FIM HARD ENDURO 2023 – 4 ΣΤΑ 4 ΓΙΑ ΤΟΝ MANI ΣΤΟ RED BULL OUTLIERS

Ο Manuel Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing κερδίζει άλλη μια νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro. Με τη νίκη του Red Bull Outliers το 2023 στον Καναδά, ο περσινός πρωταθλητής λέει ότι έμεινε «άφωνος» κερδίζοντας τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγώνες φέτος και θέτει τον εαυτό του σε καλή θέση για τον τρίτο του παγκόσμιο τίτλο, ίσως και με μια αήττητη σεζόν.

Μετά τη θεαματική νίκη του προλόγου το Σ;aββaτο, μπλοκάροντας όλες τις κινήσεις που επιχείρησε ο Billy Bolt, ο Lettenbichler ξεκίνησε τον κύριο αγώνα της Κυριακής από την pole position. Το ζευγάρι ξεκίνησε καλά, καθώς το χάος με τη σκόνη κυριάρχησε πίσω τους. Πολλοί αναβάτες, συμπεριλαμβανομένου του Mario Roman, ενεπλάκησαν μια σύγκρουση στην αρχή ενώ άλλοι αναβάτες ήταν λιγότερο πρόθυμοι να είναι πρώτοι στη σκόνη. Αυτό σήμαινε ότι ο Lettenbichler και ο Bolt μπόρεσαν να κάνουν μια διαφορά από τον Roman, που σηκώθηκε γρήγορα για να εγκατασταθεί στην τρίτη θέση, με τους Wade Young και Trystan Hart να τον ακολουθούν. Ο Roman πλησίασε τους πρωτοπόρους καθώς εξελισσόταν ο αγώνας διάρκειας δυόμιση ωρών, αλλά ποτέ δεν είχε την ταχύτητα να μειώσει τη διαφορά. Ο ομόσταυλος του στη Sherco, Young, παραδέχτηκε ότι έδωσε πάρα πολύ ενέργεια και έχασε πολύ χρόνο στον δεύτερο γύρο.

Εν τω μεταξύ, ο Hart έκαιγε ενέργεια για να ανέβει θέσεις μπροστά στο κοινό του, αλλά οι τρεις γύροι ήταν δύσκολοι καθώς ήταν εύκολο να κάνεις λάθος με μεγάλες συνέπειες. Τα τελικά αποτελέσματα δείχνουν μια λίστα με αναβάτες που ίσως περίμεναν να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα όπως οι Jonny Walker, Graham Jarvis και Teo Kabakchiev. Οι τελικές αναβάσεις ήταν τεράστιες και όπως και πέρυσι αποδείχτηκαν καθοριστικές. Ο Bolt είχε κάνει ένα λάθος νωρίτερα στον γύρο επιτρέποντας στον Mani να αναπνεύσει και στον Roman να πάρει μια οσμή της δεύτερης θέσης. Όπως και στον πρόλογο, ο Bolt ανασυντάχθηκε, απομακρύνθηκε από τον Roman και έφτασε ακριβώς στον πίσω τροχό του Lettenbichler. Αλλά η προσπάθεια αποδείχτηκε επίσης υπερβολική για τον Bolt στα τελικά στάδια, αφήνοντας τον Mani να εξαφανιστεί στην τελευταία επική ανάβαση για να τερματίσει 41 δευτερόλεπτα μπροστά και να διατηρήσει ανέπαφο το 100% των φετινών νικών του.

Ο περσινός πρωταθλητής κατευθύνεται στον πέμπτο και προτελευταίο γύρο της σειράς το Hixpania Hard Enduro στα μέσα Οκτωβρίου όπου είναι πιθανό να κερδίσει τον τίτλο του 2023. Η δεύτερη θέση του Βρετανού σημαίνει και πάλι ότι ο Bolt ξεπέρασε τον Hart στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Με τον Teo Kabakchiev να πέφτει στην έκτη θέση στον Καναδά, η μάχη συνεχίζεται στους δύο τελευταίους γύρους μεταξύ Bolt και Hart για την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με μόλις έναν βαθμό να τους χωρίζει.

