WSX 2023 – Ο Κ.ROCZEN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟ ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Το μεγάλο στραβοπάτημα του περσινού πρωταθλητή Ken Roczen στο Abu Dhabi, τον έβαλε σε περιπέτειες όμως ο Γερμανός επέστρεψε στην Μελβούρνη για να “καθαρίσει” το πρωτάθλημα. Αν και δεν ήταν εύκολο λόγω των κακών του εκκινήσεων, ο Roczen πέτυχε το back to back στο WSX. Το πρώτο του πρωτάθλημα Supercross και μάλιστα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατέκτησε ο Max Anstie στην SX2.

Μετά από τους δύο προηγούμενους γύρους στο Μπέρμιγχαμ και το Άμπου Ντάμπι, η αθλητική πρωτεύουσα της Αυστραλίας, η Μελβούρνη, προσέλκυσε κόσμο για τον μεγάλο τελικό με σχεδόν 45.000 θαυμαστές του supercross να παρακολουθούν τη διήμερη εκδήλωση.

WSX
Με 19 βαθμούς να χωρίζουν τους τέσσερις πρώτους, το πρωτάθλημα WSX ήταν στα καλύτερα του, με μια παρέα αναβατών να πραγματοποιούν τις καλύτερες επιδόσεις της σειράς στο Marvel Stadium. Ο Mitchell Oldenburg της MCR, ο Gregory Aranda της Team GSM και ο Colt Nichols του Rick Ware Racing είχαν όλοι δυνατές εμφανίσεις, αλλά στην βραδιά κυριάρχησε ο Ken Roczen, τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Joey Savatgy, αλλά και τους Dean Wilson της Fire Power Honda και Vince Friese της MCR επίσης. Τελικά, οι εκκινήσεις του Ken Roczen, η ταχύτητα, η ικανότητα να διαπραγματευτεί ένα διαφορετικό πακέτο σκελών με τερματισμούς 1-1-3 και εξασφάλισε πόντους και από τους τρεις αγώνες για να κερδίσει τον δεύτερο, back-to-back, παγκόσμιο τίτλο του WSX. Ο Joey Savatgy κατετάγη δεύτερος, ενώ ο Dean Wilson εξασφάλισε την τρίτη θέση στο γενικό τίτλο του πρωταθλήματος WSX.

SX2
Ο πρώτος από τους τελικούς της SX2 είδε τον Βρετανό να επιβεβαιώνει από νωρίς την κυριαρχία του, πλοηγώντας σε ένα σύνολο απαιτητικών σμαριών για να πάρει τον έλεγχο της ημέρας. Η νύχτα του περσινού πρωταθλητή της SX2, Shane McElrath αναιρέθηκε όταν ένα σκληρό block pass τον ανάγκασε σε DNF. Ευκαιρία τίτλου για τον Max Anstie που έδωσε δυνατή ώθηση προς τα εμπρός εξασφαλίζοντας τη νίκη, με την ισχυρή εμφάνιση του Luke Clout να του δίνει μια αξιέπαινη δεύτερη θέση, ενώ ο Carson Mumford της Motoconcept ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα. Στα δύο τελευταία σκέλη, ο Max Anstie εκτοξεύτηκε μπροστά στην εκκίνηση και δεν κοίταξε πίσω, διεκδικώντας μια αποφασιστική νίκη επί του Cole Thompson του Club MX και τον Shane McElrath στην τρίτη θέση, κλείνοντας το Πρωτάθλημα SX2 με μάχες για τις πρώτες θέσεις.

Χωρίς πίεση στον τελευταίο αγώνα, ο Max Anstie συνέχισε την κυριαρχία του, ενώ ο Cole Thompson έμεινε δεύτερος με τον Luke Clout τρίτο. Ο Anstie παρέμεινε αδιαμφισβήτητος, διευρύνοντας το προβάδισμά του, και ολοκλήρωσε μια νικηφόρα βραδιά ενώ γράφτηκε και επίσημα το όνομά του στο SX2 World Champion Trophy 2023.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

938 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO’S ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 16ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ DENVER

Παρακολουθήστε στα video's ου ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 16ου γύρου του AMA Supercross...