ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Βλέποντας την Ελλάδα να καίγεται, μια συγκεκριμένη ομάδα της κοινωνίας αποφάσισε να μην μείνει μετά χέρια σταυρωμένα παρακολουθώντας σκηνές αποκάλυψης από καμένα δάση στην τηλεόραση. Πήρε την κατάσταση στα χέρια της και δραστηριοποιήθηκε με τον μόνο τρόπο που γνώριζε. Αυτοί ήταν οι μοτοσυκλετιστές, με το σωματείο Α.Λ.Μ.ΚΕ. της Κέρκυρας να δίνει την λύση της πυροπροστασίας στην χώρα μας.

Στο παρελθόν αλλά και φέτος, αθλητικά σωματεία και λέσχες που κυρίως δραστηριοποιούνται στο χώρο του enduro, έχουν συμβάλει στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην χώρα όπως συνέβη φέτος με τον Σ.Μ.Α.Δερβενοχωρίων στην πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά της περιοχής. Αυτοί όμως που έκαναν την διαφορά, ήταν οι μοτοσυκλετιστές της Κέρκυρας που αντιλήφθηκαν γρήγορα ότι το κακό θα χτυπήσει σύντομα και την πόρτα τους. Αποφάσισαν με πρωτοβουλία του σωματείου Α.Λ.Μ.ΚΕ. να κάνουν το μόνο που μπορούσαν, να αφιερώσουν χρόνο με βάρδιες παρατήρησης στις βουνοκορφές του νησιού.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει εννέα εστίες που έχουν εκδηλωθεί στο νησί, ενημερώνοντας την πυροσβεστική η οποία κατάφερε να σβήσει άμεσα τις οχτώ από αυτές πριν επεκταθούν. Μετά τους πρώτους επιτυχημένους εντοπισμούς πυρκαγιών, την προσπάθεια του σωματείου ενισχύουν η Περιφέρεια και ο Δήμος, ενώ ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες τους στην Κέρκυρα σπεύδουν να βοηθήσουν…ακόμα και τουρίστες!

Εκτός από την ανάδειξη της ιδιοσυγκρασίας των μοτοσυκλετιστών που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την φύση και το φυσικό περιβάλλον, η κίνηση και η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του σωματείου Α.Λ.Μ.ΚΕ. δείχνει το δρόμο για την πυροπροστασία στην χώρα μας που είναι η πρόληψη, σε συνδυασμό με την καταστολή. Μπράβο στην Α.Λ.Μ.ΚΕ. για την πρωτοβουλία και σε όλους τους Κερκυραίους για την κινητοποίηση!

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...