AMA SX 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ RED BULL KTM 2024

Ένας ανανεωμένος συνδυασμός τεσσάρων αναβατών θα οδηγήσει την Red Bull KTM Factory Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross 2024 (SMX), ξεκινώντας με την έναρξη της σεζόν AMA Supercross Championship στο Anaheim 1 στις 6 Ιανουαρίου, με προθέσεις να διαγωνιστούν για νίκες τίτλου όταν πέσει η μπάρα στην επερχόμενη σεζόν των 31 γύρων.

Η Red Bull KTM Factory Racing παρουσιάζει τη γκάμα των αστέρων της Chase Sexton και Aaron Plessinger πάνω στο KTM 450 SX-F FACTORY EDITION το 2024, μαζί με τους Tom Vialle και Julien Beaumer, οι οποίοι θα είναι READY TO RACE με το KTM 250 SX-F FACTORY EDITION υπό την καθοδήγηση του Team Manager Ian Harrison.

Και οι τέσσερις αναβάτες παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας ειδικής παρουσίασης των μέσων ενημέρωσης της Red Bull KTM Factory Racing Team για το 2024 κάτω από τα φώτα στο RD Field, την επίσημη εγκατάσταση δοκιμών και εκπαίδευσης του οργανισμού με έδρα τη Murrieta της Καλιφόρνια, καθώς εισέρχονται στα σημαντικά τελικά στάδια της προετοιμασίας της σεζόν.

Φέρνει το κόκκινο φόντο για να υπερασπιστεί το πρωτάθλημά του στα 450SX ο Chase Sexton, ο 24χρονος που κέρδισε το στέμμα τον περασμένο Μάιο. Επίσης κατετάγη τέταρτος στο πρωτάθλημα AMA Pro Motocross μετά από μια περίοδο ατυχίας. Η τρίτη θέση στο εναρκτήριο SMX post-season, ο Sexton έχει τα διαπιστευτήρια και τη φόρμα για να μπει στη σεζόν 2024 ως νόμιμος διεκδικητής του τίτλου για άλλη μια φορά.

Chase Sexton: “Είμαι ενθουσιασμένος και νιώθω ανανεωμένος για την έναρξη της σειράς Supercross 2024. Οι δοκιμές πάνε καλά και απολαμβάνω να γνωρίζω όλο και περισσότερο όλους στην ομάδα και νιώθω ότι είμαι καλά με το πλήρωμα και τους νέους μου συμπαίκτες. Υπάρχει προφανώς ένα επίπεδο προσδοκιών που έρχεται στο 2024 με το κόκκινο φόντο και καλωσορίζω την πρόκληση, ειδικά με την πλήρη υποστήριξη της Red Bull KTM Factory Racing πίσω μου.”

Ο αγαπημένος των θαυμαστών Aaron Plessinger επέστρεψε για την τρίτη του θητεία στο Red Bull KTM Factory Racing, αποφασισμένος να βασιστεί στην καμπάνια του 2023 που τον είδε να κερδίζει την έβδομη συνολικά στα 450SX παρά την απώλεια πολλών γύρων, μετά από μια πειστική τρίτη στα 450MX και μια πέμπτη στη συνδυασμένη κατάταξη SMX. Αυτά τα αποτελέσματα θα αποτελέσουν μια ισχυρή βάση για να εργαστεί ο 27χρονος την επόμενη σεζόν, με κίνητρο να καθιερωθεί στο μπροστινό μέρος του πακέτου όλο το χρόνο.

Aaron Plessinger: “Είμαι εντελώς έτοιμος να πάρω αυτό το σόου στο δρόμο και να πάω σε αγώνες! Η προετοιμασία για τη σεζόν Supercross 2024 πρόκειται να ολοκληρωθεί και ανυπομονώ να επιστρέψω στους αγώνες για να δω ξανά όλους τους φίλους και θαυμαστές μου . Ελπίζω να καταφέρω επιτέλους να κερδίσω μερικές από αυτές τις άπιαστες νίκες αυτή τη σεζόν, αυτός είναι ο στόχος για την ομάδα και εμένα, και νομίζω ότι είναι εφικτός με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη που λαμβάνω από όλους στην οικογένεια της Red Bull KTM.”

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2 Tom Vialle δημιούργησε με τεράστια εμπειρία φέτος στην πρώτη σεζόν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον 23χρονο Γάλλο να θέλει τώρα να επωφεληθεί από τα μαθήματα που πήρε τους τελευταίους 12 μήνες. όγδοος στους πόντους 250SX East, έκτος στο 250MX με μία μόνο νίκη στο Southwick και P8 στο SMX, που τον προετοιμάζει για μια ισχυρή δεύτερη σεζόν μπροστά.

