SUPER ENDURO 2024 – O B.BOLT ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η Γαλλία φιλοξένησε τον εναρκτήριο αγώνα SuperEnduro GP για πρώτη φορά από το 2017, και τα πλήθη που ήταν παρόντα στο στάδιο Liévin αντιμετώπισαν μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική βραδιά δράσης. Ο Billy BOLT (GBR-Husqvarna) δεν άργησε να μπει στην εξέλιξη των πραγμάτων, παίρνοντας τον ταχύτερο χρόνο στο Akrapovic SuperPole κατά περισσότερα από οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του και φτιάχνοντας μια ικανοποιητική διαφορά για τον πρώτο αγώνα της βραδιάς.

Ο αναβάτης της Husqvarna σφράγισε την κυριαρχία του από την αρχή παίρνοντας το πρώτο Airoh Holeshot του το απόγευμα και ανέλαβε την αρχηγία του αγώνα.. Ο Eddie KARLSSON (SWE-Husqvarna) απόλαυσε μια υπέροχη απόδραση, φτάνοντας στη δεύτερη θέση μπροστά από τον Jonny WALKER (GBR-Beta) προτού ο Βρετανός τον απωθήσει μια θέση, αποφασισμένος να μην μείνει πίσω από Bolt. Για το Top 5 αγωνίστηκαν οι Dominik OLSZOWY (POL-Rieju), Alfredo GOMEZ (ESP-Rieju) και ο επανερχόμενος Manuel LETTENBICHLER (GER-KTM). Στο μπροστινό μέρος δεν υπήρξε καμία αλλαγή μέχρι τη γραμμή τερματισμού με τον BOLT να παίρνει πρώτο αίμα, με τον WALKER να τερματίζει με πάνω από 20 δευτερόλεπτα πίσω του. Την πρώτη τριάδα στον πρώτο αγώνα συμπλήρωσε ένας εντυπωσιακός OLSZOWY όταν κράτησε τον LETTENBICHLER που έκανε μια υπέροχη επιστροφή αφού έπεσε πολλές φορές.

Παρά το επίπεδο του BOLT, το γαλλικό GP είδε πολλές μεγάλες μάχες σε όλο το γήπεδο με ταλαντούχους αναβάτες να αγωνίζονται γενναία για κάθε πόντο. Στον δεύτερο αγώνα, που έχει αντίστροφη εκκίνηση, ο Diogo VIEIRA (POR-GASGAS) άρπαξε το Airoh Holeshot, και ο Πορτογάλος αναβάτης οδήγησε καλά μέχρι που τελικά τον πέρασαν τα μεγάλα ονόματα του πρωταθλήματος. Μέχρι το τέλος του δεύτερου γύρου ο BOLT είχε πάρει τον έλεγχο του δεύτερου αγώνα. Ο Βρετανός κυνηγήθηκε από τον WALKER και τον GOMEZ καθώς οι μάχες συνεχίζονταν πίσω του. Αξίζει να σημειωθεί η απόδοση του Mitch BRIGHTMORE (GBR-GASGAS), του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Junior του 2022, ο οποίος το πάλεψε με τον πολύ πιο έμπειρο LETTENBICHLER στον αγώνα 2. Όχι απαραίτητα άνετος στη γρήγορη πίστα, ο νεαρός Άγγλος κατετάγη έβδομος στη γενική το τέλος του πρώτου του GP στην κατηγορία Prestige. Το τέλος του δεύτερου αγώνα της βραδιάς είδε μια άγρια ​​μάχη μεταξύ των GOMEZ, Norbert ZSIGOVITS (HUN-GASGAS), HOARE και LETTENBICHLER. Ήταν ο συνεχώς βελτιωμένος Will HOARE που διέσχισε το γραμμή τερματισμού στην τρίτη θέση πίσω από τον BOLT και τον WALKER.

Ο τελευταίος αγώνας της βραδιάς ήταν ουσιαστικά τυπικός για τον Billy BOLT που έδειξε για άλλη μια φορά τη φυσική και τεχνική του υπεροχή. Ο Άγγλος έκανε χατ τρικ για να ξεκινήσει τη σεζόν του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motoz FIM SuperEnduro στη Γαλλία και φυσικά πήρε τη συνολική νίκη, αλλά παραμένει σεμνός και συγκεντρωμένος, δηλώνοντας ότι πρέπει να κάνει βελτιώσεις για να είναι ακόμα πιο δυνατός στο κυνήγι των τροπαίων. Αλλά είναι αναμφίβολα ο άνθρωπος που θα νικήσει και φέτος. Ο Jonny WALKER έκανε το δεύτερο βήμα στο βάθρο και ήταν σε μεγάλο βαθμό ικανοποιημένος με τα αποτελέσματά του , γνωρίζοντας τι χρειάζεται να βελτιώσει για να προσπαθήσει να ταιριάξει με τον Billy. Μια ειδική αναφορά στον Will HOARE, καθώς ο 25χρονος ανέβηκε στο πρώτο του παγκόσμιο βάθρο, τρίτος συνολικά.

Billy BOLT (GBR-Husqvarna): “Είμαι πολύ χαρούμενος με τη βραδιά μου, αλλά ειδικά με τον τελευταίο αγώνα όπου διάλεξα μερικές καλές γραμμές και απέφυγα τυχόν λάθη. Ένιωσα ότι γινόμουν καλύτερος όσο περνούσε η νύχτα, κάτι που μπορεί να είναι λόγω του γεγονότος ότι ξεκινήσαμε τη σεζόν του SuperEnduro αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σεζόν Hard Enduro. Είναι διαφορετικό επίπεδο έντασης εδώ στα γήπεδα, οπότε ένιωσα λίγο σκουριασμένος στην αρχή. Οι Γάλλοι οπαδοί ήταν φοβεροί απόψε και ελπίζω να μπορέσουμε να επιστρέψουμε του χρόνου!»

Jonny WALKER (GBR- Beta): “Είμαι ειλικρινά πολύ χαρούμενος γιατί είχα μια καλή διαφορά στην τρίτη θέση κάθε φορά απόψε. Ένιωσα ότι είχα καλό ρυθμό και έφτασα κοντά στον Billy μπροστά μερικές φορές, αλλά πάντα το έχανα κάνοντας μερικά μικρά λάθη. Δεν ένιωθα ότι είμαι έτοιμος να έρθει το Σαββατοκύριακο, αλλά μόλις μπήκα σε τροχιά, αυτό άλλαξε και το κατάφερα. Ο Billy οδηγεί όπως πάντα και είναι σταθερός, αλλά θα πάω να δοκιμάσω τα πάντα για να είμαι πιο κοντά του και πιστεύω ότι η διάταξη και η επιφάνεια μπορεί να μου ταιριάζουν καλύτερα την επόμενη φορά στην Πολωνία».

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...