Manuel Lettenbichler: «Είμαι τόσο χαρούμενος που πήρα τη νίκη εδώ στον Καναδά, αισθάνομαι φοβερά! Κατάφερα να περάσω τους περισσότερους λόφους χωρίς κανένα πρόβλημα και αυτό με βοήθησε να εξοικονομήσω όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια. Στράβωσα το τιμόνι μου αρκετά καλά σε μια από τις τελευταίες ανηφόρες, οπότε αυτό ήταν λίγο ανησυχητικό. Το να φτάσω πρώτος σε κάποια από τα τμήματα ήταν λίγο μειονέκτημα, γιατί ήταν τόσο ολισθηρά. Τέσσερις σερί νίκες τώρα, έχω μείνει άφωνος».

Billy Bolt: «Ήταν ένας καλός αγώνας και ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Τερμάτισα δεύτερος στον πρόλογο και δεύτερος στον κύριο αγώνα…ήμουν σταθερός. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο. Υπήρχαν πολλές μεγάλες ολισθηρές αναβάσεις και αγωνιζόμασταν κάτω από σοβαρή ζέστη. Είχα μια καλή αρχή με τον Mani και οδηγήσαμε μαζί νωρίς. Έκανα μερικά λάθη σε όλη τη διάρκεια, αλλά γενικά ήμουν ευχαριστημένος με την οδήγηση. Στον τελευταίο γύρο έκανα ένα μεγάλο λάθος που επέτρεψε στον Mario να μειώσει τη διαφορά σε μένα, αλλά κατάφερα να ανακάμψω και να βρω λίγο χώρο για να μπω στο τελικό μεγάλο τμήμα. Έφτασα στον τροχό του Mani εκεί, αλλά είχα πιέσει λίγο δυνατά και απλά δεν είχα απάντηση για αυτόν στο τέλος».

Trystan Hart: «Δεν είναι το αποτέλεσμα που ήθελα να φέρω εδώ στον αγώνα της έδρας μου, αλλά πρέπει να είμαι ευχαριστημένος με ένα βάθρο. Ο πρόλογος δεν μου πήγε καλά – έκανα πάρα πολλά λάθη εκεί και σήμερα ήταν το ίδιο. Έπιασα το χάος από νωρίς και κυνηγούσα σε όλη τη διαδρομή μετά από αυτό, και πραγματικά μου πήρε τα πάντα. Είναι υπέροχο να ανεβαίνω στο βάθρο μπροστά σε όλους τους οπαδούς μου, απλά μακάρι να ήταν μερικά σκαλοπάτια ψηλότερα».

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM συνεχίζεται με τον πέμπτο γύρο στο Hixpania Hard Enduro στην Ισπανία στις 12-15 Οκτωβρίου.

Αποτελέσματα Red Bull Outliers 2023

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1 Lettenbichler, Manuel KTM 86
2 Bolt, Billy HQV 63
3 Hart, Trystan KTM 62
4 Kabakchiev, Teodor KTM 48
5 Roman Serrano, Mario SHERCO 39
5 Walkner, Michael GASGAS 39
7 Young, Wade SHERCO 38
8 Jarvis, Graham HQV 36
9 Green, Matthew KTM 28
10 Gómez Cantero, Alfredo RIEJU 27
11 Olszowy, Dominik GASGAS 16
12 Cyprián, David KTM 12
13 Goirand, Didier SHERCO 10
14 Nedvěd, Václav SHERCO 9
15 Hoare, William GASGAS 7
15 Peace, Dan SHERCO 7
17 Novaković, Miloš KTM 3
17 Swanepoel, Brett SHERCO 3
19 Font Torres, Marc KTM 2
19 Morlinghaus, Wanja KTM 2
Al Hiasat, Ali KTM 0
Purevbat, Turbat HQV 0
Bregoli, Ramon KTM 0
Gakheladze, Giorgi KTM 0
Gomez Cantero, Sandra GASGAS 0

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...