Tom Vialle: “Η ιδέα να πάω σε αγώνες σε χώρους και σε πίστες που έχω πάει στο παρελθόν είναι συναρπαστική και κάτι που πραγματικά ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά. Αισθάνομαι ότι έμαθα πολλά στη σεζόν rookie μου στο ΗΠΑ, αλλά είναι σίγουρα πιο δύσκολο να αγωνίζομαι σε μια ολοκαίνουργια πίστα κάθε εβδομάδα, όταν σχεδόν όλοι στην κατηγορία έχουν ήδη αγωνιστεί σε αυτές στο παρελθόν. Πραγματικά θα βοηθήσει πολύ την αυτοπεποίθησή μου γνωρίζοντας τις πίστες που θα πάω – έχει μεγάλη διαφορά. Το 2024 θα πρέπει να είναι μια καλή χρονιά για μένα και την Red Bull KTM Factory Racing Team!».

Όσο για τον 17χρονο νεοφερμένο Julien Beaumer, θα ανοίξει την επαγγελματική του καριέρα ως το νεότερο μέλος της Red Bull KTM Factory Racing Team και είναι έτοιμος να αφήσει το στίγμα του, ενώ οι γνώσεις του ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα. Ήδη νικητής του SX Futures Main Event, ο Beaumer κάνει το ντεμπούτο του στο 250SX και θα μεταφέρει τον τίτλο του πρωτάρη στο Pro Motocross, καθώς και στη σειρά SMX Finals όταν ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Julien Beaumer: “Το να κάνω το ντεμπούτο μου στην κατηγορία 250 Supercross το επόμενο έτος είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους στο Red Bull KTM Factory Racing που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία. Στόχος μου είναι να βγω εκεί έξω και να μάθω ως όσο μπορώ αυτή τη σεζόν, να τα δίνω όλα. Η ομάδα και εγώ έχουμε κάνει πολλούς γύρους στην πίστα προπόνησης για να χτίσουμε μια καλή βάση και να αποκτήσω όση περισσότερη εμπειρία μπορώ πριν από την έναρξη της σεζόν του 2024. Θέλω απλώς να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να κάνω περήφανη τόσο την ομάδα όσο και εμένα στη “rookie” σεζόν μου.”

Ian Harrison – Red Bull KTM Factory Racing Team Manager: “Η ομάδα μας για το 2024 είναι ενθουσιασμένη που ξεκινά τη νέα αγωνιστική σεζόν. Δύο από τα μέλη της ομάδας μας είναι νέα, οπότε η γνωριμία μεταξύ τους και η ανάπτυξη των μοτοσυκλετών τους ειδικά για τις ανάγκες και το στυλ οδήγησης μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά μέχρι στιγμής έχει πάει πολύ καλά. Η ομάδα έχει περάσει πολλές μέρες στην πίστα δοκιμών δουλεύοντας για την τελειοποίηση των μοτοσυκλετών και τώρα ανυπομονώ να δω πώς θα πάμε απέναντι στον ανταγωνισμό μας στις 6 Ιανουαρίου. Eίναι συναρπαστικό για μένα ως Team Manager να βλέπω τους τέσσερις αναβάτες μας να συνεργάζονται τόσο συνεκτικά, ενώ παράλληλα δίνουν κίνητρα και προκαλώντας ο ένας τον άλλον για να γίνουν καλύτεροι. Πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια βρίσκεται πάντα μια ομάδα ανθρώπων που είναι επιμελής στο να αφιερώσουν τις ώρες για να μας προετοιμάσουν την πύλη εκκίνησης στο Anaheim 1, και τους είμαι πολύ ευγνώμων. Τα λέμε στους αγώνες.”

Roger De Coster – Διευθυντής Motorsports, Βόρεια Αμερική: “Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με τη δυναμική μεταξύ της Red Bull KTM Factory Racing Team και ανυπομονώ για την έναρξη της νέας σεζόν. Με φρέσκο ​​αίμα στην ομάδα, είναι υπέροχο για να δούμε το επίπεδο θετικότητας μεταξύ της ομάδας στο σύνολό της, δουλεύοντας μαζί και δίνοντας κίνητρο ο ένας στον άλλο. Παρακολουθώντας τους στο δοκιμαστικό κομμάτι κάθε μέρα, υπάρχει καλή δυναμική προς τα εμπρός μεταξύ του γκρουπ και νομίζω ότι είμαστε σε θέση να προκαλέσουμε μπροστά σε όλες τις κατηγορίες κάθε Σαββατοκύριακο. Η Αυστρία εργάζεται εξαιρετικά σκληρά και έχει δείξει μεγάλη υποστήριξη, κάτι που είναι πραγματικά ενθαρρυντικό και είμαι ενθουσιασμένος για το 2024.”

933 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...