RALLY 2023 – O S.HOWES ΣΤΗΝ HONDA RALLY TEAM

Ο Skyler Howes έκανε την μεγάλη κίνηση να συμμετάσχει στην Monster Energy Honda Rally Team για να αγωνιστεί στο Rally Dakar και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid. Από ότι φαίνεται κανείς δεν περίμενε ότι η Husqvarna Factory Racing θα αποχαιρετούσε τον Skyler Howes νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Αν και υπήρχε κενή θέση σε άλλη εργοστασιακή ομάδα όπου πιθανότατα θα πήγαινε ο Αμερικανός, κάποιες φήμες μάλιστα ήθελαν ότι είχε χορτάσει και αποσύρθηκε, αλλά ήταν έκπληξη ότι πήγε στη Honda, όπου ο Tosha Schareina είχε μια επιτυχημένη πορεία προσπαθώντας να κρατήσει την θέση του.

Η Honda με περηφάνια ανακοινώνει ότι υπέγραψαν ένα από τα πιο σταθερά χέρια στο Rally-Raid για να αγωνιστούν με το εργοστάσιο της HRC Monster Energy Honda Team μαζί με τους Adrien Van Beveren, Pablo Quintanilla, José Ignacio Cornejo και τον συμπατριώτη του Ricky Brabec.

“Η οδήγηση για την ομάδα ράλι HRC είναι ένα αποκορύφωμα της ζωής και της καριέρας μου.” Λέει ο Skyler. “Έμαθα πώς να οδηγώ σε ένα XR75 όταν ήμουν τριών ετών και ξεκίνησα την προσπάθειά μου στο ράλι με ένα CRF450X, έτσι οι ρίζες μου είναι βαθιά με τη Honda. Το να έχω επίσης την υποστήριξη της Monster Energy είναι τεράστιο για μένα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βλέπω τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί με την ομάδα. Μετά από ένα βάθρο στο Dakar, η εστίασή μου παραμένει η ίδια, διασκέδαση όσο είναι εφικτό και προσπάθεια για να φτάσω στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.”

Οδηγώντας ως επαγγελματίας από το 2012, ο Howes ανέβηκε γρήγορα στις τάξεις του rally-raid από τότε που στέφθηκε πρωταθλητής στην έρημο και το USRA 125. Αυτό περιλαμβάνει 48 νίκες σε αγώνες και σημαντικά τρόπαια στο Rally Sonora και μια νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μαρόκο. Ένα υψηλό επίτευγμα σταδιοδρομίας ήρθε με την τρίτη θέση στο Dakar του 2023 στη Σαουδική Αραβία, καθιστώντας τον τον πέμπτο Αμερικανό που τερματίζει στο γενικό βάθρο του Rally Dakar.

Ο Team Manager Ruben Faria λέει ότι “είναι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζει τον Skyler. Είναι νεαρό όπλο, αλλά αρκετά έμπειρος στο Rally – ήταν τρίτος στο τελευταίο Dakar και κέρδισε στο Μαρόκο. Είναι αρκετά ολοκληρωμένος και γρήγορος. Μαζί του θα έχουμε μια σούπερ ομάδα για το Dakar 2024 και είμαι σίγουρος ότι ο Skyler θα μας βοηθήσει να βρεθούμε στην κορυφή της βαθμολογίας.»

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...