FIM HARD ENDURO 2023 – Ο Μ.LETTENBICHLER ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ROMANIACS

Ο Manuel Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing κέρδισε τον τρίτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2023 της FIM στο Red Bull Romaniacs. Σε μια υπέροχη εκτέλεση μιας εβδομάδας από τον Γερμανό, εξασφάλισε την τέταρτη νίκη του στο πιο σκληρό Rally Enduro στον κόσμο με από μία ώρα διαφοράς, ενώ κέρδισε επίσης την τρίτη συνεχόμενη νίκη της σεζόν.

Στη μάχη για το υπόλοιπο των δύο θέσεων του βάθρου, ο Trystan Hart της FMF KTM Factory Racing ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί στο ντεμπούτο του στον αγώνα, και έγινε ο πρώτος Καναδός που το καταφέρνει. Κατακτώντας την τελευταία νίκη στην Ημέρα Offroad, ο Teodor Kabakchiev της ECONT Βουλγαρίας κέρδισε τον Billy Bolt της Husqvarna Factory Racing για το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Και κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε η 20η έκδοση του Red Bull Romaniacs. Σε μια απίστευτα συναρπαστική, απαιτητική και εξαιρετική εβδομάδα αγώνων, ήταν ο Manuel Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing που τελικά εξασφάλισε την συνολική νίκη στον τρίτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro.

Ο LETTENBICHLER ΚΑΤΑΚΤΑ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΒΟΥΝΑ
Μπαίνοντας στην τέταρτη και τελευταία Ημέρα Offroad για την ανάδειξη του τελικού νικητή, το προβάδισμα του Lettenbichler στον αγώνα των 58 λεπτών, θα αποδεικνυόταν αδύνατο να το πιάσει κανείς. Ένα δυνατό ξεκίνημα της ημέρας του τον οδήγησε στην κορυφή του πρώτου σημείου ελέγχου. Με μια έξυπνη, ασφαλή και ελεγχόμενη οδήγηση, διαχειριζόταν καλά τον ρυθμό του όλη την ημέρα. Φτάνοντας δεύτερος στην αρένα του τερματισμού πίσω από τον Kabakchiev, ο αναβάτης της KTM έκανε τις τελευταίες αναβάσεις και πέρασε τη γραμμή τερματισμού ως γενικός νικητής για να πετύχει το χατ τρικ με νίκες στο 2023.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΕ ΒΑΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ HART ΣΤΟ RED BULL ROMANIACS
Γνωρίζοντας ότι είχε ένα σημαντικό μαξιλάρι έναντι του Kabakchiev και του Bolt στη μάχη τους για την τρίτη θέση, ο Trystan Hart οδήγησε για να διατηρήσει τη θέση του δεύτερου στο Red Bull Romaniacs. Τελειώνοντας την ημέρα του έκτος, έκανε περισσότερα από αρκετά για να εξασφαλίσει όχι μόνο στο ντεμπούτο του στο βάθρο του αγώνα, αλλά και να γίνει ο πρώτος Καναδός που το κατάφερε στο πιο σκληρό Rally Hard Enduro στον κόσμο. Αυτό το αποτέλεσμα τον ανεβάζει τώρα στη δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη του πρωταθλήματος, πηγαίνοντας στον εντός έδρας αγώνα του στο Red Bull Outliers τον επόμενο μήνα.

ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ KABAKCHIEV
Για τον Kabakchiev, η τελική Offroad Day ημέρα σηματοδότησε μια μεγάλη ευκαιρία να τερματίσει στο γενικό βάθρο. Ξεκινώντας τη μέρα μετά από πέντε λεπτά από τον Bolt, ο Βούλγαρος πίεσε με ότι είχε και τελικά τα κατάφερε. Για τον Bolt, οι ελπίδες για ένα ντεμπούτο βάθρο της Red Bull Romaniacs δεν πραγματοποιήθηκαν. Παρά το γεγονός ότι κατείχε την τρίτη θέση στη γενική μέχρι την τελευταία μέρα, ο Βρετανός – που αντιμετώπιζε έναν τραυματισμό στον ώμο – δεν μπορούσε να κρατήσει μακριά τον ιπτάμενο Βούλγαρο. Τελειώνοντας την ημέρα του έβδομος, έπεσε στην τέταρτη θέση στο τελικό αποτέλεσμα.

