MXGP 2023 – ΠΕΜΠΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ R.FEBVRE…ΠΡΩΤΗ ΔΙΠΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ A.ADAMO ΣΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Συνεχίζοντας το εκπληκτικό του σερί, ο Romain Febvre κατάφερε να πάρει την πέμπτη του φετινή νίκη στον 14ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2023 στην Φινλανδία. Πετυχαίνοντας για πρώτη φορά το 1-1 στα σκέλη της Κυριακής, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στην MX2 Andrea Adamo κέρδισε έναν αγώνα που πιθανότατα θα του δώσει τον φετινό τίτλο.

Κατηγορία MXGP
Το μεγάλο νέο στην κατηγορία ήταν η επιστροφή του Jeffrey Herlings μετά τον τραυματισμό του στο Γερμανικό GP ενώ θυμίζουμε ότι δύο αγώνες πριν την Φινλανδία είχε επιστρέψει και ο περσινός πρωταθλητή Tim Gajser. Οι δύο πολυπρωταθλητές, αρχίζουν να βρίσκουν τα πατήματα τους στους αγώνες και σύντομα θα τους δούμε ξανά στο βάθρο. Και είναι κάτι που μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος καθώς οι 98 βαθμοί διαφοράς που απολαμβάνει ο Jorge Prado από τον διώκτη του Romain Febvre, δεν δείχνει να μπορεί να μειωθεί αισθητά, όσους αγώνες και να κερδίσει ο Γάλλος. Στην μάχη λοιπόν του πρωταθλήματος ο Prado κατάφερε να κερδίσει το προκριματικό σκέλος του Σαββάτου από τον Febvre, και μοιράστηκαν νίκες αλλά όχι και βαθμούς στα σκέλη της Κυριακής. Εκεί ο Jeremy Seewer πήρε την εκκίνηση του πρώτου, υποκύπτοντας νωρίς στις ορέξεις του Febvre για νίκη. Αν και προσπάθησε να πάρει την δεύτερη θέση στο τέλος του αγώνα, ο Prado τελικά πέρασε την γραμμή του τερματισμού στην τρίτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Ισπανός δεν άφησε την εκκίνηση να πάει σε άλλα χέρια και οδήγησε το σκέλος από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό. Ο Febvre του επιτέθηκε δύο φορές, μια στην αρχή και μια στο τέλος αλλά δεν μπόρεσε τελικά να αλλάξει την κατάταξη των δύο πρώτων θέσεων. Η νίκη του αγώνα πήγε στον Febvre(1-2), για πέμπτη συνεχόμενη φορά, κερδίζοντας όμως μόλις έναν βαθμό, από τον δεύτερο Prado(3-1) στην μάχη του πρωταθλήματος. Ο Γάλλος μάλιστα ήταν τόσο εκνευρισμένος, που δεν ανταποκρίθηκε(για ακόμα μια φορά) στο νεύμα του Prado για τα συγχαρητήρια της ωραίας τους μάχης στον τερματισμό του δεύτερου σκέλους! Για την τρίτη θέση του αγώνα αλλά και του πρωταθλήματος η ενδοοικογενειακή μάχη των αναβατών της Yamaha Jeremy Seewer και Glenn Coldenhoff συνεχίστηκε με τον Ολλανδό να επικρατεί. Οι δύο αναβάτες είχαν από μια κακή και μια καλή εκκίνηση στα αντίστοιχα σκέλη αλλά με το καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος, ο Coldenhoff(4-3) έσπασε την μεταξύ τους ισοβαθμία. Ο τέταρτος του αγώνα Seewer(2-5), παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στον πρώτο του αγώνα μετά τον τραυματισμό του και έχοντας χάσει τέσσερα GP, ο Herlings(8-4) κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Tim Gajser(6-6) Δυστυχώς στον αγώνα τραυματίστηκε ο Ruben Fernandez μετά από πτώση στο πρώτο σκέλος, και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Andrea Adamo, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα με το βρεγμένο τερέν της πίστας Vantaa στο προκριματικό σκέλος, χάνοντας επιπλέον βαθμούς από τον διώκτη του Jago Geerts. H Κυριακή όμως ήταν μια διαφορετική ημέρα, με ηλιοφάνεια και στεγνές συνθήκες, αλλά και με την τύχη να γέρνει προς το μέρος του Ιταλού. Και αυτό γιατί ο Geerts, που έχει κερδίσει τους τρεις τελευταίους αγώνες, τραυματίστηκε ξάνα στο πρώτο σκέλος, όταν μετά από κακή εκκίνηση προσγειώθηκε στον πεσμένο Hakaan Osterhagen, με αποτέλεσμα ο Βέλγος να σπάσει την κλείδα του και να μην αγωνιστεί στο δεύτερο. Χωρίς να τα γνωρίζει όλα αυτά ο Adamo, κατάφερε να περάσει τον νικητή του προκριματικού σκέλους Simon Langenfelder, για να κερδίσει το πρώτο σκέλος. Στο δεύτερο μετά από σκληρές μάχες, ο Adamo(1-1) επιβλήθηκε της μάχης με τον ομόσταυλό του στην Red Bull KTM Liam Everts, για να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη…την πρώτη διπλή! Ο Langenfelder(2-2) εντυπωσίασε με την απόδοση του στην Φινλανδία, κέρδισε το προκριματικό σκέλος ενώ μετά από πτώση στο δεύτερο, κατάφερε να αναρριχηθεί από την δέκατη θέση στην δεύτερη, ανεβαίνοντας έτσι στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ο Everts(3-4), κράταγε την δεύτερη θέση μέχρι τα μισά του δεύτερου σκέλους, το οποίο οδηγούσε μέχρι να τον περάσει ο Adamo. Κουράστηκε στο τέλος χάνοντας περισσότερες θέσεις αλλά κατάφερε να κρατηθεί στην τρίτη θέση του βάθρου. Το χαοτικό πρώτο σκέλος και η σύγκρουση με τον αδερφό του Sasha, έφερε τον Lucas Coenen(5-3) να παλεύει από την ενδέκατη θέση, ενώ τα πράγματα ήταν αρκετά καλύτερα μετά την εκκίνηση στο δεύτερο, όχι όμως ικανά για κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Οι σχετικά καλές εκκινήσεις του Kevin Horgmo(4-7) και η καλή κατάσταση που βρίσκεται στους τελευταίους αγώνες τον έφεραν στην πέμπτη θέση ενώ φαίνεται ότι μαθαίνει γρήγορα ο “rookie” της κατηγορίας Rick Elzinga(7-5), μπαίνοντας ξανά στην πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 13/8/23 Uddevalla Σουηδία.

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...