Η ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ KTM ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΚΑΜΑ ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΡΩΝ ΚΤΜ DUKE ΓΙΑ ΤΟ 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Η KTM ξεκινά δυναμικά τις παρουσιάσεις μοντέλων του  2024 με την ολοκαίνουργια οικογένεια μονοκύλινδρων μοντέλων DUKE. Περισσότερη ιπποδύναμη, ακόμα πιο κοφτερή οδηγική συμπεριφορά και ξεκάθαρες διαφοροποιήσεις μεταξύ των μικρών κυβισμών. Με λίγα λόγια η ολοκαίνουργια γκάμα DUKE δεν λέει μεγάλα λόγια και φέρνει για πρώτη φορά κορυφαίες τεχνολογίες και εξοπλισμό στις κατηγορίες τους!

Υιοθετώντας μια προσέγγιση δίχως συμβιβασμούς η νέα γενιά DUKE φέρνει για το 2024 την μεγαλύτερη αλλαγή στην κατηγορία κάτω των 500cc από το 2011 και την παρουσίαση τότε της KTM 125 DUKE. Το αποτέλεσμα είναι ριζικός επανασχεδιασμός, νέοι κινητήρες, εντελώς νέα αρχιτεκτονική πλαισίου και ακόμα ένας αιχμηρός σχεδιασμός που έρχεται να αναδείξει ακόμα περισσότερο τις έτσι και αλλιώς επιθετικές σχεδιαστικές γραμμές της οικογένειας KTM DUKE.

Για το 2024 έρχεται για πρώτη φορά υβριδικό πλαίσιο δυο τμημάτων – το ένα τμήμα είναι εντελώς νέο ατσαλένιο πλαίσιο χωροδικτύωμα με ένα χυτό αλουμινένιο υποπλαίσιο – που ενισχύει την οδηγική δυναμική αυξάνοντας την στρεπτική ακαμψία. Η πληροφορία του αναβάτη είναι σημαντικά αυξημένη από το νέο πλαίσιο. Οι νέες τιμονόπλακες με το αναθεωρημένο offset βελτιώνουν δραματικά τα οδηγικά χαρακτηριστικά δίνοντας στον αναβάτη καλύτερο έλεγχο και αυξημένη σταθερότητα.

Το πλαίσιο συνδυάζεται με ένα εντελώς νέο κυρτό αλουμινένιο ψαλίδι το οποίο αγκαλιάζει την νέα θέση του πίσω αμορτισέρ. Τοποθετημένο εκτός κέντρου επιτρέπει μεγαλύτερο φιλτροκούτι ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί και χαμηλότερο ύψος σέλας που ήταν ένας από τους βασικούς στόχους επιτρέποντας μεγαλύτερη ευχρηστία αλλά και κανένα συμβιβασμό στην σταθερότητα και στην οδηγική συμπεριφορά.

Στην καρδιά της νέας γενιάς DUKE υπάρχουν νέοι κινητήρες ριζικά ανανεωμένοι οι οποίοι είναι ελαφρύτεροι και με μικρότερες διαστάσεις. Με ονομασία LC4c, η γκάμα των μονικύλινδρων κινητήρων περιλαμβάνει 125cc και 250cc (για επιλεγμένες αγορές) αλλά και έναν μεγαλύτερο κινητήρα 399cc όπως εκείνον που συναντάμε στην KTM 390 DUKE. Με την εμπειρία που αποκτήσαμε από τις προηγούμενες γενιές οι νέοι κινητήρες είναι επανασχεδιασμένοι με νέες κεφαλές, κιβώτια ταχυτήτων και πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές EURO 5.2.

Η γκάμα των KTM DUKE του 2024 είναι το νέο τεχνολογικό σημείο αναφοράς για τις κατηγορίες των μικρών γυμνών μοτοσυκλετών. Όλα τα μοντέλα της ανανεωμένης γκάμας διαθέτουν επιλογή Supermoto ABS, οθόνες 5” με δυνατότητα συνδεσιμότητας smartphone στον βασικό εξοπλισμό – ενώ υπάρχει και η δυνατότητα προσθήκης Quickshifter+ στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Φέρνουμε περισσότερη DUKENESS σε κάθε κατηγορία – εκτός από το νέο μεταλλικό ρεζερβουάρ και τις υψηλής ποιότητας φινίρισμα – κάθε μοντέλο DUKE έχει για το 2024 τις δικιές του ξεχωριστές αισθητικές πινελιές που το καθιστούν μοναδικό.

2024 KTM 390 DUKE
Αισθητικά η KTM 390 DUKE του 2024 δικαιωματικά είναι το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας με σημαντικές διαφοροποιήσεις από την υπόλοιπη γκάμα DUKE. Οι μοναδικές χρωματικές επιλογές Electronic Orange και Atlantic Blue κυριαρχούν της νέας αισθητικής με τα μεγαλύτερα πλαϊνά πλαστικά και τις εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα, μεγαλύτερα καλύμματα του ψυγείου νερού αλλά και τα τοποθετημένα εξωτερικά από το φανάρι LED φώτα θέσης. Η δύναμη έρχεται από το εντελώς νέο ελαφρύτερο μονοκύλινδρο κινητήρα των 399 cc με ονομασία LC4c. Όχι μόνο είναι ελαφρύτερος αλλά και ισχυρότερος από την προηγούμενη γενιά αλλά ταυτόχρονα συμμορφώνεται με τις νέες προδιαγραφές EURO 5+ ανανεώνοντας την συνολική συμπεριφορά της KTM 390 DUKE. Η CORNER ROCKET είναι η ιδανική μοτοσυκλέτα για αναβάτες με δίπλωμα Α2.

