RED BULL TENNESSEE KNOCK-OUT 2023 – BACK TO BACK ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ T.HART

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Trystan Hart της FMF KTM Factory Racing κέρδισε το Red Bull Tennessee Knockout (TKO 2023), νικώντας τους Billy Bolt και Mani Lettenbichler για να διεκδικήσει τον τίτλο του AMA Grand Championship Extreme.

Τρεις νίκες TKO τα τελευταία τέσσερα χρόνια δείχνουν ότι ο Trystan Hart είναι ο αναβάτης που πρέπει να νικήσει κανείς, στους αγώνες με την μορφή Knock Out. Ο αγώνας του 2023 είδε τον Καναδό να επικρατεί στους τρεις από τους τέσσερις γύρους στο βραχώδες και λοφώδες Trials Training Center, με τον Ryder Leblond να πετυχαίνει τον ταχύτερο χρόνο Hot Lap του Σαββάτου.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής SuperEnduro, Billy Bolt, διεκδίκησε το βράδυ του Σαββάτου το Straight Rhythm shootout και συνέχισε να προβληματίζει τον Hart πλησιάζοντας στο κύριο αγώνα, τερματίζοντας 23 δευτερόλεπτα πίσω του στον τελικό. Ο Mani Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing ολοκλήρωσε το βάθρο μετά από μια σύγκρουση στον πρώτο γύρο με τον Billy στον τελικό που είδε την μοτοσυκλέτα του να κατεβαίνει μόνη της το Red Bull Ravine.

Η μορφή αγώνα TKO της Κυριακής αποτελούνταν από τρεις γύρους αγώνων για τους 56 αναβάτες που είχαν κερδίσει τις θέσεις τους στον πρώτο γύρο Knockout στη «μακρά διαδρομή» των 11 μιλίων ξεκινώντας στις 9 π.μ. Ο Hart σημείωσε αμέσως τον ταχύτερο χρόνο με 47:17 σε σχετικά ξηρές συνθήκες, με καλή πρόσφυση από το κανονικό στα βράχια κάτι που συνέβαλλε στους ταχύτερους χρόνους. Ο πρωταθλητής του GNCC του 2022, Jordan Ashburn, εντυπωσίασε με τον χρόνο του για την δεύτερη θέση 48: 29 στο Magna 1 για να τερματίσει δεύτερος μπροστά από τον Lettenbichler που είχε τον τρίτο χρόνο 48:54 μπροστά από τους Will Riordan, Cody Webb, Bolt, LeBlond, Οι Alfredo Gomez, Jonny Walker και Matthew Green από τη Νότια Αφρική συμπληρώνουν το top 10 αντίστοιχα. Υπήρξε ένας αγώνας πρόκρισης τελευταίας ευκαιρίας στην ευθεία διαδρομή μεταξύ των τεσσάρων αναβατών που μόλις έχασαν την πρώτη τριαντάδα, με τον επαγγελματία του Hillclimbing Logan Cipala να παίρνει το εισιτήριο ως ο τελευταίος αναβάτης που πέρασε στον δεύτερο γύρο.

Σώμα με σώμα
Ο δεύτερος γύρος αλλάζει μορφή με 31 αναβάτες σε πέντε ομάδες να αγωνίζονται σώμα με σώμα στο μακρύ γύρο με ένα ακόμη μίλι εξαιρετικά δύσκολων τμημάτων να προστίθενται. Οι τέσσερις πρώτοι τερματίσαντες από κάθε όμιλο κερδίζουν στη συνέχεια μια θέση στους 28 για το κύριο γεγονός.Ο Hart ήταν και πάλι αυτός που έβαλε τον πήχη, κερδίζοντας το γκρουπ ένα επί του Bolt μετά από μια μεγάλη μάχη. Ο 14 φορές πρωταθλητής US Trials Pat Smage και ο James Flynn τερμάτισαν τρίτοι και τέταρτοι για να περάσουν στο main event.Ο LeBlond κέρδισε το δεύτερο γκρουπ σε μια άλλη σκληρή μάχη με τους Ashburn και Colton Haaker για την πρώτη τριάδα και ο Gauge Logan-Key κέρδισε επίσης το εισιτήριο για τον τελικό τερματίζοντας τέταρτος. Ο Lettenbichler κυριάρχησε στο τρίτο γκρουπ μπροστά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Junior του Hard Enduro, Matty Green, με τον Quinn Wentzel της Rieju να κερδίζει τον Tim Apolle της Beta τερματίζοντας τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα. Το τέταρτο γκρουπ είδε τον Jonny Walker να διεκδικεί τη νίκη μπροστά από τον Riordan, τον αναβάτη της Sherco Logan Bolopue και τον Daniel Lewis της Beta να καταλαμβάνουν τις δύο τελευταίες θέσεις σε αυτό το γκρουπ. Το τελευταίο shoot-out είδε τον Cody Webb να παίρνει την νίκη από τον Ισπανό Gomez και τον βετεράνο θρύλο του enduro David Knight, με τον Mason George να κερδίζει την τελική θέση στο main event στο πρώτο του TKO. Ο George ήταν ο μόνος αναβάτης από τους 30 αναβάτες που προκρίθηκαν στο πρόγραμμα της Κυριακής μέσω των αγώνων του Σαββάτου.

