett. Οι δύο ομόσταυλοι της Honda έπιασαν δυνατό ρυθμό, προσπαθώντας να επιβληθούν ο ένας στον άλλο. Όμως λίγο πριν τα μισά του σκέλους ο Sexton είχε ακόμα μια πτώση χάνοντας την δεύτερη θέση και την επαφή του με τον Jett. Κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση από τον Cianciarulo ολοκληρώνοντας σε αυτή την θέση την προσπάθεια του. Στο τέλος της ημέρας, ο Jett Lawrence(1-1) διατήρησε το αήττητο του σε σκέλη και αγώνες ενώ ο Sexton(2-2) έμεινε στην δεύτερη θέση. Με επιθέσεις στα τελευταία λεπτά και στα δύο σκέλη ο Dylan Ferrandis(5-3) κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στο σύνολο ενώ και ο Aaron Plessinger(4-4) έπαιξε το παιχνίδι τις υπομονής για να επιτεθεί στο τέλος και να πάρει την τέταρτη θέση. Μετά από καλές εκκινήσεις ο Adam Cianciarulo(7-5) έδειξε ανταγωνιστικός για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα όμως δεν είχε τις αντοχές για να κρατηθεί μπροστά. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση μπροστά από τον εντυπωσιακό φέτος Ty Masterpool(8-6).


Κατηγορία 250
Ο Hunter Lawrence ήθελε να βάλει ένα τέλος στην κακοτυχία των τελευταίων αγώνων και να επιστρέψει στις νίκες που είχε στερηθεί. Στο πρώτο σκέλος, ως συνήθως δεν είχε καλή εκκίνηση, και κατάφερε σιγά σιγά να περάσει μια στρατιά από Yamaha για να βρεθεί πίσω από τον πρωτοπόρο Jo Shimoda. Μόλις πλησίασε στην κορυφή, άρχισε μια λυσσαλέα μάχη για την πρώτη θέση χαρίζοντας θέαμα στην κατάμεστη πίστα του Millville. Στο τέλος ο Hunter βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε για να περάσει μπροστά και να πάρει την νίκη. Στο δεύτερο σκέλος ο Hunter πήρε την εκκίνηση και οδήγησε στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι τον προτελευταίο γύρο. Εκεί, είχε μια πτώση στα ντουμπλαρίσματα που επέτρεψαν στον Justin Cooper που ακολουθούσε να τον περάσει και να πάρει την νίκη. Με αποτελέσματα 1-2 ο Hunter ήταν ο νικητής του αγώνα και μάλιστα κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά τον απογοητευτικό αγώνα του Haiden Deegan. Την δεύτερη θέση κατάλαβε ο Cooper(4-1) που και αυτός επιστρέφει σιγά σιγά στην μάχη του πρωταθλήματος όπως και ο τρίτος στον αγώνα Shimoda(2-3) που κάνει συχνές εμφανίσεις στο βάθρο στους τελευταίους αγώνες. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο RJ Hampshire(3-6) μετά από κακές εκκινήσεις αλλά εντυπωσιακές προσπεράσεις με πέμπτο τον Levi Kitchen(7-4) και έκτο τον Tom Vialle(6-8).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΜΘΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 22/7/23 Washougal WA.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...