AMA MX 2023 – ΟΙ ROOKIE’S ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ WASHOUGAL

Το πρωτάθλημα AMA Motocross 2023 συνεχίστηκε συναρπαστικά στον όγδοο γύρο της Washougal, όπου οι πρωτοεμφανιζόμενοι στις δύο κατηγορίες κατάφεραν να πάρουν τις νίκες. Στην μεγάλη κατηγορία ο Jett Lawrence κατάφερε να συνεχίσει το εκπληκτικό του αήττητο σερί ενώ ο Haiden Deegan πήρε την πρώτη του διπλή νίκη στα 250, σημειώνοντας την δεύτερη φετινή του στην κατηγορία.

Κατηγορία 450
Όλοι εναντίον Jett Lawrence, δείχνει να έχει γίνει το πρωτάθλημα στην κατηγορία καθώς από ότι φαίνεται σε κανέναν από τους αντιπάλους του δεν αρέσει το αήττητο σερί του, σε σκέλη και αγώνες την φετινή περίοδο. Κι όλα αυτά την στιγμή που βρίσκεται στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία. Και στα δύο σκέλη, ο Jett δεν πήρε την εκκίνηση και στο πρώτο έπρεπε να κάμψει την αντίσταση του πρωτοπόρου Dylan Ferrandis ενώ στο δεύτερο τον ρόλο του “αντιστασιακού” ανέλαβε ο Aaron Plessinger. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κατάφερε να περάσει τελικά και τους δύο για να νοιώσει τελικά την πίεση του Chase Sexton, που ειδικά στο δεύτερο σκέλος βρισκόταν με το δάχτυλο στην σκανδάλη για να ρίξει τον Jett από την πρώτη θέση. Όμως και πάλι στους τελευταίους γύρους το λάθος το έκανε ο Sexton, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Jett(1-1) να συνεχίσει το αήττητο σερί του. Ο Sexton(2-2) αν και είχε καλές εκκινήσεις και έδειχνε να έχει πιο σταθερό ρυθμό από τον Jett, ωστόσο δεν βρήκε ποτέ την ευκαιρία να περάσει τον rookie και σαν αποτέλεσμα είχε και μια πτώση στο τέλος, που έβαλε τέλος στην μάχη τους στο δεύτερο σκέλος. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση αλλά το σημαντικότερο είναι ότι παραμένει η μόνη απειλή στο αήττητο του Αυστραλού. Μετά από καλές εκκινήσεις και σταθερούς αγώνες ο Jason Anderson(4-4) κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο, κάτι που το χρειαζόταν καθώς δεν έχει συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά. Συμβόλαιο δεν έχει επίσης και ο τέταρτος του αγώνα Dylan Ferrandis(3-6), παρά τα καλά του αποτελέσματα ενώ έχει αφήσει ανοιχτό, ακόμα και την επιστροφή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ή και να τα παρατήσει την επόμενη σεζόν. Στην πέμπτη θέση μετά το εντυπωσιακό του δεύτερο σκέλος τερμάτισε ο Plessinger(7-3) με την εξάδα να συμπληρώνει ο Adam Cianciarulo(5-7).

Κατηγορία 250
Η άγρια ομορφιά της μάχης του πρωταθλήματος για την κατηγορία, συνεχίστηκε στην Washougal, με τον Haiden Deegan να καταφέρνει να πάρει μια πειστική διπλή νίκη, την πρώτη του(διπλή) την φετινή σεζόν. Βέβαια χρειάστηκε και την βοήθεια του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Hunter Lawrence με κακές εκκινήσεις και πτώσεις αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου το εντυπωσιακό επίτευγμα του rookie της φετινής σεζόν. Ο Deegan(1-1) έκανε εύκολη την ζωή στο πρώτο σκέλος παίρνοντας την εκκίνηση και οδηγώντας το σκέλος από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό ενώ στο δεύτερο περίμενε την κατάλληλη στιγμή να περάσει τους ομοσταυλούς του Levi Kitchen και Justin Cooper, για να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα. Κοντά στην νίκη βρέθηκε ο Cooper(3-2), οδηγώντας το δεύτερο σκέλος για την μεγαλύτερη διάρκεια του, όμως η κούραση και ο εκπληκτικός Deegan, τον κράτησαν στην δεύτερη θέση. Σε ακόμα ένα αγώνα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Hunter Lawrence(2-4) πλήρωσε ακριβά τις κακές του εκκινήσεις. Καταδίωξε στο πρώτο σκέλος για την νίκη τον Deegan ενώ στο δεύτερο στην προσπάθεια του να τον περάσει έπεσε, χάνοντας πολύτιμες θέσεις και βαθμούς. Ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, διατηρώντας την πρωτοπορία του στην βαθμολογία για μόλις τρεις βαθμούς από τον rookie. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο πάντα μαχητικός RJ Hampshire(4-5) που διεκδικούσε το βάθρο μέχρι την πτώση του στο δεύτερο σκέλος, ενώ και ο τοπικός Kitchen(8-3) αντιμετώπισε πτώση στο πρώτο σκέλος που τον περιόρισε στην πέμπτη θέση παρά το πολύ καλό του δεύτερο σκέλος. Στην μάχη του βάθρου προσπάθησε να μπει ο Jo Shimoda(6-7) αλλά δεν είχε τον ρυθμό τερματίζοντας έτσι στην έκτη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 12/8/23 Unadilla NY.

1963 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...