Η KTM 390 DUKE του 2024 είναι εξοπλισμένη με 43 mm WP APEX Open Cartridge εμπρός αναρτήσεις με ρυθμίσεις 5 θέσεων αποσβέσεων επαναφοράς και συμπίεσης ενώ το πίσω αμορτισέρ διαθέτει split piston και ρυθμίσεις απόσβεσης επαναφοράς και προφόρτισης ελατηρίου. Στην πράξη αυτό μεταφράζεται σε απόλυτο έλεγχο του αναβάτη ανάλογα με τις επιθυμίες του ή το επίπεδο του.
Περνώντας το πόδι πάνω από την νέα σέλα η 390 σας υποδέχεται με την νέα TFT οθόνη των 5” με επιλογές σε ride modes. Η βασική ρύθμιση είναι η STREET Mode, με την RAIN Mode να είναι χρήσιμη σε κακές καιρικές συνθήκες, όπως υποδηλώνει και το όνομα της, με ηπιότερη ρύθμιση του γκαζιού. Το πάντα χρήσιμο Cornering MTC είναι επίσης στον βασικό εξοπλισμό.

Πλέον υπάρχει για πρώτη φορά και οθόνη TRACK στην νέα KTM 390 DUKE. Αυτή η δυνατότητα ανοίγει έναν νέο κόσμο οδηγικού χουλιγκανισμού μεγεθύνοντας την ένδειξη του στροφόμετρου, διαθέτει launch control για τις ιδανικές εκκινήσεις ενώ έχει μέχρι και lap timer. Οι περιττές πληροφορίες μειώνονται στο απολύτως ελάχιστο.

2024 KTM 250 DUKE
Η KTM 250 DUKE του 2024 έχει μια λεπτή και μαζεμένη σιλουέτα χάρις στα μικρότερα πλαϊνά πλαστικά του ρεζερβουάρ σε σχέση με την 390 DUKE. Τα τελευταία δένουν αρμονικά με τα βαμμένα πλαϊνά του εμπρός φαναριού αλλά και την χαμηλότερη σέλα. Μια νέα LCD οθόνη 5”, LED φανάρι και εντελώς μοναδικοί χρωματικοί συνδυασμοί Electronic Orange και Ceramic White κάνουν το μοντέλο να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη γκάμα.

Η KTM 250 DUKE του 2024 διαθέτει βελτιωμένη αναλογία κιλών ανά ίππο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, νέος σχεδιασμός κεφαλής με έναν εκκεντροφόρο επί κεφαλής (SOHC) με χαμηλότερο βάρος και απλούστερη σχεδίαση με λιγότερα εξαρτήματα, ride-by-wire γκάζι και μονόδρομο συμπλέκτη ελεγχόμενης ολίσθησης.

Οι αναρτήσεις είναι μη ρυθμιζόμενες 43 mm WP APEX Open Cartridge big piston εμπρός με διαδρομή 150 mm και WP APEX Emulsion πίσω αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

2024 KTM 125 DUKE
Μπορεί να είναι ο Βενιαμίν της οικογένειας των γυμνών μοντέλων της KTM αλλά η KTM 125 DUKE είναι η κορυφαία επιλογή στους μικρούς κυβισμούς. Δυνατός κινητήρας 125 cc, εξαιρετικά ηλεκτρονικά και κορυφαίες αναρτήσεις WP APEX ανεβάζουν την KTM 125 DUKE του 2024 σε νέα ύψη.

Αισθητικά η νέα KTM 125 DUKE του 2024 ξεχωρίζει με τις χρωματικές επιλογές Electronic Orange και Atlantic Blue, τα βαμμένα πλαστικά εκατέρωθεν του LED φαναριού και τα αιχμηρά σχεδιασμένα πλαϊνά πλαστικά τμήματα.

Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό η ΚTM 125 DUKE του 2024 μοιράζεται την TFT οθόνη 5” της KTM 390 DUKE, διαθέτει την επιλογή TRACK αλλά και το Cornering ABS στον βασικό εξοπλισμό. Το ραφιναρισμένο ride-by-wire αλλά και το σύστημα Automatic Turn Indicator Reset ολοκληρώνουν το πακέτο.

Η KTM 125 DUKE του 2024 είναι εξοπλισμένη με μη ρυθμιζόμενο 43 mm WP APEX Open Cartridge μπροστινό με διαδρομή 150 mm και πίσω αμορτισέρ WP APEX Separate piston και προφόρτιση που ρυθμίζει με ειδικό εργαλείο.

Η πλήρως ανανεωμένη γκάμα KTM DUKE για το 2024 μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με την προσθήκη επιλεγμένων KTM PowerParts ενώ υπάρχουν και KTM PowerWear ειδικά σχεδιασμένα για να ταιριάζουν αισθητικά με την νέα γκάμα DUKE.

Οι νέες KTM DUKE του 2024 θα είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένες αγορές από τον Σεπτέμβριο 2023.

Για περισσότερα νέα για την γκάμα 2024 KTM NAKED επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  KTM.com ή τον πιο κοντινό σας KTM dealer.

4032 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΤΟ TOURATZIDIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αντιπροσωπεία  PEUGEOT MOTORCYCLES και Επίσημο HONDA SERVICE - Η οικογένεια Τουρατζίδη είναι...