MXGP 2023 – R.FEBVRE KAI J.GEERTS ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ LOMMEL

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2023 πέρασε από το Βέλγιο και την ανανεωμένη πίστα του Lommel, για 40η φορά στην ιστορία του θεσμού, όπου ο Romain Febvre πήρε εντυπωσιακά την νίκη στην μεγάλη κατηγορία ενώ ο Jago Geerts δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης μέσα στην έδρα του στην ΜΧ2.

Κατηγορία MXGP
Στο Lommel, ο Ramain Febvre κατάφερε να πάρει την τέταρτη σερί φετινή του νίκη, σε μια προσπάθεια να μαζέψει την μεγάλη διαφορά στην βαθμολογία του Jorge Prado. Αν και η συγκομιδή βαθμών δεν ήταν τόσο μεγάλη, ο Febvre δείχνει να έχει επιπλέον κίνητρο να συνεχίσει που εκτός του πρωταθλήματος, αποκάλυψε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ότι δεν έχει υπογράψει ακόμα για την επόμενη σεζόν. Ωστόσο η δεύτερη του νίκη στο Lommel δεν ήρθε εύκολα καθώς έπρεπε να ανακάμψει από μέτρια εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και μια καταστροφική στο δεύτερο. Γρήγορα βρήκε τον δρόμο για την νίκη στο πρώτο σκέλος περνώντας τους Jeremy Seewer και Glenn Coldenhoff ενός το δεύτερο έπρεπε να ξεκινήσει έξω από την πρώτη εικοσάδα, για να βρεθεί στο τέλος στην δεύτερη θέση, απειλώντας μάλιστα τον πρωτοπόρο Jorge Prado. Με αυτόν τον εντυπωσιακό τρόπο, ο Febvre(1-2) πήρε την νίκη στο Βέλγιο μειώνοντας στους 96 βαθμούς την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας. Εκεί εξακολουθεί να βρίσκεται ο Prado(3-1) ο οποίος σε ακόμα έναν αγώνα εκμεταλλεύτηκε τις καλές του εκκινήσεις κάνοντας έναν αγώνα τακτικής. Δεν επέτρεψε στον Febvre να του πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης του δεύτερου σκέλους ενώ στο πρώτο έκανε σωστή διαχείριση κρίσης! Κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση σημειώνοντας ακόμα ένα βάθρο φέτος. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο νικητής του προκριματικού σκέλους Glenn Coldenhoff(2-3) που μετά από καλές εκκινήσεις κατάφερε να επιβληθεί του ομόσταυλου του Jeremy Seewer(5-4) που κατέλαβε την τέταρτη θέση. Δεν τα πήγε και τόσο καλά ο Calvin Vlaanderen(4-5) στις αγαπημένες του αμμουδερές συνθήκες, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Alberto Ferato(6-7).

Κατηγορία ΜΧ2
Στην βαθιά άμμο του Lommel ο Jago Geerts(1-1) ήταν αναμενόμενο ότι θα έχει τον πρώτο λόγο και ο Βέλγος φρόντισε εντός έδρας να έχει το απόλυτο των 60 βαθμών, κερδίζοντας το προκριματικό, και τα κύρια σκέλη του αγώνα. Παρότι δεν πήρε τις εκκινήσεις, ο Geerts βρέθηκε από τον πρώτο γύρο και στα δύο σκέλη στην πρώτη θέση οδηγώντας όλους τους γύρους του αγώνα. Η νίκη του στο Βέλγιο συνοδεύτηκε και με την εδραίωση του στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μόλις 13 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Andrea Adamo που είχε έναν καταστροφικό αγώνα με κακές εκκινήσεις και πτώσεις. Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε και ο επίσης τοπικός Lucas Coenen(2-2) ανακάμπτοντας από μέτριες εκκινήσεις, για να βρεθεί στην δεύτερη θέση σε σκέλη και αγώνα. Οι καλές εκκινήσεις του Simon Langenfelder(3-3) στους τελευταίος αγώνες έχουν κάνει την διαφορά, που του έχει επιτρέψει να ανεβαίνει στο βάθρο, γεγονός που επανέλαβε ο Γερμανός και στο Lommel, καταλαμβάνοντας το τρίτο σκαλί. Στην τέταρτη θέση, τερμάτισε ένας άλλος τοπικός ήρωας ο Liam Everts(5-4), πραγματοποιώντας σταθερούς αγώνες, με τον Kevin Horgmo(7-6) να κάνει τις κινήσεις του στο δεύτερο σκέλος για την πέμπτη θέση. Την επανεμφάνιση του στην πρώτη εξάδα πραγματοποίησε ο rookie της κατηγορίας Rick Elzinga(7-6)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 30/7/23 Vantaa Φινλανδία.

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...