Σύγκρουση μεταξύ Bolt και Lettenbichler
Το κύριο γεγονός επιστρέφει στη σύντομη διαδρομή για έναν αγώνα 35 λεπτών συν έναν γύρο, ο οποίος κατέληξε σε 44 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα υπέρ του Hart. Ήταν όμως ο Lettenbichler που πήρε το προβάδισμα νωρίς κατευθυνόμενος μέσα στο δάσος με τους Hart και Bolt να βρίσκονται κοντά. Οι Hart και ο Bolt βρήκαν έναν τρόπο να προσπεράσουν τον Lettenbichler πριν φτάσουν στην κρίσιμη ανάβαση στο Red Bull Ravine που αποδείχτηκε κομβικό σημείο καθώς ο Bolt έχασε την ορμή του στην κορυφή και ο Lettenbichler χτύπησε τον πίσω τροχό του και γύρισε προς τα πίσω. Ο Γερμανός έχασε αρκετές θέσεις όταν η μοτοσυκλέτα του έπεσα από το λόφο, ο Bolt επέστρεψε γρήγορα, αλλά ο Hart είχε ήδη κάνει μια απόσταση 12 δευτερολέπτων καθώς ξεκίνησαν τον δεύτερο γύρο. Στη συνέχεια, ο αναβάτης της KTM άνοιξε το προβάδισμα σε 45 δευτερόλεπτα πριν κόψει στον τελευταίο γύρο για να κερδίσει με διαφορά 24 δευτερολέπτων. Ο Bolt κράτησε τη δεύτερη θέση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αντέχοντας την πίεση του Walker για αρκετούς γύρους και στη συνέχεια του Lettenbichler, ο οποίος ανέκαμψε από την πτώση του. Ο Bolt, ο Lettenbichler και ο Walker ξεκίνησαν τον τελευταίο γύρο σε απόσταση μικρότερης των 10 δευτερολέπτων αλλά εντυπωσιακά η σειρά παρέμεινε η ίδια μέχρι τον τερματισμό. Ο Cody Webb ήταν αυτός που ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα με τον LeBlond να ανασυγκροτείται από την πτώση του Lettenbichler στην ανάβαση, ανέκαμψε για να τερματίσει στην έκτη θέση. Ο Wil Riordan ήταν ο τελευταίος αναβάτης στον ίδιο γύρο με τους πρωτοπόρους τερματίζοντας στην έβδομη θέση. Αυτό έβαλε τον Gomez όγδοο, τερματίζοντας μπροστά από τον ένατο Ashburn μετά την ανάκαμψη του από ένα ατύχημα στην πρώτη στροφή που είχε με τον Green. Ο Smage ολοκλήρωσε το top 10 στον πρώτο του αγώνα Hard Enduro της σεζόν μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Trials των ΗΠΑ.

Trystan Hart: «Στον δεύτερο γύρο, πέταξα την μοτοσυκλέτα μου στον καταρράκτη Kenda και ευτυχώς δεν ήταν κανείς πίσω μου και την σήκωσα και συνέχισα, αλλά αυτό ήταν λίγο τρομακτικό. Από εκείνο το σημείο και μετά, απλά ηρέμησα και πέρασα την ανάβαση του λόφου και τον καταρράκτη καθαρά σε κάθε γύρο και απλώς προσπάθησα να κρατήσω την διαφορά που ήταν πραγματικά καλή.”

Billy Bolt: «Είναι φοβερό, το πλήθος ήταν τρελό σε όλη την πίστα και μετά βίας μπορούσες να ακούσεις τη μοτοσυκλέτα εκεί έξω, οπότε ήταν πολύ όμορφο να βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους εδώ έξω να υποστηρίζουν τον αγώνα. Όσον αφορά τον αγώνα, ήταν ένας αγώνας, ένιωσα την πίεση από πίσω σχεδόν σε όλο την διάρκεια για να είμαι ειλικρινής. Ο Jonny και o Μani ήταν στο τιμόνι μου και αυτό δυσκόλευε τη συγκέντρωση για να μην κάνω λάθη. Ο Trystan ήταν σχεδόν χωρίς λάθη και άνοιξε μια διαφορά από νωρίς και δεν μπορούσα να επιστρέψω σε αυτόν».

Mani Lettenbichler: «Ο Billy έκανε ένα μικρό λάθος στην κορυφή του λόφου στον πρώτο γύρο και δεν μπόρεσα να τον αποφύγω, έτσι επέστρεψα στην έκτη θέση και έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να επιστρέψω στην τρίτη, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος με αυτό. Ήταν εφικτό χάρη στους οπαδούς που επευφημούσαν τόσο δυνατά στο δάσος και δεν το περίμενα αυτό. Τώρα χαίρομαι που τελειώσαμε για να βγούμε από τη ζέστη!».

Αποτελέσματα Red Bull Tennessee, Knockout 2023

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...