Αναμφισβήτητα γινόταν όλο και πιο δυνατός καθώς ο αγώνας γινόταν σκληρότερος, ο Mario Roman της Sherco Factory Racing απόλαυσε άλλη μια σταθερή μέρα στη σέλα. Ο Ισπανός έφτιαξε μια σταθερή μέρα για να πάρει την τρίτη θέση, και πέρασε τον ομόσταυλο του Wade Young για την τέταρτη θέση. Ωστόσο, ο Young θα έπαιρνε τελικά το καλύτερο αποτέλεσμα στη γενική κατάταξη για να τερματίσει την 20η έκδοση των Red Bull Romaniacs στην πέμπτη θέση.

Μετά από μια μεγάλη εβδομάδα αγώνων στα Καρπάθια Όρη για το πιο σκληρό Rally Hard Enduro στον κόσμο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM εισέρχεται στο δεύτερο μισό της σεζόν με τον τέταρτο γύρο στο Red Bull Outliers του Καναδά στις 26-27 Αυγούστου.

Manuel Lettenbichler (KTM): «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το πώς πέρασε όλη η εβδομάδα. Το να κερδίσω το τέταρτο μου Red Bull Romaniacs με χατ τρικ με νίκες στο πρωτάθλημα φέτος είναι κάπως τρελό. Μετά την περσινή απογοήτευση, είναι σαν λύτρωση να επιστρέψεις και να κερδίσεις ξανά. Κάθε μέρα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό γιατί απλά ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει στη γωνία εδώ. Με τρεις νίκες από τρεις εκκινήσεις είμαστε σε καλή θέση και στο πρωτάθλημα καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο μισό».

Trystan Hart (KTM): «Είμαι έκπληκτος από το πόσο καλά πήγε αυτή η εβδομάδα για μένα. Το να πάρω το πρώτο μου βάθρο εδώ και να είμαι ο πρώτος Καναδός στο βάθρο της Red Bull Romaniacs είναι ιδιαίτερο. Νιώθω ότι εξακολουθώ να μαθαίνω αυτόν τον αγώνα κάθε μέρα που οδηγούμε. Ήταν μια κόλαση εβδομάδας και δεν τα παράτησα, ακόμη και στον τερματισμό. Ο τοπικός μου αγώνας Red Bull Outliers είναι ο επόμενος, οπότε είμαι ενθουσιασμένος για αυτό».

Teodor Kabakchiev (KTM): «Ήταν μια μεγάλη επιστροφή όλη την εβδομάδα για να φτάσω αυτό το αποτέλεσμα στο βάθρο. Με το πέναλτι των 30 λεπτών μου στην Offroad Day 1, απλώς πίεζα για να δω τι μπορώ να κάνω. Στο τέλος κέρδισα δύο μέρες και πήρα τρίτη. Είμαι περήφανος για αυτό. Δεν μπορείς να τα παρατήσεις σε αυτό το άθλημα!».

Billy Bolt (Husqvarna): «Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα. Το Red Bull Romaniacs δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά το να έρθεις εδώ με περιορισμένο χρόνο με την μοτοσυκλέτα με έναν τραυματισμό, είναι ακόμα πιο δύσκολα. Ξεκίνησα υπέροχα, αλλά καθώς ο αγώνας συνεχιζόταν με κούρασε. Θα μου άρεσε πολύ να ανέβω στο βάθρο, αλλά τελικά ο στόχος ήταν πάντα να φτάσω στη γραμμή του τερματισμού».

Wade Young (Sherco): «Αυτή η έκδοση του Red Bull Romaniacs δεν σε άφηνε να χαλαρώσεις. Κάθε μέρα ήταν δύσκολη, στο όριο του δυνατού. Συνολικά αισθάνομαι ότι είχα μια καλή εβδομάδα και μπόρεσα να κάνω έναν συνεπή αγώνα».

Αποτελέσματα FIM Hard Enduro, Rd 3Red Bull Romaniacs
1. Manuel Lettenbichler (KTM) 19:45:15
2. Trystan Hart (KTM) 20:55:14
3. Teodor Kabakchiev (KTM) 21:19:16
4. Billy Bolt (Husqvarna) 21:25:16
5. Wade Young (Sherco) 21:32:02
6. Michael Walkner (GASGAS) 21:37:48
7. Mario Roman (Sherco) 22:31:30
8. Graham Jarvis (Husqvarna) 23:44:46
9. Sonny Goggia (KTM) 24:19:31
10. Matthew Green (KTM) 24:44:25…

Championship Standings (3/6)
1. Manuel Lettenbichler (KTM) 64
2. Trystan Hart (KTM) 46
3. Billy Bolt (Husqvarna) 44
4. Teodor Kabakchiev (KTM) 38
5. Michael Walkner (GASGAS) 31

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...