AMA MX 2023 – O J.LAWRENCE ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ…Ο HUNTER ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ BUDDS CREEK

O προτελευταίος από τους έντεκα φετινούς αγώνες του AMA Motocross 2023 πραγματοποιήθηκε στο Budds Creek όπου το αήττητο του Jett Lawrence κινδύνευσε περισσότερο από ποτέ αλλά ο Αυστραλός απέδειξε γιατί είναι τόσο δύσκολο να χάσει φέτος. Στην μικρή κατηγορία των 250 ο αδερφός του Hunter, πήρε την νίκη και κατάφερε να διατηρήσει άθικτο το βαθμολογικό του προβάδισμα στην βαθμολογία.

Κατηγορία 450
Έχοντας κατακτήσει ο Jett Lawrence τον τίτλο στον προηγούμενο αγώνα, θα περίμενε κανείς να είναι λίγο αδιάφορος για την συνέχεια του πρωταθλήματος, Όμως ο Αυστραλός, μπορεί να πιάστηκε λίγο χαλαρός στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους, κατάφερε να ανακάμψει και να διατηρήσει το αήττητο φετινό σερί του όχι μόνο για τα στατιστικά, αλλά όπως δήλωσε στην συνέντευξη τύπου, γιατί απλά “δεν του αρέσει να χάνει”. Στο πρώτο σκέλος οι Adam Cianciarulo, Justin Barcia και Aaron Plessinger οδήγησαν τον αγώνα με τον Jett να βρίσκεται στην πρώτη εξάδα και τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο και ομόσταυλο του στην Honda Chase Sexton, να αντιμετωπίζει προβλήματα αρκετά πιο πίσω. Στον πέμπτο γύρο ο Plessinger έκανε την κίνηση του για την πρωτοπορία και πέντε γύρους αργότερο ο Jett κατάφερε να τεθεί επικεφαλής του αγώνα, μια κατάσταση η οποία δεν άλλαξε μέχρι και τον τερματισμό. Στο δεύτερο σκέλος ο Jett πήρε μια εντυπωσιακή εκκίνηση και έθεσε τον ρυθμό του αγώνα. Παραδόξως, ο ρυθμός του δεν ήταν τόσο δυνατός όσο στους προηγούμενους αγώνες και η μάχη της δεύτερης θέσης μεταξύ του Barcia και του Sexton, βρισκόταν σχεδόν στον πίσω τροχό του. O Sexton κατάφερε να περάσει τον Barcia και έβαλε στόχο τον Jett ο οποίος προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό. Και οι δύο αναβάτες έκαναν λάθη αλλά και πάλι ο Sexton ήταν αυτός που έκανε το μεγαλύτερο, πέφτοντας στο έδαφος και χάνοντας χρόνο. Οι δύο αναβάτες θα βρισκόντουσαν ξανά μαζί στον τελευταίο γύρο όταν ο Jett καθυστέρησε στα ντουμπλαρίσματα επιτρέποντας στον Sexton να βρεθεί και πάλι στον τροχό του. Δεν υπήρχε όμως χρόνος για κάτι περισσότερο με τον Jett να κάνει και πάλι το 1-1 για την δέκατη φετινή του νίκη. Στην δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Plessinger(4-3) που είχε καλές εκκινήσεις και κέρδισε πολλές μάχες και στα δύο σκέλη για τον καλύτερο φετινό του τερματισμό. Για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο ανέβηκε ο Jason Anderson(2-5) όπου και αυτός είχε καλές εκκινήσεις και κινήθηκε ανοδικά και στα δύο σκέλη. Η τέταρτη θέση πήγε στον Sexton(9-2) μετά την καταστροφική του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος ενώ αντίθετα ο Barcia(6-4) ήταν καλά πλασαρισμένος και στα δύο σκέλη για την πέμπτη θέση της ημέρας. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Dylan Ferrandis(3-9) που ναι μεν είχε δυνατό ρυθμό και σε αυτόν τον αγώνα, όμως οι εκκινήσεις του δεν τον βοήθησαν για κάτι καλύτερο.

Κατηγορία 250
Στον αγώνα του Budds Creek, ουσιαστικά είχαμε τρεις εκκινήσεις και τρεις διαφορετικούς αγώνες, που τελικά μέτρησαν οι δύο. Και αυτό γιατί το πρώτο σκέλος διεκόπη με κόκκινη σημαία λίγο πριν τα μισά της ολοκλήρωσης του, βάζοντας ξανά του αναβάτες σε διαδικασία εκκίνησης, για τα υπόλοιπα δεκαπέντε λεπτά. Μεγάλος χαμένος αυτής της εξέλιξης ήταν ο “rookie” Haiden Deegan, που είχε καταφέρει να πάρει την πρωτοπορία με άνετη διαφορά στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, και η δεύτερη εκκίνηση τον έφερε μετά από δικό του λάθος στο έδαφος στην πρώτη στροφή. Από εκεί και μετά, τα δύο σκέλη εξελίχθησαν σε μια μονομαχία των πρωτοπόρων της βαθμολογίας Hunter Lawrence και Justin Cooper. Ο Cooper δεν είχε καλή εκκίνηση και δούλεψε σκληρά για να φτάσει πίσω από τον Hunter, και ήξερε ότι έπρεπε να κάνει κάτι για να μειώσει την βαθμολογική του απόσταση από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Με μια παράτολμη αλλά αποφασιστική κίνηση, πέρασε τον Αυστραλό για την δεύτερη θέση και λίγο αργότερα τον Jalek Swoll για την πρωτοπορία, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο το πρώτο σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος, ο Hunter είχε καλή εκκίνηση και κατάφερε γρήγορα να περάσει τον Austin Forkner για την πρώτη θέση, την οποία κράτησε μέχρι και τον τερματισμό παρά την πίεση του Cooper στον τελευταίο γύρο. Με τερματισμούς 2-1 ο Hunter πήρε την νίκη από τον δεύτερο τελικά Cooper(1-2) διατηρώντας άθικτη την βαθμολογική του διαφορά(22 βαθμοί) στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Jo Shimoda(7-3) που και αυτός ζημιώθηκε από την επανεκκίνηση του πρώτου σκέλους. Η επιστροφή του Forkner(8-4) στους αγώνες μετά τους τραυματισμούς του, τον έφεραν εντυπωσιακά στην τέταρτη θέση, αποτέλεσμα ίσως του γεγονότος ότι εμφανίστηκε με διαφορετική πιο ώριμη και στρωτή οδήγηση, στοιχεία που δεν τον χαρακτήριζαν στο παρελθόν. Αθόρυβα αλλά και με προβλήματα καθώς τον εμβόλισε στην δεύτερη εκκίνηση του πρώτου σκέλους ο Deegan, o Tom Vialle(5-6) σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση, αφήνοντας έκτο τον Jalek Swoll(3-12) που μετά από πολύ καιρό μπήκε στην πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 26/8/23 Ironman IN.



1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...